Start a new topic
A

Anonymous

Matkalaskun ALV-kanta / -määrä Netvisor-appissa

09-09-2021 10:36 am posted by Anonymous (Updated 15-09-2021 by Sini Alamäki)

Netvisor-appin matkalaskut-kohtaan saa syötettyä kilometrit, päivärahat ja kulukirjaukset ihan hyvin, ja positiivista on, että ulkomaanpäivärahatkin lasketaan oikein valitun maan mukaan. Mutta kulujen kohdalla ALV-kanta on valittavissa vain meidän Suomen ALV-kannan mukaisesti eli 0, 10, 14 tai 24%.

Tuossa liitteen näyttökuvassa on tyypillinen hotellikuitti Ranskasta. Samassa kuitissa on siis 0, 10 ja 20% ALV-kannalla olevia kuluja. Mutta näitä ei saa nyt matkalaskulle kirjattua oikein. Samalla tavalla suomalaisessakin kuitissa voi olla monella ALV-kannalla olevia kuluja, jolloin yksi valittava ALV-kanta ei toimi kotimaisessakaan kulutositteessa.

Esim Visma Scanner -kuittiskannaussovelluksella saa kirjoitettua suoraan kuitilla näkyvän ALV-määrän euroina, ja sama toimisi tässäkin paremmin kuin ALV-kannan alasvetovalikko.

Ehdotan siis vapaata euromääräistä ALV-kenttää kuten Scanner-appissakin on.

1 Comment

S

Sini Alamäki

15-09-2021 3:49 pm posted by Sini Alamäki

Hei Antti 

 

Monissa tilanteissa ulkomaalaisissa kuiteissa ei tehdä alv-vähennystä. Haluaisinkin ihan ensin varmistaa, että teillä käytäntönä varmasti on alvn ilmoittaminen näistä ranskalaisista kuiteista? 

 

Meidän kehitysehdotusten keskusteluissa ulkomaan valuuttojen ja alv-prosenttien tuki on ollut mukana aiemmin. Maailman mullistuessa 2020 alussa myös näiden tarve väheni merkittävästi. Siirrymme taas seuraamaan tilannetta ja arvioimaan tämän ehdotuksen tarvetta uudelleen. 

 

Kuten mainitsitkin, Scannerissa alvn ilmoittaminen tapahtuu eri tavoin. Suosittelenkin käyttämään tätä sovellusta toistaiseksi silloin kun halutaan tallentaa ulkomaisia kuitteja ja vähentää näistä alv.

Login or Signup to post a comment