Start a new topic
A

Anonymous

Kuukauden mittausten laskujen jaksotus APIssa - myös silloin kuin jakso alkaa kuun 1. päivä

02-02-2021 1:44 pm posted by Anonymous

Meillä on paljon laskuja ja/tai laskurivejä, jotka kohdistuvat yhden kuukauden mittaiselle jaksolle. Jos laskun kohdistuu esim. jaksolle 10.2. - 9.3. lasku jaksottuu kahdelle kuukaudelle, koska jakson alkukuukausi on eri kuin jakson loppukuukausi. Toimii hyvin. Mutta, kun jakso alkaan kuun 1. päivä ja loppuu kuun viimeinen päivä ja  alku- ja loppukuukausi on sama ei toimi - saamme virheen.
 
Eikö olisi loogista, että rajapinta mahdollistaisi myös yhden kuukauden mittaisen jaksotuksen eli jaksotuksen samalle kuukaudelle? Muussa tapauksessa joudutaan käsittelemään kuukauden 1. päivän aloituspäivämäärällä olevat yhden kuukauden mittaiset laskut erilailla, kuin muut laskut.
 
Maailma on menossa tilauslaskutukseen, joten jatkuvaveloitteisten kk-maksujen laskutus on nousussa. 
1 Comment

T

Terhi Krutsin

20-05-2021 11:57 am posted by Terhi Krutsin

Hei Mika!

 

Pahoittelen, että kysymykseesi on jäänyt osaltamme vastaamatta.

 

Lasku ja rivikohtaisesti voi jaksottaa yhdelle kuukaudelle, kun laskun jaksotusta ei tehdä samalle kuukaudelle kuin laskun päiväyskuukausi on. Jos laskun päiväyskuukausi on huhtikuu, niin jaksotuksen voi tehdä tulevaisuuteen eli toukokuulle tai siitä eteenpäin. Huomioithan, että Netvisorissa tulee olla tilikausi avoinna kuukaudelle jolle jaksotusta tuodaan sekä sen, ettei jaksotusta voi tehdä menneisyyteen.

 

Toivottavasti tästä löytyy ratkaisu teidän tilanteeseen. 

 

Login or Signup to post a comment