Aloita uusi aihe
M

Marika Tynys

Palkkojen asiatarkastus/esihyväksyntä (kaksivaiheinen hyväksyntä)

21-03-2023 10:24 am tekijä Marika Tynys

Teemme asiakkaalle jonkin verran HR/Palkkakoordinaattori-roolin työtä, jolloin vastuullamme on myös palkkojen esihyväksyntä/asiatarkastus. Emme voi asiakkaan puolesta palkkoja hyväksyä maksatukseen asti, mutta teemme esitarkistuksen ja ilmoitamme asiakkaalle, milloin palkat voidaan hyväksyä Netvisorissa. Tähän toimintamalliin nojaten olisi siis hyvä, jos olisi käytössä jonkinlainen kaksivaiheinen hyväksyntä / palkkojen asiatarkastus - toiminto. 


Toki tätä voidaan tehdä nykyisellään myös sopimalla asiakkaan kanssa, että palkkoja ei hyväksytä ennenkuin täältä erikseen ilmoitetaan, mutta se ei aina toimi. Joten olisi hyvä, ettei palkkoja saada vielä hyväksytyksi heti yhdellä klikkauksella. Usein palkkahallinnon asiantuntija ja HR/Palkkakoordinaattori ovat eri henkilöitä, tämä selkiyttäisi palkanlaskijalle missä vaiheessa mennään, kun näkee suoraan ohjelmasta onko menossa 1-hyväksyntä vai onko jo koko ketju hoitanut tehtävänsä. Ilmoitus hyväksytyistä palkoista voisi lähteä vasta tämän 2-hyväksynnän jälkeen sähköpostilla. 


Suurien käsiteltävien massojen vuoksi siihen, että palkansaajat itse tarkistavat laskelmansa etukäteen ennen maksatusta, en näe järkeä lähteä. Tästä löysin jotakin keskustelua vuodelta 2017, jolloin vastaavaa toimintoa oli myös ehdotettu. Kenelläkään ei ole aikaa odotella, että esim 300 hlön yrityksestä jokainen työntekijä käy esitarkistamassa oman palkkalaskelmansa ennen maksupäivää. 


1 henkilö pitää tästä ideasta
Vastaa

M

Marika Tynys

22-03-2023 6:57 am tekijä Marika Tynys

Tähän vielä lisäyksenä, että myös joillain asiakkailla on sisäisesti sellainen prosessi, että HR-koordinaattori esitarkistaa palkat ja sitten joku toinen lopullisesti hyväksyy. Eli tämä toiminto auttaisi myös heidän prosessissaan. 

Aleksi Karppanen

Visma

22-03-2023 3:48 pm tekijä Aleksi Karppanen

Hei Marika!


Kiitos arvokkaasta ideastasi ja palautteesta koskien Netvisorin käyttöä.


Koostamme jatkuvasti muutostarpeita ja teemme suunnitelmia ohjelman kehittämiseen, joita työstetään Netvisorin käytön parantamiseen. Välitän tämän palautteesi vielä eteenpäin ohjelmiston suunnittelijoiden tietoon.

Ohjelmaan tehdyistä parannuksista tiedotamme viikoittain Netvisor -viikkopäivitys julkaisu tiedotteissa.


Kiitän kiinnostuksestasi Netvisorin kehittämistä kohtaan ja toivotan oikein mukavaa päivänjatkoa!

 

 

 

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin