Eazybreak on se helpoin tie työsuhde etuihin. Eazybreakillä hoidat työntekijöillesi lounas-, liikunta-, kulttuuri- ja työmatkaedut mobiilisti säästäen samalla aikaa ja rahaa. Netvisor-integraatio automatisoi edun käyttäjien hallinnoimisen ja omavastuiden vähentämisen palkkalaskelmilla.

Lue lisää: Eazybreak

Eazybreakista veloitetaan hinnaston mukaisesti.

Eazybreakin ilmoittamisesta tulorekisteriin neuvotaan Eazybreakin sivuilta.

Netvisor Storesta otat helposti käyttöösi lisäpalveluita sekä laajennoksia. Palveluvalikoima tulee kehittymään ja monipuolistumaan jatkossa. Viedessäsi hiiren kursorin Store-sivun ikonin päälle näet ensimmäisenä uusimmat lisätyt palvelut.

Netvisor Store löytyy myös valikosta kohdasta: Yritysvalikko > Netvisor Store > Laajennokset

Palveluiden käyttöönotto

Pääset ottamaan palveluita käyttöösi klikkaamalla Store-sivun ikonia. Palveluiden käyttöönottoa varten tarvitset jonkin näistä käyttöoikeuksista:

• Käyttäjähallitsija (KH)
  • Tilitoimiston pääkäyttäjä (TPK)
  • Yrityksen pääkäyttäjä
  • Yrityskäyttäjä-profiili
  • Kaikki oikeudet-profiili

Netvisor Store -sivun yleisnäkymässä näet tarjolla olevat palvelut ja löydät linkit palveluiden tarkempiin kuvauksiin sekä pääset ottamaan palvelun käyttöösi.

1. Valitse “Ota käyttöön”.
  2. Käyttöönotossa näet, mitä tietoja palvelussa siirretään. Valitse “Siirry palvelun käyttöönottoon”.
  3. Hyväksy liitettävän palvelun käyttöehdot. Jotkin liitettävät palvelut vaativat tässä kohtaa rekisteröitymisen toisen palvelun käyttäjäksi tai sopimuksen sähköisen allekirjoittamisen.
  4. Kun tarvittavat käyttöehdot on hyväksytty, on palvelu valmis otettavaksi käyttöön. Jos palvelu käyttää Netvisorin rajapintaa, luodaan palvelua varten tässä vaiheessa automaattisesti omat rajapintatunnukset.

Ennen Eazybreakin käyttöä yrityksessä on oltava:

• Netvisor-palveluista on koko Palkat -osio oltava käytössä
  • Palkansaajila voimassa olevat henkilökohtaiset sähköpostiosoitteet
  • Uusi Palkkalaji Eazybreak edun maksamiseen palkanlaskennassa

Näistä vaiheista tarkemmin seuraavassa.

Eazybreak integraatio ollut jo aikaisemmin käytössä

Mikäli Eazybreakin integraatio on ollut käytössä toisessa järjestelmässä ennen Netvisoria, on oltava yhteydessä Eazybrakin tukeen, josta deaktivoidaan vanhan järjestelmän tiedot. Tämän jälkeen Eazybreak voidaan ottaa käyttöön uudelleen Netvisorissa.

Mikäli Eazybreak integraatio on ollut aikaisemmin käytössä Netvisorissa ja sen käyttö halutaan lopettaa, tulee Eazybreak deaktivoida sekä Eazybreakin ja Netvisorin toimesta, jotta käyttöönotto uudelleen onnistuu myöhemmin tarvittaessa.

Näin otat Eazybreakin käyttöön

Ennen Eazybreakin käyttöönottoa tarkista, että palkkamallilta löytyy sopiva palkkalaji työsuhde-etujen käsittelemiseen. Palkkamallipankissa on valmiina palkkalajit "Sopimusruokailuvähennys Eazybreak", "Liikunta- ja kulttuurietu Eazybreak" ja "Työmatkaetu Eazybreak". Jos käytössäsi on vanhempi palkkamalli, mistä ko. palkkalajit puuttuvat, voit luoda ne alla olevan ohjeen mukaan. Huomioithan, että Eazybreakin kautta käytettävän palkkalajin asetukset eroavat perinteisesti palkkalaskelmalle merkittävän vähennyksen palkkalajin asetuksista. Sen vuoksi suosittelemme lisäämään Eazybreak eduille omat uudet palkkalajit.

