A

Anonymous

Ennakonpidätystietojen sähköinen nouto Verohallinnosta

12-11-2021 6:41 pm posted by Laura Kaija (Updated 03-06-2021 by Anonymous)

Hei,

 

ottaisin tuon noudon käyttöön, jos se tulee mahdolliseksi ja mielestäni verokorttitiedot olisi hyvä olla tiedossa 5 pankkipäivää ennen palkkojen eräpäivää. Ilmoittaako Netvisor, kun työntekijälle on tullut uusi muutosverokortti?

 

Terveisin, Maritta Suvanto


Laura Kaija

03-06-2021 9:07 am posted by Laura Kaija

Hei  @Maritta Suvanto 

 

Tarkoitatko, että jos sähköiden noudon peruteella palkansaajalle on luotu muutosverorkotti, tulisi tästä ilmoittaa palkanlaskijalle? Vai että Netvisor osaisi kertoa, jos jollekin palkansaajalle pitäisi noutaa Verottajalta uudet tiedot?

A

Anonymous

03-06-2021 9:31 am posted by Anonymous

Hei,

 

jos työntekijä hakee muutosverokortin, kai sen käyttöön ottaminen vaatii sen, että hän ilmoittaa siitä palkanlaskentaan. Eli siinä tapauksessa ei ilmeisesti tarvita ilmoitusta. Ja uudelle työntekijälle palkanlaskija voi varmaankin vain hakea voimassa olevat ennakonpidätystiedot verottajalta sähköisesti eli siinäkään tapauksessa ei tarvita ilmoitusta. Näinkö se käytännössä menisi?

 

Terveisin, Maritta Suvanto

A

Anonymous

03-06-2021 10:10 am posted by Anonymous

Hei,

ottaisin noudon käyttöön, jos se tulee mahdolliseksi.

Onko valittavissa, haluaako noutoihin ajastuksen tai ei? Yrityskohtainen valinta mahdollisesti?

Onko mahdollista myös valita, montako päivää ennen maksupäivää? 5 pvä tai 3 pvä

Muutosverokorteista on ollut tilanteita, joissa työntekijä on hakenut muutosverokortin ja mahdollisesti myös toimittanut sen esimiehelleen, mutta palkanlaskija on saanut tiedot vasta seuraavassa kuussa. Näiden tilanteiden varalle olisi hyvä, että Netvisor osaisi ilmoittaa uudesta noudettavissa olevasta muutosverokortista palkanlaskijalle. Silloin palkanlaskija pystyy esimieheltä ja työntekijältä varmistamaan, noudetaanko ja otetaanko muutosverokortti käyttöön.

Lauran kahteen kysymykseen: molempiin kyllä. Ilmoitukset ovat yleensä hyväksi, ei ainakaan haittaa.

 

Terveisin Outi Nurmi

A

Anonymous

03-06-2021 11:08 am posted by Anonymous

Voiko ajatella niin, että tästä tulisi yksi palkkakauden työvaihe. Jos se kestää sekunteja, ei ole iso homma, oli uusia / muutosverokortteja tulossa tai ei. Ei välttämättä ajastettuna edes.

M

Minna Seistilä

03-06-2021 12:29 pm posted by Minna Seistilä

Hei,

 

Verottajan rajapinnassa ei valitettavasti ole sellaista mahdollisuutta, että saisimme sieltä tiedon onko jonkun palkansaajan ennakonpidätystiedoissa tapahtunut muutos. Pystymme siis vain noutamaan palkansaajien voimassaolevat ennakonpidätystiedot tietylle päivälle. Olemmekin suunnitelleet, että tuolla ajastetulla noudolla pystyisi hakemaan voimassaolevat ennakonpidätystiedot automaattisesti ennen palkanlaskentaprosessin aloittamista. Näin palkanlaskijalle ei muodostuisi uutta työvaihetta palkanlaskentaprosessiin, vaan ohjelma hoitaisi tuon noudon automaattisesti. Tällöin ei myöskään olisi huolta siitä onko tieto palkansaajan uudesta muutosverokortista tullut palkanlaskijalle asti. Haluammekin siksi nyt selvittää olisiko ajastetulle noudolle halukkaista käyttäjiä.

 

Ystävällisin terveisin
Minna Seistilä
Netvisorin tuotekehitys

A

Anonymous

03-06-2021 12:32 pm posted by Anonymous

Käyttäisin 

A

Anonymous

03-06-2021 12:41 pm posted by Anonymous

Ottaisin käyttöön ja 5 päivää ennen palkkapäivää on hyvä koska pyrin laskemaan palkat ajoissa. Minust hyvä käytäntö voisi olla se että yrityskohtaisesti voi ruksata päälle haetaanko tässä yrityksessä verokorttitiedot automaattisesti vai käsin. Käsin haku olisi sitten joku painike jolla noudetaan verokorttitiedot.

