Start a new topic
A

Anonymous

Kirjanpitäjän ja yrityskäyttäjän käyttöoikeudet erilleen Financial Overview ja kassavirtaennuste

12-11-2021 7:49 pm posted by Anonymous

Hei,

toivoisin muutoksia Financial Overview:n ja kassavirtaennusteen käyttöoikeusasetuksiin, jolla voitaisiin erottaa yrityskäyttäjä ja kirjanpitäjä. 

 

Jos asiakas haluaa itsekseen päivitellä lennosta tiedot ennusteita ja budjetteja varten FO:hin, on tälle annettava KP-rooli. Tarkemmissa oikeuksissa pystyttiin kuitenkin vielä rajaamaan vahinkoalttiit asetukset käytön ulkopuolelle. Kassavirtaennusteeseen onkin sitten annettava sekä KP-rooli että kaikki muokkausoikeudet, jotta sitä voi muokkailla ja päivittää. Sitten siellä saatetaan muokkailla ja poistella paljon muutakin kuin vain kassavirtaennusteen tapahtumia.

 

En epäile hetkeäkään, ettei olisi niitä yrityskäyttäjiä, jotka tietävät kausimenettelyt ja ymmärtävät yritys-, verotus- ja kirjanpitolait, mutta miten menee vastuukysymykset siinä vaiheessa, kun jotain sattuu ja kirjanpitäjä ei ole nähnyt tai pystynyt tarkistaa hänen tietämättään tehtyjä muutoksia? Tarkastamattomat tiliöinnitkään ei taida toimia tarkastusvälineenä, kun kyseessä on tositteen muokkaus tai poisto? Voisiko rooleja vielä erottaa tai edes kassavirtaennusteelle saada yksilöidymmät oikeudet?

Login or Signup to post a comment