Laskutuksen asetuksiin pääset seuraavasti: Myynti > Asetukset > Laskutuksen asetukset.

Myyntilaskujen lisät:

Lisättävä lisä tulee ensin perustaa tuoterekisteriin tuotteeksi, jotta tuotteen voi poimia näkymään laskuriviksi. Tuotteen perustamisen jälkeen paina Myyntilaskujen lisät-näkymässä "Lisää laskurivi" ja lisää haluamasi tuote myyntilaskun lisäksi. Voit lisätä myös kommenttirivejä tai useita tuotteita. Voit vaihtaa rivien järjestystä vasemman reunan kahdesta pystypalkista siirtämällä riviä hiirellä haluamaasi paikkaan. Lopuksi paina "Tallenna laskutuslisät".

Myyntilaskulle myyntilaskujen lisät saadaan lisättyä, kun myyntilaskulla klikataan Muut rivitoiminnot > Lisää laskutuslisät.

Automaattilähetys.

Automaattilähetyksen asetuksissa voidaan valita, mistä laskuista laskut lähetetään automaattisesti. Tästä löytyy oma ohje Myyntilaskujen automaattilähetys.

Vakiotekstit:
Vakiotekstien hallinnassa voidaan syöttää vakiotekstejä ennen ja jälkeen laskurivien. Tekstit tulostuvat tarjouksille, tilauksille ja myyntilaskuille. Laskujen eri kieliversioille on syötettävissä omat tekstinsä. Huomaathan, että nämä vakiotekstit käyttävät samoja kenttiä kuin

• asiakkaan oletustiedoissa olevat tekstikentät ennen ja jälkeen laskurivien
  • laskulomakkeen vapaateksti ennen ja jälkeen laskurivien

Mikäli asiakaskortilla on määritelty oletustekstejä, ne yliajavat vakiotekstien hallinnassa syötetyt tekstit. Samoin laskulomakkeen vapaatekstikenttä ennen ja jälkeen laskurivien yliajaa sekä asiakkaan oletustekstit, että vakiotekstit.

Mikäli käytetään ruotsin tai englannin kielistä laskua (laskun kieli voidaan määritellä asiakkaan lisätietojen muokkaus ja laskun kieli -kentässä) pitää halutut vakiotekstit lisätä oikeaan pohjaan.

Myyntilaskun sähköpostilähetyksen asetukset

Vakiotekstien hallinnassa on myös mahdollista määritellä sähköpostilähetyksen asetuksia. Tänne voi määrittää lähettäjän sähköpostin, joka näkyy sähköpostin saajalla saadussa viestissä lähettäjä -kentässä.

Mikäli tähän kenttään ei ole määritelty yrityskohtaista osoitetta, näkyy lähettäjänä noreply@netvisor.fi. Huomioithan, että mikäli tähän kenttään ei määritellä asiakkaan omaa sähköpostiosoitetta, niin mahdolliset virheviestit eivät tule lähettäjän tietoon.

Viestin saate kenttään voi kirjoittaa halutun viestin, joka näkyy sähköpostin saajalla sähköpostiviestissä. Mikäli lasku on ruotsiksi tai englanniksi, pitää viestin saate kirjoittaa näille varattuihin kenttiin.

Factoring- tilien hallinta:
Syöttämällä rahoitusyhtiösopimuksen tiedot Factoring-tilien hallinnassa, saadaan käyttöön laskutietojen sähköinen siirto rahoitusyhtiölle. Tämän jälkeen voidaan perustiedoissa tai asiakastiedoissa valita, mille asiakkaille käytetään laskutuksessa oletuksena factoringia. Yksittäiset laskut voidaan silti edelleen haluttaessa jättää lähettämättä rahoitusyhtiöön. Tällä hetkellä tuettuja rahoitusyhtiöitä ovat:

• Danske Finance/Danske Bank
  • Gothia
  • Guida
  • Nordea Rahoitus
  • Pohjola Pankki oyj
  • Tapiola

Factoringin käyttöönotto edellyttää sopimusta jonkun edellämainitun rahoitusyhtiön kanssa. Tarkemmat ohjeet factoring asetuksista löytyy omalta ohjesivulta Factoring-laskutus.

Kuluttajaverkkolaskujen laskuttajailmoitukset:

Kuluttajaverkkolaskutus-välilehdeltä löytyy listaus voimassa olevista laskuttajailmoituksista, jotka ilmoittaja (laskuttajana toimiva yritys) on lähettänyt pankkiin.  Kuluttajaverkkolaskujen lähetyksestä ja asetuksista löytyy oma ohjesivu täältä

Kuluttajaverkkolaskutus - sähköisten laskujen lähettäminen kuluttaja-asiakkaille.

Verkkolaskutuksen verokoodit:

Verkkolaskutuksen verokoodit aktivoituvat niille asiakkaille, joiden asiakaskortilla on valittu EU-standardin mukainen verkkolasku. Tarkempi ohjeistu verokoodeista löytyy täältä Verkkolaskujen lähettäminen yritysasiakkaille.