Visma Financial Overview on helppokäyttöinen budjetoinnin ja raportoinnin työkalu. Monipuolisten ja selkeiden raporttien avulla saat ajantasaisen kuvan yrityksen taloudesta ja sen kehityksestä. Financial Overview:n kommentointimahdollisuuden avulla jaat huomiosi myös muiden käyttäjien kanssa.

Palvelu voidaan ottaa käyttöön Netvisor Storesta ja laajennokset kohdasta. Käyttöönotto vaatii Käyttäjähallitsija (KH), Tilitoimiston pääkäyttäjä (TPK), Yrityksen pääkäyttäjä, Yrityskäyttäjä-profiilin tai Kaikki oikeudet-profiilin siihen yritykseen, johon palvelu halutaan käyttöön. Palvelu ei tarvitse Netvisor rajapintaa toimiakseen. Käyttöönotto vaatii Professional tai Premium -paketin kyseiseen yritykseen. Näihin paketteihin hinnoittelun muutos vaatii Käyttäjähallitsija (KH), Tilitoimiston pääkäyttäjä (TPK) tai Yrityksen pääkäyttäjä -roolin.

Ennen Financial Overwievin käyttöönottoa tulee Netvisorissa olla asetettu yrityksen tilikausi oikeaksi.

Financial Overview toimii seuraavilla yritysmuodoilla: Osakeyhtiö, Kommandiittiyhtiö, Avoin yhtiö, Toiminimi, Osuuskunta, Kiinteistöosakeyhtiö. Eli yhtiöillä, joilla on ns. perustililuettelo. Budjetointi toimii myös, mikäli näihin yhtiömuotoihin on lisätty tilejä Netvisorin puolelta, mutta mikäli tiliryhmiä on muokattu tai lisätty, ei budjetointi / Financial Overview toimi. Samoin, mikäli yrityksessä on sovelletun liikekaavan tililuettelo, kiinteistön hallintayhtiön tililuettelo tai yhdistyksen/säätiön tililuettelo, pitää budjetointi tehdä Netvisorin budjetoinnin kautta.

Kaikki käyttäjät, joilla on muokkausoikeus kirjanpidon perusraportointiin sekä lukuoikeus kirjanpidon perustoimintoihin saavat oikeudet myös Financial Overviewiin. Käyttäjien tiedot siirtyvät Financial Overviewhin, kun he siirtyvät palveluun ensimmäistä kertaa, he saavat palveluun rajatut oikeudet. Palvelun käyttöönottaja pääsee muokkaamaan käyttäjien oikeuksia Financial Overviewssä.

HUOM! Suosittelemme palvelun käyttöönottajan lisäävän alussa myös jollekin toiselle tai useammalle käyttäjälle kaikki oikeudet asetuksiin. Tällöin Financial Overview:n käyttöoikeuksien hallinta ei ole ainoastaan yhden henkilön takana. Näin vältytään tilanteilta, joissa palvelun käyttöönottanut henkilö on poissa, eikä kukaan toinen voi muokata muiden käyttäjien käyttöoikeuksia palvelussa. Käyttöoikeuksia ei pystytä hallinnoimaan Netvisorin asiakastuessa, vaan ainoastaan sellaisen henkilön toimesta, jolla on kaikki oikeudet kyseisen yrityksen Financial Overview -ympäristöön.

Palvelu voidaan ottaa käyttöön, kunhan hyväksyy Visma-ohjelmistojen palveluehdot.

Financial Overview lopettaa Internet Explorerin tuen 31.10.2019. Suosittelemme käyttämään Chrome -selaimen uusinta versiota, tai Firefox -selaimen uusinta versiota.

Palveluun siirtyminen

Palveluun pääsee siirtymään Netvisorin puolelta "Taloushallinto > Raportointi ja seuranta > Financial Overview" -linkistä. Mikäli palvelua ei vielä ole otettu käyttöön yrityksessä, vie linkki Netvisor Storeen.

Jotta palveluun pääsee, pitää olla laittanut omiin tietoihinsa sähköpostiosoitteen.
Palveluun siirtymisen yhteydessä voidaan valita, päivitetäänkö tiedot Netvisorista Financial Overviewhin vai ei. Näkymä näyttää kellonajan, milloin tiedot oli viimeksi päivitetty. Tietojen päivittäminen vaatii yritykseen kirjanpitäjän -roolin.

Asetukset kohdasta voidaan valita tililuettelon kieli ja mistä tilikaudesta eteenpäin tiedot siirretään Financial Overviewhin. Jotta tilikausi tulee näkyville, pitää se olla ensin perustettu. Tulevaisuudessa oleva tilikausi pitää olla Netvisorissa aktiivinen ja oletustilikausi (määritellään taloushallinto >tilinpäätös > tilikausien hallinta -kohdassa), jotta se siirretään FO:n puolelle.

Palvelu avautuu aloitussivulta, jota pystyy muokkaamaan. Näkymään voidaan lisätä tai poistaa kaavioita.
Mikäli käytät Mac -tietokonetta, suosittelemme käyttämään Chrome -selainta. Safari selaimella on tällä hetkellä ongelmia FO:n puolelle pääsemisessä.

Palvelun irtisanominen

Mikäli Financial Overview irtisanotaan Netvisor Storesta, on palvelu käytettävissä kuluvan kuukauden loppuun asti.
Financial Overview -ohjelmistoon viety kirjanpitoaineisto poistetaan automaattisesti kolmen kuukauden kuluessa, eikä tietoja ole saatavilla enää tämän jälkeen.

FAQ

Miksi kuluvan tilikauden tiedot eivät päivity FO:n puolelle?

Mikäli kuluvan tilikauden tiedot eivät näy FO:ssa, tarkasta, että kyseinen tilikausi on aktiivinen ja oletuskausi Netvisorissa. Voit päivittää tilikauden aktiiviseksi menemällä  Taloushallinto > Tilinpäätös > Tilikausienhallinta.

Jos lisään uuden tilin tilikarttaan, miksi se ei näy FO:n puolella?

Tilit, joilla ei ole saldoa, eivät näy FO:n puolella. Jos tilin haluaa näkyviin, tulee tilille tehdä väliaikaiskirjaus, sekä tiedot tulee päivittää Financial Overview palveluun, jotta tili näkyy. Budjetoinnin puolella voi lisätä tilin manuaalisesti Budjetin asetuksista, mutta tilin kumulatiiviset arvot eivät päivity tällöin budjettiin. Uuden budjetin luonnilla, saat uuden tilin näkymään ennusteissa.

Päivitin tilin nimen tililuetteloon, miten saan nimen päivittymään FO:n puolelle?

Sinun tulee päivittää tiedot uudelleen FO:seen, nimi päivittyy tietojen ajon jälkeen.