1. Uutiskirjeet-toiminnolla voidaan luoda esim. uutiskirjeitä, tiedotteita ja mainoksia. Kontaktilistojen avulla viestit voidaan kohdistaa halutulle kohdejoukolle.

Uutiskirjeen käyttöönotto vaatii Netvisor-palveluista Netvisor CRM-osion, sekä vähintään Tehtävä ja projektinhallinta-osion CRM-käyttäjälle. Uutiskirjeiden lähettämiseen ei tarvita Ulkoisen viestilähteen lisäämistä.

Tehtävät > Uutiskirjeet > Uutiskirjeet

Uutiskirjeet-näkymässä näytetään olemassa olevat uutiskirjeet ryhmittäin. "Viestin ryhmä" -valikosta (katso kuva alla, kohta 1) voidaan näkymää rajata, valitsemalla näkyviin vain tietty ryhmä. "Uutiskirjeryhmien hallinta" -toimintoon päästään kohdasta (2). Uuden uutiskirjeen luominen käynnistetään painamalla linkkiä "Luo uutiskirje" (3).

Uusi uutiskirje

Nimi - Uutiskirjeen nimi
Viestin ryhmä - Mikäli uutiskirjeryhmiä on perustettu, valitaan tästä haluttu ryhmä
Käytettävä viestipohja - Käytettävissä on neljä valmista pohjaa, lisäksi voidaan valita "Ei templatea", eli käyttäjä tekee koko kirjeen itse.
Käytettävä logo - Yrityksen perustietoihin lisätyistä logotiedostoista voidaan valita haluttu logo uutiskirjeelle
Lähettäjä - Sähköpostin lähetysosoite. Mikäli kirjeeseen ei haluta/odoteta vastauksia, voidaan käyttää oman domainin jotain osoitetta, esim. noreply@yritys.oy
Viestin otsikko - Uutiskirjeen otsikko

Uutiskirjeen muokkaus
Kun uusi uutiskirje on luotu, siirrytään suoraan uutiskirjeen muokkausnäkymään. Näkymän yläosassa on neljä välilehteä.
Uutiskirje - Uutiskirjeen päänäkymä, kuva ylempänä tällä sivulla.
Perustiedot - Sama näkymä kuin uuden uutiskirjeen lisäämisessä, tiedot ovat muokattavissa

Lähetyshistoria - Uutiskirjeen lähetyshistoria ja statistiikkaa. Jokaiseen uutiskirjeeseen lisätään järjestelmän toimesta pieni 1x1 kuvatiedosto, joka sijaitsee palvelimellamme. Jos asiakas avaa uutiskirjeen ja kuvien lataus on sallittuna, näkyy tämä avaaminen lähetyshistoriassa, kohdassa "Avatut".

Lähetä uutiskirje - Uutiskirjeen lähetystoiminto. Jotta uutiskirje voidaan lähettää, täytyy vastaanottajat ensin lisätä. Vastaanottajiksi voidaan poimia yksittäisiä yhteyshenkilöitä tai kontaktilistoja. Välityskanavana voi olla joko sähköposti tai tekstiviesti.

Editoriin voi halutessa lisätä kuvan. Editori ottaa kuvan vastaan uutiskirjeeseen sellaisenaan, mutta sille voi asettaa skaalauksen mikäli haluaa. Skaalauksen voi asettaa klikkaamalla kuvaa hiiren oikealla painikkeella > Kuvan ominaisuudet. Paras laatu saavutetaan laittamalla valmiiksi oikean kokoinen kuva.

Viestin muokkaus

Uutiskirje voi olla joko sähköpostilla tai tekstiviestillä välitettävä. Tekstiviestiversion muokkausmahdollisuudet rajoittuvat tekstin kirjoittamiseen.

Sähköpostimuotoisen uutiskirjeen muokkausmahdollisuudet ovat laajat, käytössäsi on ns. WYSIWYG-editori. Halutessasi voit muokata uutiskirjettä myös HTML-tilassa (katso kuva alla, kohta 1).

Valmistuvaa uutiskirjettä voi esikatsella. Lisäksi kannattaa tehdä testilähetyksiä omaan sähköpostiosoitteeseen, halutun lopputuloksen tarkastelemiseksi.
Uutiskirjeessä käytettäviä värejä voit muokata haluamiksesi.
Uutiskirjeen tekstiin on mahdollista lisätä muuttuvaa sisältöä:

Muuttuva sisältö haetaan yhteyshenkilön tiedoista.

Voit lisätä uutiskirjeen mukaan liitetiedostoja (katso kuva alla, kohta 1) ja lisätä vaihtoehtoisia kieliversioita (2).

Unsubscribe-toiminto
Mikäli uutiskirjeisiin halutaan sisällyttää uutiskirjeen peruutustoiminto, sen voi tehdä seuraavasti 1) valitse koodityökalu

2) Tähän voit lisätä haluamasi tekstin, esimerkiksi:
<a href="%UNSUBSCRIBE%"><cite><span style="font-size:10px;"><span style="font-family:georgia,serif;">Peruuta uutiskirjeen tilaus</span></span></cite></a>

3) Kun klikkaat uudestaan "Koodi"-ikonia, niin pääset takaisin uutiskirjenäkymään

"Esikatselu ja testilähetys" -näkymästä lähetetty viesti lähettää vain esikatselun sähköpostiin, joten linkki ei ole aktiivinen vielä tässä näkymässä.