Saat ostolaskun auki laskunumerosta klikkaamalla joko Ostot > Ostolaskut > Avoimet ostolaskut tai Ostot > Ostolaskut > Ostolaskuluettelo kautta.

Laskun yläosassa näkyy laskulla mahdolliset huomiot (esim. laskun toimittaja on perustettu laskun perusteella, ostolaskulle löytyy ostotilaus, järjestelmästä löytyy jo saman numeroinen lasku yms.). Tämän alapuolella on laskun otsikkotiedot (toimittaja, laskun numero, laskupäivä, summa, viitteemme, viitteenne, maksuehto, eräpäivä viitenumero, pankkitili, laskun lisätieto ja ennustettu maksupäivä).

Laskun otsikkotietoja voidaan muokata, mikäli:

• Laskun päivämäärä on avoimella alv-kaudella
  • Laskun päivämäärä on avoimella tilikaudella
  • Laskua ei ole hyväksytty

Tarvittavat oikeudet jotta muokkaus onnistuu:

• Käyttäjällä on kirjanpitäjän oikeudet
  • Käyttäjä on itse luonut laskun
  • Käyttäjä on laskun hyväksyjä (vain skannatut laskut, ei verkkolaskut)
  • Laskun hyväksyjää ei ole asetettu ja käyttäjällä on oikeus hyväksyä laskuja (vain skannatut laskut, ei verkkolaskut)
  • Käyttäjä on laskun asiatarkastaja (vain skannatut laskut, ei verkkolaskut)
  • Laskun asiatarkastajaa ei ole asetettu mutta käyttäjällä on oikeus asiatarkastaa laskuja (vain skannatut laskut, ei verkkolaskut)

Mikäli hyväksyttyä laskua halutaan muokata, pitää lasku tällöin palauttaa käsittelemättömäksi tai asiatarkistetuksi "Ostolaskun toiminnot"-valikon kautta. Jos sinulla Kirjanpitäjä (KP) -oikeudet, voit muokata laskua vielä hyväksynnän jälkeenkin.