Sopimusruokailuvähennys -palkkalaji

Pääset näkemään palkkamallin palkkalajit näin: Palkat > Palkanlaskenta > Palkkamallien hallinta > Valitse palkkamallin kohdalta "Kaavat" (kynä/lehtiö) > Palkkalajien kaavat -välilehti > Vähennykset

Uuden palkkalajin pääset lisäämään näin: Palkat > Palkanlaskenta > Palkkamallien hallinta > Yrityskohtaiset palkkalajit > Lisää uusi palkkalaji > Anna palkkalajille kuvan mukaiset tiedot (valitse tiliöinnit yrityksen käytäntöjen mukaan) > Tallenna

Liitä palkkalaji jokaisen palkkamallin "Maksetaan"-palkkalajin laskentakaavaan, joissa Eazybreak on käytössä. Pääset tekemään sen näin: Palkat > Palkanlaskenta > Palkkamallien hallinta > Valitse palkkamallin kohdalta "Kaavat" (kynä/lehtiö) > Palkkalajien kaavat -välilehti > Laskennalliset > Maksetaan > Muokkaa (kynä/lehtiö)

Valitse vihreä plussamerkki ja lisää kaavan loppuun kuvan mukaiset uudet rivit:

Kun palkkalaji on lisätty Maksetaan kaavaan, muokkaa vielä palkkamallin muotoilusta palkkalaji haluttuun kohtaan palkansaajan palkkalaskelmalla. Pääset näkymän näin: Palkat > Palkanlaskenta > Palkkamallien hallinta > Valitse palkkamallin kohdalta "Muokkaa" (kynä/lehtiö) > Muotoilu -välilehti > Raahaa palkkalaji haluamaasi kohtaan > "Tallenna".

Ravintoetu -palkkalaji

Mikäli Eazybreakin tapahtumat ovat ravintoetua, ei sopimusruokailuvähennystä, käytetään palkkalajia "Ravintoetu", joka löytyy Netvisorin valmiista palkkamallipohjista valmiina "Luontaisedut" -ryhmästä. Ravintoedun oletuksena on lähteenä "Palkansaajan perustiedot", mutta Eazybreakia varten tähän on vaihdettava palkkalajin asetuksista "Palkkajaksokohtainen kirjaus", jotta Eazybreak-integraatio toimii Netvisorissa.

Palkat > Palkanlaskenta > Palkkamallien hallinta > Yrityskohtaiset palkkalajit > Luontaisedut

Käyttöohje: Ravintoetu

Palkansaajien sähköpostiosoitteet

Palkansaajilla on oltava tallennettuna henkilökohtainen sähköpostiosoite tietoihin, jotta Eazybreakista voidaan lähettää aktivointiviestin palkansaajan sähköpostiin. Yhtä sähköpostiosoitetta voidaan käyttää vain kerran Eazybreakissa.

Siirry Store -sivulle

Pääset ottamaan palveluita käyttöösi klikkaamalla Store-sivun ikonia.

Valitse sivulta "Ota käyttöön". Tämän jälkeen aukeaa ikkuna, jossa hyväksytään integraatiota varten tarvittavat yrityksen tiedot, jotka välitetään ulkopuoliselle järjestelmälle eli Eazybreakille. Käyttöönotto luo automaattisesti ohjelmistorajapintatunnukset yllä olevalle käyttäjälle. Integraatio lukee tai kirjoittaa yritykseesi seuraavia tietoja:

• Työsuhteessa olevien palkansaajien nouto
  • Kirjausrivin tuonti Netvisoriin
  • Palkkalajien nouto

Valitse "Siirry Eazybreak -käyttöönottoon". Jotta painike on aktiivinen, on käyttäjän tiedoissa oltava tallennettuna sähköpostiosoite. Voit lisätä sähköpostin "Omat perusasetukset" -linkistä. Antamalla sähköpostitiedot, käyttäjä on Eazybreakin pääkäyttäjä. Pääkäyttäjä voi hallinnoida Eazybreakin asetuksia Eazybreakin omilla käyttäjähallitsijan sivuilla, johon kirjautumaan omilla tunnuksilla, joka lähetetään käyttäjän sähköpostiin.

Mikäli yrityksessä ei ole vielä valittu Netvisor-palveluista käyttöön Palkat -lisapalvelua, saat Eazybreakin käyttöönotossa tästä ilmoituksen.

