Saat ostolaskun auki laskunumerosta klikkaamalla joko Ostot > Ostolaskut > Avoimet ostolaskut tai Ostot > Ostolaskut > Ostolaskuluettelo kautta.

Muokkaus onnistuu laskunäkymän muokkaa -painikkeesta.

Laskun yläosassa näkyy laskulla mahdolliset huomiot (esim. laskun toimittaja on perustettu laskun perusteella, ostolaskulle löytyy ostotilaus, järjestelmästä löytyy jo saman numeroinen lasku yms.). Tämän alapuolella on laskun otsikkotiedot (toimittaja, laskun numero, laskupäivä, kirjauspäivä, summa, viitteemme, viitteenne, maksuehto, eräpäivä viitenumero tai viesti, pankkitili, laskun lisätieto ja ennustettu maksupäivä).

Laskun otsikkotietoja voidaan muokata, mikäli:

• Laskulla ei ole tositetta lukitulla ALV -kaudella tai lukitulla tilikaudella
  • Laskua ei ole hyväksytty (kirjanpitäjän oikeudella saa muokata hyväksyttyä laskua, jolla ei ole tositetta.
  • Lisäksi jos lasku ei ole hyväksytty niin muokata saa:
  • Käyttäjä, joka voi hyväksyä laskun
  • Käyttäjä, joka voi pääasiatarkastaa laskun
  • Käyttäjä, jolla on kierron asettajan oikeus
  • Käyttäjä, joka on luonut laskun (koskee käytännössä manuaalisesti luotuja laskuja). Kirjanpitäjän -oikeudella voi muokata muiden tekemiä manuaalisia laskuja.

Mikäli lasku on jo hyväksytty ja sisältää tositteen ei maksuehtoa tai eräpäivää voi enää muokata, lasku pitää palauttaa käsittelemättömäksi tai asiatarkastetuksi.

Mikäli hyväksyttyä laskua halutaan muokata, pitää lasku tällöin palauttaa käsittelemättömäksi tai asiatarkistetuksi "Ostolaskun toiminnot"-valikon kautta. Jos sinulla Kirjanpitäjä (KP) -oikeudet, voit muokata laskua vielä hyväksynnän jälkeenkin (poislukien et voi muokata maksuehtoa tai eräpäivää). Mikäli hyväksytty lasku halutaan poistaa, tulee se palauttaa käsittelemättömäksi ja sen jälkeen "Ostolaskun toiminnot"-valikkoon tulee vaihtoehto "Poista lasku".