Tässä ohjeessa kerrotaan, miten Netvisorin käyttäjäoikeuksien voimassaoloaikaa hallitaan yrityskohtaisesti. Aiemmin voimassaoloaika on ollut käyttäjäkohtainen. Kirjautumisasetuksia pääsee muokkaamaan käyttäjätietojen takaa käyttäjähallitsijan (KH-rooli) toimesta.
Voit avata näkymän valitsemalla Yritysvalikko > Käyttäjät ja roolit > valitse käyttäjä.
Toimi näin muokataksesi käyttäjän kirjautumisasetuksia:
Valitse Yritysvalikko > Käyttäjät ja roolit.
Paina sen käyttäjän nimeä, jonka kirjautumisasetuksia haluat muokata.
Muokkaa avautuvalla sivulla käyttäjän kirjautumisasetuksia tarpeen mukaan.
Päivitä voimassaoloaika kaikkiin yrityksiin
Voit avata toiminnon valitsemalla Yritysvalikko > Käyttäjät ja roolit > valitse käyttäjä > kirjautumisasetukset.
Toimi näin päivittääksesi voimassaoloajan kaikkiin yrityksiin:
Siirry käyttäjän kirjautumisasetuksiin.
Valitse asetus Päivitä voimassaoloaika kaikkiin yrityksiin.
Tarkista valinnan perässä näkyvä numero:
Numero kertoo, moneen yritykseen muutos tehdään.
Paina numeroa, jos haluat listata kaikki yritykset, joihin muutos kohdistuu.
Tallenna muutokset.
Huomioi seuraavat asiat voimassaoloajoista:
Muutos päivitetään kaikkiin niihin yrityksiin, joissa muokkaajalla on käyttäjähallitsija-oikeudet.
Käyttöoikeudet jatkuvat asetetun päättymispäivän loppuun saakka. Jos oikeudet halutaan päättää heti, tulee käyttäjä joko poistaa ympäristöstä tai päättää käyttöoikeudet takautuvasti, esim. edelliseen päivään.
Käyttöoikeus on mahdollista päättää takautuvasti. Esimerkiksi 2.1. voidaan käyttöoikeus päättää edeltävään päivään 1.1., jolloin pääsy Netvisor-ympäristöön päättyy välittömästi.
Käyttäjä näkee yrityskohtaiset käyttöoikeuden voimassaoloajat käyttäjävalikon Omat perusasetukset -linkin takaa.
Yritysvalikon Palveluhallinnassa näytetään nämä tiedot käyttäjälle koostetusti.
Lisäksi käyttäjähallitsija näkee yrityksen käyttöoikeuksien voimassaoloajat yritysvalikon Käyttäjät ja roolit -sivulta.
Voit tarkastella näitä tietoja valitsemalla Yritysvalikko > Käyttäjät ja roolit.
Kun yrität kirjautua yritykseen, johon tunnusten voimassaoloaika on umpeutunut, toimi näin:
Huomaa, että järjestelmä näyttää ilmoituksen "Käyttöoikeus päättynyt".
Muutokset tilintarkastajan oikeuksiin
Huomioi tilintarkastajan oikeuksien osalta:
Jatkossa käyttöoikeuden määräaikaisuus toimii myös tilintarkastajavaltuutuksen veloitusperusteena.
Tämä koskee tilanteita, joissa tilintarkastajan perusyritys on "Netvisor tilintarkastajat".
Usein kysyttyjä kysymyksiä
Kysymys: Mistä muokkaan käyttäjän kirjautumisasetuksia ja käyttöoikeuden voimassaoloaikaa?
Vastaus: Valitse Yritysvalikko > Käyttäjät ja roolit > paina käyttäjän nimeä ja muokkaa avautuvalla sivulla käyttäjän kirjautumisasetuksia.
Kysymys: Miten päivitän käyttöoikeuden voimassaoloajan kaikkiin yrityksiin?
Vastaus: Siirry käyttäjän kirjautumisasetuksiin, valitse Päivitä voimassaoloaika kaikkiin yrityksiin, tarkista valinnan perässä näkyvä yritysten lukumäärä, tarvittaessa listaa yritykset numeroa painamalla ja tallenna muutokset.
Kysymys: Mistä näen yrityskohtaiset käyttöoikeuden voimassaoloajat käyttäjänä?
Vastaus: Näet yrityskohtaiset käyttöoikeuden voimassaoloajat käyttäjävalikon Omat perusasetukset -linkin takaa sekä koostetusti yritysvalikon Palveluhallinnassa.
Kysymys: Mistä käyttäjähallitsija näkee yrityksen käyttöoikeuksien voimassaoloajat?
Vastaus: Käyttäjähallitsija näkee yrityksen käyttöoikeuksien voimassaoloajat yritysvalikon Käyttäjät ja roolit -sivulta.
Kysymys: Mitä tapahtuu, jos yritän kirjautua yritykseen, jossa käyttöoikeuden voimassaoloaika on umpeutunut?
Vastaus: Järjestelmä näyttää ilmoituksen "Käyttöoikeus päättynyt".
Kysymys: Miten käyttöoikeuden määräaikaisuus vaikuttaa tilintarkastajavaltuutuksen veloitukseen?
Vastaus: Käyttöoikeuden määräaikaisuus toimii tilintarkastajavaltuutuksen veloitusperusteena, kun tilintarkastajan perusyritys on "Netvisor tilintarkastajat".
Avainsanat: käyttöoikeudet, voimassaoloaika