 

M

Minna Seistilä

03-06-2021 12:48 pm posted by Minna Seistilä

Hei Outi,

 

Yritys voi halutessaan ottaa Ennakonpidätystietojen noudon rajapinnan kautta käyttöön, joten tämä on yrityskohtainen asetus. Selvitämme vielä ovatko asiakkaamme kiinnostuneita ajastetusta noudosta, manuaalisesti tehtävästä noudosta vai molemmista sekä tuon noudon sopivinta ajankohtaa. Joten kiitos mielipiteistäsi! 

 

Ystävällisin terveisin
Minna Seistilä
Netvisorin tuotekehitys

A

Anonymous

07-06-2021 11:25 am posted by Anonymous

3. Jotkut työntekijät haluavat, että heiltä pidätetään muutama % enemmän kuin on verokortttii merkattu. Hei ovat siis toimittaneet verokortin, mihin ovat itse muuttaneet veroprosentin isommaksi. Jos verokortit haetaan kuukausittain, niin ohjelman tulisi huomioida että kaikkia verokortteja ei korvattaisi uusilla järjestelmässä olevilla verokorteilla. Muuten olisi kyllä kätevää, että uudelle työntekijälle voisi hakea verokortin järjestelmään ja että haettu verokortti tulisi heti perille eikä vasta minuuttien, tuntien tai päivän

viiveellä.

M

Minna Seistilä

08-06-2021 12:54 pm posted by Minna Seistilä

Hei Annina,

 

Tuo palkansaajan tekemä valinta muuttaa ennakonpidätysprosenttia isommaksi on tosiaan sellainen toimintatapa, mistä tuon Ennakonpidätystietojen sähköisen noudon yhteydessä pitäisi luopua. Mikäli palkansaaja haluaa isomman ennakonpidätysprosentin, se pitäisi tehdä hakemalla muutosverokortti. Sähköinen ennakonpidätystietojen nouto on ensimmäisiä askelia kohti reaaliaikaista verotusta, jolloin viimeistään tullaan luopumaan ennakonpidätystietojen manuaalisesta muokkaamisesta.

 

Ystävällisin terveisin
Minna Seistilä
Netvisorin tuotekehitys

A

Anonymous

12-06-2021 9:41 am posted by Anonymous

Hei,

käyttöön kyllä tulisi. Koska palkanmaksupäivät vaihtelevat noutaisin mielummin uudet verokortit itse manuaalisesti ennen laskentaa. 

A

Anonymous

01-07-2021 1:59 pm posted by Anonymous

Hei,

en ottaisi käyttöön tuota ajastettua noutoa, koska moni palkansaaja ilmoittaa esim. sähköpostilla, että haluaa nostaa perusprosenttia muutamalla prosentilla. Ennakonpidätystietojen noutoa manuaalisesti kyllä käyttäisin.

 

Terveisin, Maritta Suvanto

Laura Kaija

05-07-2021 9:15 am posted by Laura Kaija

Hei

 

Haluatko kokeilla sähköistä noutoa?
Tein teille interaktiivisen prototyypin suunnitelmien pohjalta.

 

Ohjeet lyhyesti

  • Linkistä pääset klikkailemaan näkemääsi protoa, suorittamaan pieniä tehtäviä ja antamaan palautetta
  • Varaathan tekemiseen noin 15 minuuttia aikaasi (tehtävissä ei ole aikarajaa)
  • Jos vasemmassa reunassa näkyy lila reuna, sitä voi klikata. Näet sieltä tehtävänannon
  • Et voi siirtyä taaksepäin
  • Tehtävät ovat suomeksi, mutta testiohjelma itsessään on englanninkielinen
  • Toimii varmimmin Chrome-selaimella
  • Voit vastata saamasi linkin kautta itse vain kerran (ethän siis jaa sitä muille)

Pääset prototyyppiin tästä linkistä (aktiivinen 9.7. asti)


Ystävällisin terveisin
Laura Kaija
Netvisorin tuotekehitys

Laura Kaija

09-07-2021 8:32 am posted by Laura Kaija

Hei

 

Kiitos prototyyppiin tutustumisesta. Olemme saaneet sen kautta jo kivasti palautetta ideoiden toimivuudesta ja muutostarpeista. Suljen proton iltapäivällä lomille lähtiessä, joten vielä ehtii mukaan ��

 

Verokortin tila

  • Haluaisin vielä erikseen kysyä tuosta vähän uudenlaisesta tavasta tulkita verokortin tilaa.
  • Te ketkä, että ole protoa katsoneet, niin tilasta on ihan oma keskutelun aloituskin, missä on kuvattu tarkemmin tuo tulevaa palkanmaksupäivää hyödyntävä tulkintalogiikka: Keskustelu: Verokortin tila - Kysymys teille

Käykäähän kertomassa mielipiteenne �� 

 

Login or Signup to post a comment