Aloita uusi aihe
S

Sonja Kukkula

Myyntilaskun jaksotus rajapinnan yli

24-10-2019 9:16 am tekijä Sonja Kukkula

Netvisorin rajapintaan on tullut uusi myyntilaskun jaksotusominaisuus, joka on tullut uutena myös myyntilaskulle käyttöliittymässä. Lisää käyttöliittymän jaksotusominaisuudesta voit lukea täältä: Myyntilaskun jaksottaminen nyt mahdollista suoraan myyntilaskulta

 

Jaksotusta käytetään silloin, kun halutaan jakaa myyntilaskun tulot useammalle kuukaudelle. Tätä käytetään esimerkiksi kuukausimaksullisissa tuotteissa ja palveluissa, joista maksetaan useampi kuukausi kerralla.

 

Netvisorin rajapinnan vanhassa jaksotustavassa (salesinvoiceaccrual) myyntilaskusta (salesinvoice.nv) muodostettiin erilliset jaksotustositteet mutta tietoa tästä ei linkitetty myyntilaskulle. Tositteen selitteessä näkyy laskun numero ja itse tositteella on linkki laskulle. 

 

Uudessa jaksotusominaisuudessa (accrualrule) jaksotustositteet saadaan avattua käyttöliittymässsä suoraan laskulta ja kaikki tositteet on mahdollista nähdä samassa ikkunassa.

 

Uudella jakostustavalla jaksotustieto on mahdollista antaa sanomalla joko laskukohtaisesti laskurivien jälkeen, tai laskurivikohtaisesti laskuriville. Vanhassa jaksotusominaisuudessa laskuriville voitiin antaa tieto jaksotuksen skippaamisesta (skipaccrual), mutta uudessa ominaisuudessa jaksotustieto pitää antaa niille riveille jotka jaksotetaan.

Jaksotus voidaan tehdä joko tasajaolla tai jakokäyrällä. Jakokäyrä tulee olla luotuna Netvisorissa eikä tätä tietoa ole mahdollista antaa rajapinnan kautta. Jakokäyrä tunnistetaan nimen perusteella joten kirjoitusasun suhteen tulee olla tarkka.

 

Vanhassa jaksotustavassa tuli listata jokainen jaksotettava kuukausi mutta uudessa jakostustavassa annetaan alkukuukausi ja loppukuukausi josta lasketaan tasajako. Uudessa jaksotustavassa käytetään samaa tiliä, kuin mitä käytetään laskusta muodostuvalla tositteella.

 

Uudessa jaksotustavassa tulee huomata, että myyntilaskun tilan tulee olla tuotaessa avoin, jotta kaikki tositteet voidaan muodostaa. Jaksotuksen kanssa ei voida myöskään tuoda voucherlines-elementin sisässä olevaa tositetta vaan tositeen pitää olla Netvisorin automaatiolla luoma tosite.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin