R

Raisa Ruokonen

Vuoden 2021 luontoisetujen arvot

08-12-2020 8:24 am tekijä Raisa Ruokonen

Verohallinto on julkaissut 25.11.2020 päätöksen vuodelta 2021 toimitettavassa verotuksessa noudatatettavista luontoisetujen laskentaperusteista. Päivitäthän käyttämänne luontoisetujen muuttuneet arvot Netvisoriin palkansaajan palkkaperusteisiin tai yrityksen perustietoihin. verovuoden alussa.

 

Uutena käsitteenä päätöksestä löytyy Polkupyöräetu, jonka raha-arvo lasketaan polkupyörän hankintahinnasta.

 

 "Jos palkansaajalla on käytettävissä yksityisajoihinsa työnantajan omistama, leasing-sopimuksella hankkima tai muulla tavalla järjestämä ajoneuvolain (1090/2002) 19 §:n 1 momentissa tarkoitettu polkupyörä, verovelvollisen saama etu katsotaan polkupyöräeduksi.

 

Työnantajan omistamasta polkupyörästä muodostuvan edun raha-arvo kuukaudessa on 1/12 polkupyörän vuotuisten pääomakustannusten eli hankintahinnan osan ja pääoman koron sekä huolto-, korjaus- ja muiden käyttökustannusten euromäärästä. Hankintahinnan osan euromäärä lasketaan siten, että hankintahinta jaetaan viidellä käyttövuodella.

Työnantajan leasingsopimuksella hankkimasta tai muulla vastaavalla tavalla järjestämästä polkupyörästä muodostuvan edun raha-arvo kuukaudessa on leasing- tai muun maksun sekä työnantajan erikseen maksamien käyttökustannusten euromäärä kuukaudessa vähennettynä leasingyhtiölle tai muulle taholle maksettujen toimisto- ja käsittelykulujen euromäärällä."

 

Verohallinnon päätöksen vuoden 2021 luontoiseduista löytät täältä. 

 

 

 

 

 


A

Anonymous

14-12-2020 9:38 am tekijä Anonymous

Miten veroton polkupyöräetu tulee käsitellä palkoissa, onko tulossa uusi palkkalaji automaattisesti ? Vai pitääkö se muokata itse ?

M

Minna Seistilä

14-12-2020 11:07 am tekijä Minna Seistilä

Hei Pia,

 

Lisäämme polkupyöräedulle uudet palkkalajit palkkamallipankkiimme, joten palkkalajien kopioiminen yritykseen on mahdollista. Toinen vaihtoehto on lisätä palkkalajit yritykseen käsin. Tässä vielä linkki ohjesivulle: Luo uusi palkkalaji

 

Polkupyöräedun käsittelemiseen tulee kolme uutta tulolajia: 

  • 363 Polkupyöräedun verovapaa osuus
  • 364 Polkupyöräedun palkaksi katsottu osuus
  • 420 Polkupyöräedusta peritty korvaus

Nämä on julkaistu Netvisoriin 3.12.2020.

A

Anonymous

14-12-2020 11:12 am tekijä Anonymous

Ok, tämä selvä, mutta palkkalajit joille nuo kirjataan, pitääkö ne laatia itse ?

Vai saako ne automaattisesti: liitä palkkalaji palkkamalliin?

M

Minna Seistilä

14-12-2020 11:15 am tekijä Minna Seistilä

Hei Pia,

Tarkensin vastaustani tuon palkkalajin lisäämisen osalta. 

Uutta palkkalajia ei pysty suoraan liittämään palkkamalliin ellei sitä ole ensin lisätty yrityskohtaisiin palkkalajeihin. Joko lisäämällä palkkalaji käsin tai sitten kopioimalla yritykseen uusi palkkamalli, missä on tarvittavat uudet palkkalajit.

A

Anonymous

14-12-2020 11:18 am tekijä Anonymous

Saako tähän ohjeet ,miten nuo palkkalajit pitää luoda, että kaikki menee oikein?

M

Minna Seistilä

14-12-2020 11:53 am tekijä Minna Seistilä

Hei Pia,

 

Saat lisättyä palkkalajin kun menet Palkat > Palkkamallien hallinta > valitse palkkamalliriviltä Kaavat > Lisää uusi palkkalaji ja liitä palkkamalliin > Anna palkkalajille kuvan mukaiset asetukset > Tallenna

palkkalaji.jpg

 

Tallentamisen jälkeen pääset antamaan palkkalajille kaavan. Koska kyseessä on verovapaa luontaisetu, niin anna palkkalajille kaavaksi vain Kiinteä luku:0. Tämä kaava kiinnittää palkkalajin palkkamalliin, mutta ei lisää sitä Rahapalkan tai Bruttopalkan kaavaan.

kaava.jpg

 

 

Kun palkkalaji on kerran lisätty yritykseen, pystyt tarvittaessa lisäämään sen myös muille palkkamalleille. Palkat > Palkamallien hallinta >  valitse palkkamalliriviltä Kaavat > Liitä palkkalaji palkkamalliin > Valitse palkkalaji alasvetovalikosta > Liitä 

Liitä.jpg

Tallentamisen jälkeen pääset antamaan palkkalajille kaavan Kiinteä luku:0.

 

 

Mikäli on tarvetta lisätä myös veronalaiselle polkupyöräedulle palkkalaji, onnistuu se samalla tavalla kuin tuon verottomankin palkkalajin luominen. Palkkalajin kaavan osalta ei vaan laitetan tuota Kiinteä luku:0, vaan palkkalaji käydään liittämässä Bruttopalkan kaavaan.

verollinen.jpg

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin