Start a new topic
V

Vilma Parkkila

Suorituksen tuonti

19-09-2018 4:06 pm posted by Vilma Parkkila

(Julkaistu: 02-06-2017) 

 

Useasti verkkokauppa integraatiota tehdessä tulee ottaa huomioon myös myyntisuorituksen tuonti. Myyntisuorituksia voidaan tuoda Netvisoriin käyttäen resurssia: salespayment.nv. Myyntisuoritukset voi taasen noutaa Netvisorista myyntisuorituslistaustauksen noudon resurssilla: salespaymentlist.nv.

 

Myyntisuoritukset voidaan kohdistaa myyntilaskuille rajapinnan yli tuodun sanoman perusteella. Kohdistus voidaan tehdä jollakin seuraavista tiedoista: Netvisor ID:llä, viitenumerolla tai myyntilaskun numerolla, jolloin avoimena oleva lasku kuittaantuu automaattisesti maksetuksi myyntisuorituksen myötä. Suorituksia ei kohdisteta automaattisesti myyntilaskulle, jos ne eivät täsmällisesti vastaa laskun summaa eli kyseessä on ns. osasuoritus.

 

Mikäli osasuoritusten halutaan kohdistuvan myyntilaskuille, tulee myyntilaskusanomalla käyttää elementtiä "expectpartialpayments", jolloin ko. lasku hyväksyy osasuoritukset. Netvisorissa yrityksen perustiedoissa oleva "Kohdista osasuoritukset oletuksena" -asetus toimii ainoastaan käyttöliittymän kautta tehtävillä laskuilla. Käyttöliittymän asetus vaikuttaa laskuihin, jotka on muodostettu päälle kytkemisen jälkeen. Rajapinnassa kohdistustieto pitää tuoda aina mukana jos halutaan, että osasuorituksen kohdistuvat oikein.

 

Kun sanomalla on annettu PaymentMethod type="bankaccount", tulee sanomalle antaa oikeanmuotoinen tilinumerotieto. Jos puolestaan käytetään PaymentMethod type="alternative", tulee sanomalle määritellä se maksutapa, jota halutaan käyttää. Tämä maksutapa tulee myös olla lisättynä Netvisoriin. Esim. pankkikorttin osalta: PaymentMethod type="alternative">Pankkikortti</paymentmethod>

 

Suorituksesta muodostetaan tosite automaattisesti Netvisorin oletusasetusten tai sanomalla annettujen oletutiliöintitietojen mukaisesti. Suoritussanomalla voi tuoda myös tositetiedot kokonaisuudessaan, jolloin Netvisor kirjaa tositteen tuotujen tietojen perusteella.

Login or Signup to post a comment