Jotkin palkansaajan tiedoista ovat sellaisia, joita käyttäjä ei itse pysty muokkaamaan ohjelmassa. Palkansaajan henkilötunnuksen ja kansalaisuuden muuttaminen tehdään siis pääsääntöisesti tuen toimesta.

Tukipyynnön sähköpostissa ei voi antaa GDPR-asetusten mukaan arkaluontoisia henkilötietoja. Tukipyyntöön voi kertoa, että kyseessä on palkansaajan henkilötietojen muutospyyntö. Tukipyynnön vastausviestissä tulee salasana VismaFilehub -palveluun, johon kirjautumalla sähköpostiin saapuvan linkin kautta voitte antaa arkaluonteiset henkilötiedot suojattuna GDPR-asetusten mukaisesti. Tuen sähköposti on tuki.netvisor@visma.com.

Nimen muuttaminen

Palkansaajan nimen muokkaaminen tapahtuu kohdasta Palkat > Henkilöstö > Palkansaajalistaus > klikkaa palkansaajan nimestä.

Netvisor-käyttäjän nimenmuutoksen voi tehdä käyttäjä itse käyttöliittymän näkymän sinisestä yläpalkista. Hiiren vienti oman nimen päälle > omat perusasetukset avautuu näkymä, johon tiedot voi vaihtaa.

Palkansaajan henkilötunnuksen muuttaminen

Palkansaajan yksilöiminen voidaan tehdä joko "Henkilötunnuksella" (virallinen suomalainen henkilötunnus) tai "Ulkomaalaisella tunnisteella". Ulkomaalaista tunnistetta voi muokata haluamakseen kohdassa Palkat > Henkilöstö > Palkansaajalistaus > klikkaa palkansaajan nimestä > Ulkomaalainen tunniste. Henkilötunnusta voidaan muokata vain tuen toimesta.

Kerro tukipyynnössäsi, että yrityksen palkansaajan henkilötunnusta on muutettava. Lähetämme sinulle sähköpostilla kutsun ladata alla mainitut tiedot esimerkiksi Word-tiedostolla Visma Filehub-palveluun, joka takaa nykyiset tietoturva-vaatimukset.

• Yrityksen nimi
  • Palkansaajan nimi
  • Palkansaajan nykyinen henkilötunnus
  • Palkansaajan uusi henkilötunnus

Tarkempaan käyttöohjeeseen ulkomaisten palkansaajien henkilötunnuksista pääset tästä.

Palkansaajan kansalaisuuden muuttaminen

Kansalaisuutta voidaan muokata vain tuen toimesta, joten luo tukipyyntö lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tuki.netvisor@visma.com tai käyttöliittymästä: Ohje ja tuki > Jätä meille tukipyyntö.

Mainitse viestissä seuraavat asiat:

• Yrityksen nimi
  • Palkansaajan nimi
  • Palkansaajan nykyinen kansalaisuus
  • Palkansaajan uusi kansalaisuus

Palkansaajan puhelinnumeron muuttaminen

Palkansaajan puhelinnumero suositellaan tallennettavaksi uutta palkansaajaa luotaessa. Tallennuksen jälkeen tietoa voi halutessaan muuttaa kohtaan Palkat > Henkilöstö > Palkansaajalistaus > klikkaa palkansaajan nimestä > Puhelin.