Kun käyttäjän sähköpostiosoite ja Netvisor-palvelu ovat kunnossa, voit valita "Siirry Eazybreak -käyttöönottoon".

Aloitus

Tietojen vahvistuksen ja hyväksymisen jälkeen siirrytään Eazybreakin käyttöönottovaiheisiin, jossa on yhteensä viisi kohtaa. Käyttöönotosta siirrytään Netvisorista Eazybreakin sivuille, jossa suoritetaan kaikki käyttöönoton vaiheet.

Katso myös linkki: Eazybreakin omat ohjeet integraation käyttäjälle

Pääset "Tervetuloa" -sivulle, jossa sinun on hyväksyttävä käyttöehdot, jotta rajapintayhteys Eazybreakiin muodostuu. Sinulla on 30 minuuttia aikaa lukea ja hyväksyä käyttöehdot. Joten ole nopea!

Mikäli Eazybreakin aktivointi jätetään kesken, palautuu käyttöönotto takaisin lähtötilanteeseen.

Hyväksy ehdot ja valitse "Aloita". Tämän jälkeen tiedot on luovutettu Eazybreakille.

Valitse työsuhde-edut

Valitse työntekijöillesi jaettavat työsuhde-edut ja aseta mahdolliset omavastuuosuudet. Eazybreak jakaa valintojesi mukaiset edut seuraavassa vaiheessa lisättäville työntekijöille.

Lounasetua varten valitaan esimerkiksi "Eazybreak Lounas". Valinnasta aukeaa pudostuvalikko. Tärkeintä on valita "Palkkaryhmä Netvisorissa" se palkkalaji, jolla lounasetu vähennetään palkansaajan palkkalaskelmalta. Esimerkissä on luotu palkkalajeihin uusi palkkalaji "Eazybreak", jonka lähde on "Palkkajaksokohtainen kirjaus". Palkkajaksokohtaisissa kirjauksissa tuodaan koko summa. Palkkalaskelmalla ei eritellä kpl-määrää tai yksikköhintaa.

Tarkista henkilöt

Mikäli palkansaajalta puuttuu sähköpostiosoite tai sähköpostiosoite on jo käytössä Eazybreakissa, näkymässä ilmoitetaan virheellisistä tai puuttuvista osoitteista. Puuttuvat sähköpostiosoitteet voi käydä lisäämässä palkansaajan tietoihin ja valitsemalla "Päivitä" tieto päivittyy.

Jos aktiivisten palkansaajiesi mukana on esim. hallituksen jäseniä tai harjoittelijoita, joille et halua tarjota Eazybreak-etuja, poista heidät lisättävien työntekijöiden listalta. Näin poistetut työntekijät jäävät Eazybreakissä Ei etuja-tilaan, jolloin he eivät saa mitään etuja käyttöönsä eikä heille myöskään lähetetä normaaleja sähköpostiviestejä ollenkaan.

Tilanteen muuttuessa voit milloin tahansa sallia edut Ei etuja-tilassa olevalle työntekijälle Eazybreakin hallintasivulla.

Tietojani ei saa lähettää Eazybreakille

Mikäli joku palkansaaja ei ole antanut suostumustaan henkilötietojensa luovuttamiseen Eazybreakille, käy merkitsemässä tämä Palkansaajan perustietoihin, Palkansaajan lisätiedot -otsikon alta täppäämällä valinta "Tietojani ei saa lähettää Eazybreakille". Tällä asetuksella estetään kyseisen palkansaajan tietojen luovuttaminen rajapinnan kautta Eazybreakille. Tällöin palkansaajalle ei luonnollisestikaan voida myöskään ottaa mitään Eazybreak etuja käyttöön. Etujen käyttäminen vaatii tietojen luovuttamisen.

Voit lukea tarkemmat ohjeet Eazybreakin sivuilta: Eazybreakin omat ohjeet integraation käyttäjälle

Vahvistus ja ennakkomaksu

Lasku on maksettava ennen kuin Eazybreak aktivoituu käyttöön. Voit lisätä yrityksen laskutustiedot.

Valmis

Kun valitsee "Valmis" näet Eazybreakin pääkäyttäjänäkymän.

