Start a new topic
A

Anonymous

Ostotilaukset kassavirtaennusteessa

19-01-2016 12:55 pm posted by Anonymous (Updated 04-10-2020 by Anonymous)

Kassavirtaennusteessa kaikki ostotilauksilta tulevat summat kirjautuvat kuluvalle päivälle. Tämä ei tietenkään anna tilanteesta oikeaa kuvaa. Ostotilausriveillä on toimitusaikatieto ja toimittajalla on maksuehto. Näiden perusteella pitäisi kassavirtaennusteeseen pystyä määrittelemään todellisempi ajankohta tulevalle menolle. Pystyykö tätä kaavaa syöttämään ohjelmaan?


J

Jani Korhola

16-02-2017 8:50 am posted by Jani Korhola

Hei Tiina,

Otin tämän toiveen meidän työlistalle. Sellainen lisäkysymys tähän liittyen, että pitäisikö järjestelmän

A) pystyä näyttämään tuleva kulu kassavirtaennusteessakin rivikohtaisesti (eri riveillä voi olla eri toimituspäivät) vai

B) riittäisikö tässä että otetaan joko lähinnä kuluvaa päivää oleva "oletettu toimituspäivä" tai sitten kauimpana tulevaisuudessa oleva "oletettu toimituspäivä".

Pitäytyisin itse mielläni vaihtoehdossa B, mutta vastaako se riittävän hyvin todellisuutta? Sitten kun lasku on saapunut ja kohdistettu ostolaskuun, niin sen jälkeenhän tällä ei ole enää väliä vaan maksupäivä katsotaan laskun perusteella.

A

Anonymous

01-08-2018 1:37 pm posted by Anonymous

Moi,

Tarve olisi saada näkymään kassavirtaennusteessa ostotilauksen kulu rivikohtaisesti (eri riveillä voi olla eri toimituspäivät). Logiikan tulisi toimia siten, että kulu näkyisi kohdassa: toimituspäivä lisättynä toimittajan maksuehdolla. Tämä olisi ainakin meille todella tärkeä uudistus.

Olisi upeaa jos saman jos saisi myös myyntipuolelle, olen tehnyt siitä ehdotuksen communityn ideariiheen.

Laura Sainio

20-09-2018 5:21 pm posted by Laura Sainio

Hei!

 

Paransimme ostotilausten näyttämistä kassavirtaennusteella, ks julkaisutiedote.

A

Anonymous

04-10-2020 1:06 pm posted by Anonymous

Hei, meillä on vähän erilainen ongelma ostotilauksien kanssa kassavirtaennusteessa.

Suurin osa ostoista tehdään meidän emoyhtiöltä. Sieltä ostolaskut tulevat "klimppinä" ja tästä syystä mahdottoman hankalia kohdistaa ostotilauksiin ja siksi emme kohdista ostolaskuja ollenkaan. Mitään muita ongelmia tässä menettelytavassa ei olla huomattu kun että ostotilaukset ei poistu kassavirtaennusteesta vaikka ne on toimitettu tilassa, ilmeisesti sen takia että eivät ole kohdistettuja ostolaskuihin. Tarvittaisiin siis sellainen optio että olisi mahdollista valita että toimitetut ostotilaukset eivät näkyisi kassavirtaennusteessa (vaikka niihin ei ole kohdistettu ostolasku).

Marja-Liisa Lohtander

06-10-2020 8:29 am posted by Marja-Liisa Lohtander

Hei Anders, 

 

kiitos palautteesta. Kassavirtaennustetta tullaan kehittämään ja tällainen ominaisuus, että kassavirtaennusteessa olisi enemmän joustavuutta valita käsittelytapoja erilaisiin toimintamalleihin sopien, on tarpeellinen. Emme vielä ole aikatauluttaneet kassavirtaennusteelle tehtäviä uudistuksia, mutta otin tämän meille ylös osaksi suunnitelmia. 

Login or Signup to post a comment