Start a new topic
A

Anonymous

Muistiotositteen hyväksyntä

21-08-2019 3:35 pm posted by Anonymous (Updated 24-11-2020 by Anonymous)

Hei,

Meillä on nyt tullut tilintarkastusten yhteydessä (eritoten KPMG-tilintarkastajien kanssa) esiin asia, ettei muistiotositteissa ole hyväksyntämerkintää. Netvisorissa ei ymmärtääkseni ole mahdollista kierrättää hyväksyntään muita kuin ostolaskuja.

Useissa muistiotositteissa on toki pdf-liite, mutta tuntuu työläältä ottaa asiakkaan hyväksyntä noihin liitteisiin ja sitten skannata uudestaan nimmarilla varustettuna tositteen liitteeksi. Kätevämpää olisi, jos asiakas pystyisi laittamaan hyväksynnät jotenkin sähköisesti tositteelle.


A

Anonymous

09-09-2019 2:21 pm posted by Anonymous

Pojat kaupungilla kertoo että homma on kierretty seuraavasti: jälkeenpäin tulostetaan muistioista päiväkirja, minkä sitten asiakasfirman vastuuhenkilö kuten toimitusjohtaja allekirjoittaa. Näin muistiot on virallisesti saati hyväksyttyä ja allekirjoitettu planketti on helppo tallentaa tilikausiarkistoon. Tämä menettely on mennyt tilintarkastajilla läpi ja menetelmään liittyy olennainen hyöty: tositteiden meno kirjanpitoon ei millään tavoin häiriinnyt. Kauden katkon tekeminen tiiviillä aikataululla olisi aika haastavaa, jos kirjauksien kanssa pitäisi odotella että asiakkaan edustaja käy kirjaukset hyväksymässä, sitten vasta pääsisi pääkirjalta katsomaan että menikö kaikki oikein ja tarvitseeko vielä tehdä jotain muuta vai onko jo valmista. Todellisuudessahan se toimitusjohtaja ei ollenkaan samalla tavalla "hyväksy" mitään muistiotositteita kuin se hyväksyy vaikka ostolaskun, siksi näihin ei oikein voine soveltaa 1:1 samanlaista menettelyä.
A

Anonymous

24-11-2020 3:06 pm posted by Anonymous

Nyt kun tilinpäätösaika taas lähestyy, tämäkin asia on jälleen ajankohtainen. Jotenkin hassulta tuntuu, että kun muuten toimitaan täysin sähköisessä ympäristössä, muistiotositteille (tai escanin kuiteille) ei ole mahdollista saada sähköistä hyväksyntää. Ainakin yleishyödyllisten yhdistysten avustusehdoissa yleensä edellytetetään, että muistiotositteet on esimerkiksi toiminnanjohtajan erikseen hyväksyttävä. Mekin olemme tuota yllä mainittua päiväkirjan tulostusta käyttäneet, kun muuta keinoa ei oikein ole ollut saatavilla. 

Olisikin hieno saada muistiotositteille sähköinen hyväksyntä käyttöön, sekä yksittäisille tositteille ja miksei myös massakäsittelynä koko tilikauden tositteille.

Login or Signup to post a comment