Eazybreakin käyttö ja hallinnonti

Käyttöönoton jälkeen, kun käyttöönoton alussa on annettu omat sähköpostitiedot, käyttäjä on Eazybreakin pääkäyttäjä. Pääkäyttäjä voi hallinnoida Eazybreakin asetuksia Eazybreakin omilla käyttäjähallitsijan sivuilla, johon kirjaudutaan omilla tunnuksilla, jotka lähetetään käyttäjän sähköpostiin. Eazybreakin käyttäjähallitsijan sivuilla voi muokata palkansaajia, kenellä etu on käytettävissä.

Eazybreak on automaattisesti käytössä kaikilla palkansaajilla, joilla on voimassa oleva työsuhde. Myös uudet palkansaajat saavat edun automaattisesti käyttöön, jos palkansaajan tiedoista ei estetä tietojen lähettämistä Eazybreakille.

Eazybreak-edun poistaminen käytöstä

Normaalitilanteessa Eazybreak-edut poistuvat käytöstä työsuhteen päättymispäivän jälkeisenä yönä.

Jos palkansaajan työsuhteen päättymispäivä on ollut edellisenä päivänä, Eazybreak-käyttäjätili suljetaan.

Netvisorissa työsuhteen päättäneen henkilön Eazybreak-edut poistuvat käytöstä sen jälkeisenä päivänä, jolloin työsuhde päättyy Netvisorissa, käyttäjän ei tarvitse tehdä mitään. Eazybreak-käyttäjätili suljetaan automaattisesti niin, ettei työntekijä pysty käyttämään etuja työsuhteen päättymisen jälkeen.

Toiminta tilanteessa, jossa Eazybreak-edut pitää saada pois käytöstä työsuhteen ollessa vielä voimassa

Työntekijän Eazybreak-käyttäjätiliä ei voida poistaa, mutta se voidaan asettaa passiiviseksi eli ns. standby-tilaan Eazybreakin hallintasivulla kohdassa Työntekijät > Etsi oikea henkilö > Muokkaa > Käyttäjätilin tila > Standby

Lisäksi jäljellä olevat edut tulee poistaa kohdassa Työntekijät > Poista etuja > Etsi oikea henkilö > Lisää poistettava summa/määrä jokaiselle edulle > Klikkaa ruksi vasemmalta > Valitse sivun lopusta ”Poista edut valituilta”

Eazybreak palkkalaskelmalle

Palkansaajan matkapuhelimen kautta maksetut ja käyttämät lounasedut ajetaan päivittäin Eazybreakin kautta Netvisoriin automaattisesti noin päivän viiveellä.

Lounasedut muodostuvat "Työajan kirjaus" näkymässä avoimelle palkkajaksolle "Palkkajaksokohtaiset kirjaukset" -kohtaan. Jokaisesta uudesta maksusta muodostuu palkkajaksokohtaisiin kirjauksiin uusi rivi.

Eazybreak lounasetuja ei voida muodostaa jo käsitellylle palkkajaksolle. Palkkajakson on oltava avoin "Palkkalaskelmat ja -jaksot" -sivulla niin kauan, kunnes kaikki edut ovat kirjattuna, jonka jälkeen palkkalaskelman voi muodostaa.

EDIT: 20.12.2018 viikkopäivityksessä teimme muutoksen, että "Tarkista valittujen palkkaperusteet" -näkymässä on nyt mahdollista valita palkkalaskelmalle mukaan mille tahansa palkkajaksolle kirjatut Palkkajaksokohtaiset kirjausrivit. Lisäksi palkkaperusteiden valintanäkymässä näytetään palkkajaksokohtaisten kirjausten alkamis- ja päättymispäivämäärät.

Kun palkkalaskelmaa muodostetaan, näkvyät lounasvähennykset "Tarkista valittujen palkkaperusteet" -vaiheessa.

Kun valitsee "Tallenna ja muodosta palkkalaskelma", palkkalaskelma muodostuu palkanlaskentaprosessiin ja mukana ovat vähennettävät lounasedut.

Käyttöoikeudet

Pääset ottamaan palveluita käyttöösi klikkaamalla Store-sivun ikonia. Palveluiden käyttöönottoa varten tarvitset jonkin näistä käyttöoikeuksista:

• Käyttäjähallitsija (KH)
  • Tilitoimiston pääkäyttäjä (TPK)
  • Yrityksen pääkäyttäjä
  • Yrityskäyttäjä-profiili
  • Kaikki oikeudet-profiili