Ulkoisen sovelluksen integroiminen Netvisoriin voidaan toteuttaa käyttämällä Web Service-ohjelmistorajapintapalveluamme, joka mahdollistaa kaksisuuntaisen tiedonsiirron järjestelmien välillä.

Toteuttamalla integraatioliittymän Netvisoriin ja liittymällä ISV-kumppaniohjelmaamme, tarjoamme muun muassa oheiset edut kumppaneillemme:

• Ilmainen pääsy kumppaniohjelmaan ja vapaus liiketoimintaan
  • Hyvin dokumentoitu API ja ohjeet
  • Näkyvyys markkinapaikalla
  • Yhteisö kehitystyösi ja markkinoinnin tukena
  • Kasvava ja valmis asiakaskunta

Pääset myös osalliseksi Visma Solutions Communityymme, yhteistyö- ja kommunikointikanavaamme, jota käyttävät sekä asiakkaamme, kumppanimme että omat työntekijämme.

Visma Solutions:n Partner Communityn avoimessa yleisessä osassa yhdistyvät Ohjelmisto- eli ISV-kumppanit, Tilitoimistokumppanit ja Visma. ISV-kumppaneiden sivusto on suunnattu kaikille ohjelmistokumppaneillemme ja se on yleinen tiedotuskanava kumppanuuteen liittyvissä asioissa. Sieltä löydät myös Netvisor ISV Partner -ohjelmaan, koulutuksiin ja kaupalliseen yhteistyöhön liittyvää tietoutta.

Netvisor Developer Community on suunnattu tuki ja keskustelualueeksi kehittäjille ja teknisille henkilöille. Täällä ilmoitamme myös kaikki päivitykset Netvisorin ohjelmointirajapintaan. Tarjoamme myös mahdollisuuden rajapintaideoinnille.

Kumppaniksi rekisteröityminen

Jos haluat integroida palvelusi toimimaan yhdessä Visman SaaS-ratkaisujen kanssa tai haluat kehittää uutta liiketoimintaa niiden pohjalle, rekisteröidy Visma Solutions ohjelmistokumppanuus -lomakkeella.

Rekisteröitymällä ISV-kumppaniohjelmaamme saat avuksesi integraatiototeutusta varten muun muassa ohjelmistodokumentaation verkkoversiona, Microsoft vb.net/.NETv2 -ohjelmistorajapintakirjaston helpottamaan integraation toteutusta sekä oman ohjelmistotestaus- ja kehitysympäristön testausmpäristössämme.

Ohjelmistorajapintakirjasto on mallitoteutus, joka on tarkoitettu helpottamaan integraatiototeutuksen tekoa ja sitä saa vapaasti muokata sekä laajentaa. Ohjelmistorajapintakirjasto ei ole valmis toteutus ja siellä ei ole kaikkia rajapintaresursseja lisättynä. Rajapintakirjastoa ei enää päivitetä, joten se voi sisältää vanhentunutta tietoa, eikä se välttämättä toimi sellaisenaan.

Netvisorin ohjelmistokumppanuudesta sekä ohjelmistorajapinnan teknisiin toiminnallisuuksiin koskeviin kysymyksiin vastaa Netvisorin kumppanituki osoitteesta kumppanit.netvisor@visma.com

Uuden kumppanin tarkistuslista

Listauksen ideana on tarjota listaus huomioon otettavista asioista, että pääsette nopeasti ja helposti toteuttamaan toteutustanne sekä saattamaan sen tuotantoon. Ongelmatilanteissa ota yhteys kumppanitukeen.

1. Selvitä mitä olet tekemässä ja tarjoaako rajapinta mahdollisuuden tähän. Tarvittaessa voit konsultoida kumppanitukea.
  2. Täytä ohjelmistokumppaniksi rekisteröitymislomake ja tilaa samalla lomakkeella testitunnukset sekä testiympäristö.
  3. Kirjaudu Netvisoriin ja tutustu saamaasi testiympäristöön. Voit tarvittaessa tehdä myös muutoksia oletusasetuksiin ja palveluihin.
  4. Luo ohjelmistorajapintatunnukset.
  5. Lue "Tietoturva ja tunnistautuminen.pdf" jonka vastaanotit sähköpostin liitteenä samalla kun sait testitunnukset.
  6. Lähetä pyyntö asiakaslistan nouto -resurssiin (customerlist.nv) niin varmistut, että MAC-laskenta tehdään oikein ja tunnistautuminen rajapintaan onnistuu.
  7. Jos tarvitset testiaineistoa Netvisoriin käytä DemoDataGenerator.vb skriptiä.
  8. Käy läpi best-practise toimintamallit täältä.
  9. Kun olet valmis testaa toteutuksesi läpikotaisesti.
  10. Testauksen jälkeen täytä kumppanitietolomake tuotantotunnusten toimittamista varten. Ennen tunnusten toimittamista lähetämme kumppanisopimuksen allekirjoitettavaksi.
  11. Sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen, saat kumppaniavaimet tuotantoon.
  12. Liittymän käyttöönottamiseksi asiakkaan Netvisorissa tarvitset ohjelmistorajapintatunnukset asiakkaalta, jotka luodaan tämän ohjeen mukaisesti. Lisäksi asiakkaan tulee aktivoida Netvisorissa ohjelmistorajapintapalvelu ja sallia liittymän käyttö Rajapintaresurssien käyttöoikeudet -näkymästä. Lue lisää ohjeesta Rajapintaresurssien käyttöoikeuksien salliminen ja poistaminen.

Testiympäristö

Tuotantoympäristö ei ole testaamista varten eli testaa kaikki toteutukset ja muutokset testiympäristössä ennen tuotantoon siirtämistä. Emme suosittele käytettävän testiympäristössä oikeaa ja sensitiivistä dataa. Testausvaiheessa on syytä kiinnittää huomiota erityisesti suorituskyvyn hallinnointiin ja tietoturvaan.

Kun saatte tunnukset testiympäristöön niin se on täysin tyhjä. Dataa voitte luoda joko manuaalisesti käyttöliittymän kautta tai tuoda asiakkaita, tuotteita ja tositteita csv-muodossa Netvisorin sisäisten työkalujen kautta.

Mikäli teillä on mahdollisuus käyttää meidän WSClientiä, voitte hyödyntää myös NetvisorDemoDataGenerator.vb skriptiä testiaineiston generointiin.

Kyseinen skripti generoi:
- Muutamia tuotteita, asiakkaita ja toimittajia (10 kutakin)
Tilinumeron toimittajille (alkaen jollain pääpankkien alkunumerolla jolle lisätään tarkiste loppuun)
- Myyntilaskuja + niiden kirjaustositteet (10 kpl per kk * 12 kk) (porautumisessa löytyy laskulinkki)
- Ostolaskuja + niiden kirjaustositteet (10 kpl per kk * 12 kk) + jokin PDF liite
- Kirjanpidon tapahtumia useille kulutileille, kirjaus = kulutili debet AN 1910 Pankkitili Kredit
7000 – 7999 välisiä tilejä. Eli 7000 debet alv 8-22 ja 1910 kredit

Kumppanituki voi myös ajaa skriptin ympäristöönne.