Täsmäytysnäkymän tietoja voi verrata tulorekisterin maksajan palkkatietojen yhteenveto raporttiin. Täsmäytysnäkymässä eritellään kootusti vakuutuksen alaiset palkat sekä sairasvakuutusmaksun perusteena olevat tulot. Palkat eritellään myös tulolajikohtaisesti. Tiedot ovat haettavissa palkanmaksupäivämäärän mukaan.

Täsmäytysnäkymään ei voi hakea palkkatietoja yritykselle maksetuista palkoista.

Palkat > Raportit > Palkkatietoilmoitusten täsmäytys

Palkkalaskelma näkyy Täsmäytysnäkymässä, kun palkkatietoilmoituksen tilana on "Tulorekisterissä" tai "Merkitty toimitetuksi".

Esimerkiksi, jos ilmoitus on Hylätty tilassa, se ei näy Täsmäytysnäkymässä, mutta sen voi halutessaan merkitä toimitetuksi, jolloin muuta kautta tulorekisteriin tehty ilmoitus pystytään täsmäämään Täsmäytysnäkymän kautta, jos hylätyn ilmoituksen tulolajien tiedoissa ei ole virheitä.

Täsmäytysnäkymä hakee palkkalaskelmalla käytetyn tulolajitiedon tällä hetkellä palkkalajin asetuksissa olevan tulolajiasetuksen. Jos samaa palkkalajia on käytetty kahteen eri tulolajiin, niin Täsmäytysnäkymää ei voi sen palkkalajin osalta käyttää.

Raportilla eritellään palkkasummat palkkalajin ja palkansaajan vakuutuskäsittelyn mukaisesti. Yksittäisen palkkasummarivit voi avata laajemmin tarkasteltavaksi klikkaamalla otsaketta, jossa näkyy eriteltynä tulolajit ja palkkasummat.

Tulolajin kohdasta valittaessa voi avata vielä tarkemman erittelyn palkansaajittain.

Hakukentässä on oletuksena koko vuosi 1.1.20xx - 31.12.20xx. Päivämäärä hakua voi muokata halutut palkanmaksupäivämäärät tai palkansaajan nimellä.

Tilityspisteet

• Työeläkevakuutusmaksun perusteena olevat tulot

• Työtapaturma- ja ammattitautivakuutusmaksun perusteena olevat tulot

• Työttömyysvakuutusmaksun perusteena olevat tulot

Palkkalajille valittu tulolajikohdistus yrityskohtaisissa palkkalajeissa määrää palkkasumman vakuutuskäsittelyn. Tilityspisteiden asetuksista voidaan tarkistaa laskennan perusteena olevat palkkalajit.

Palkat > Palkanlaskenta > Velvoitteet > Tilitykset > Hallitse tilityspisteitä > Valitse tilityspiste > Laskennan perusteena olevat palkkalajit

Myös palkansaajan asetuksiin valitut vakuutuskäsittely huomioidaan täsmäytysnäkymässä. Mikäli palkansaajan vakuutuskäsittely on vaihtunut kesken vuoden, esimerkiksi TyELin alainen palkansaaja on muuttunut YELin alaiseksi, näytetään kaikki tulolajit palkansaajan tämän hetkisten asetuksien mukaan, joten YELin alaisia palkkoja ei näy eriteltynä. Jos YELin alaiset palkat maksaisi omalla palkkalajilla, ne olisi helpompi eritellä täsmäytysnäkymässä.

Vakuutuskäsittely ei huomioi ulkomaajakson ajalta maksetun palkan vakuutuskäsittelyä, vaan hakee tiedon tämän hetkisen palkansaajan ja palkkalajin asetuksista. Ulkomaan työskentelyjakson palkka olisi helpompi eritellä täsmäytysnäkymässä, jos palkka on maksettu omalla palkkalajillaan.

Sairausvakuutusmaksun perusteena olevat tulot

Palkkalajille valittu tulolajikohdistus tai palkansaajan asetuksissa voidaan määrittää palkan sairausvakuutusmaksun alaisuus.

Muut tulolajit

Muut tulolajit -kohdassa raportoidaan esimerkiksi ennakonpidätys ja vakuutusvähennykset palkkalaskelmilta. Lähdevero näkyy samalla rivillä ennakonpidätyksen kanssa. Lähdeveroa ei eritellä omaksi tulolajikseen, vaan myös palkasta pidätetty lähdevero näkyy Ennakonpidätys -rivillä palkkatietoilmoituksen täsmäytysnäkymässä.

Näkymän käyttäminen

1. Tarkista ettei Palkkatietoilmoitukset -sivulla ole toimenpiteitä vaativia ilmoituksia
  2. Hae/tilaa tulorekisterin sähköisestä asiointipalvelusta Raporitit -osiosta "Maksajan palkkatietojen yhteenveto (kertalistaus)" haluamaltasi aikajaksolta

3. Hae Netvisorin täsmäytysnäkymään vastaava aikajakso ja tarkista tiedot

Tulorekisterin yhteenveto ja korvaavan ilmoituksen poikkeustieto

Palkkatietoilmoituksen täsmäytysnäkymälle haetaan tiedot tämän hetkisten palkkalajien tulolajikohdistuksien mukaan ja palkansaajan asetuksissa valittujen vakuutusasetuksien mukaan. Mikäli alkuperäisen palkkatietoilmoituksen tulolajien summia on muokattu korvaavalla ilmoituksella Netvisorissa tai tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa, näytetään täsmäytysnäkymässä tiedot tämän hetkisten palkkalajien asetuksien mukaan eikä manuaalisesti korjatun korvaavan ilmoituksen tietoja, jos palkkalaskelman tietoja ei ole myös korjattu annettujen tietojen mukaan.

Palkkatietoilmoitukselle manuaalisesti muokatut tiedot eivät näy täsmäytysnäkymässä. Tulorekisterin yhteenvetonäkymässä näytetään tulorekisteriin ilmoitetut tiedot eli myös korvaava ilmoitus, joten korvaavien ilmoitusten osalta voi Netvisorin täsmäytysnäkymän ja tulorekisterin tiedoissa olla poikkeuksia.