Start a new topic
A

Anonymous

Hyvityslaskun kohdistuspäivämäärä

12-11-2021 7:54 pm posted by Anonymous

Keskustelussa https://community.visma.com/t5/Netvisor-keskustelut/Hyvityslaskun-kohdistus/m-p/161504 , kun automaattinen viitekohdistus on lapsenkengissä (tai siis kun sitä ei ole), @Heidi Strandén  neuvoi 18-01-2017 19:12 myyntilaskujen hyvityksien kohdistamisessa odottamaan, että nähdään kuinka asiakas on hyvitykset kohdistellut, jottei omia kohdistuksia tarvitse purkaa. Tämä on käytännössä huomattu ainoaksi vaihtoehdoksi säästää omia hermoja. Harvoin asiakas kohdistaa hyvityksen siihen laskuun, johon se on tarkoitettu.

 

Koska päivätiliote tulee käsiteltäväksi vasta seuraavana päivänä, hyvitys kohdistetaan siis aikaisintaan päivän myöhässä oikeasta tapahtumasta. Joskus päivienkin päästä, riippuu miten hyvin tiliotteita ehditään käsittelemään.

 

Kohdistaminen päiväytyy sille päivälle kun kirjanpitäjä on kohdistuksen tehnyt. Olisi tarkoituksenmukaista, että käyttäjä voisi ottaa kantaa kohdistuspäivään jo sitä tehdessä, ettei tarvitsisi mennä jälkeenpäin muokkailemaan suorituksia. Mielellään hyvityksen kohdistuspäivämäärä tulisi olla sama kuin erotuksen rahasuorituksella.

 

Sama automatiikka on ostopuolella, mutta siellä se ei ole niin justiinsa mikä päivä kohdistus on kirjattu. Muissa keskusteluissa mainittu maksuaineistoon menevä tieto kohdistuksesta (tiliotteella näkyy veloituslaskun ja hyvityslaskun tiedot) olisi kyllä tarpeen. Varmaan tarvitsee koodareilta pientä jumppaa, mutta se on toteutettavissa. Muutkin sen toiminnon ovat osanneet ohjelmiinsa tehdä.

 

Login or Signup to post a comment