Laskutuksen asetukset löytyvät kohdasta Myynti > Asetukset > Laskutuksen asetukset.

Myyntilaskujen lisät

Lisättävä lisä tulee ensin perustaa tuoterekisteriin tuotteeksi, että sen voi poimia näkymään laskuriviksi. Uuden tuotteen lisäämiseen löytyy ohje täältä. Tuotteen perustamisen jälkeen valitse Myyntilaskujen lisät-näkymässä "Lisää laskurivi" ja lisää haluamasi tuote myyntilaskun lisäksi. Voit lisätä myös kommenttirivejä tai useita tuotteita. Voit vaihtaa rivien järjestystä vasemman reunan kahdesta pystypalkista siirtämällä riviä hiirellä haluamaasi paikkaan. Lopuksi paina "Tallenna laskutuslisät".

Myyntilaskulle myyntilaskujen lisät saa lisättyä, kun myyntilaskulla valitsee Muut rivitoiminnot > Lisää laskutuslisät.

Automaattilähetys

Automaattilähetyksen asetuksissa voidaan valita, mistä laskuista laskut lähetetään automaattisesti. Aiheeseen liittyvä tarkempi ohjeistus löytyy täältä: Myyntilaskujen automaattilähetys.

Vakiotekstit

Vakiotekstien hallinnassa voi asettaa vakiotekstejä ennen ja jälkeen laskurivien. Tekstit tulostuvat myyntitarjouksille, -tilauksille ja -laskuille. Laskujen eri kieliversioille voi asettaa omat tekstinsä. Asetettavat vakiotekstit käyttävät samoja kenttiä kuin

• asiakkaan oletustiedoissa olevat tekstikentät ennen ja jälkeen laskurivien
  • laskulomakkeen vapaateksti ennen ja jälkeen laskurivien

Jos asiakaskortilla on määritelty oletustekstejä, ne yliajavat vakiotekstien hallinnassa syötetyt tekstit. Samoin laskulomakkeen vapaatekstikenttä ennen ja jälkeen laskurivien yliajaa sekä asiakkaan oletustekstit, että vakiotekstit.

Mikäli käytetään ruotsin tai englannin kielistä laskua (laskun kieli voidaan määritellä asiakkaan tiedoissa kohdassa Lisätietojen muokkaus > Laskun kieli) tulee kielikäännökset lisätä niille varattuihin kenttiin (esim. Vakioteksti ennen laskurivejä ruotsiksi).

Sähköpostien saateviestit

Lähettäjän sähköpostiosoite: Tähän kenttään voi määritellä yrityksen oman osoitteen. Lähettäjän sähköpostiosoitteena näkyy aina noreply@netvisor.fi ja lähettäjän nimenä yrityksen nimi. Mikäli asiakas vastaa saamaansa viestiin, saapuu viesti tähän kenttään määriteltyyn osoitteeseen. Jos sähköpostitse lähetetyn myyntilaskun toimittaminen vastaanottajalle epäonnistuu, laskun virheviesti saapuu tähän kenttään määritettyyn sähköpostiosoitteeseen. Lisää tietoa myyntilaskujen lähettämisestä sähköpostilla tässä ohjeessa: Myyntilaskujen lähettäminen sähköpostilla

Viestin saate -kenttään voi kirjoittaa viestin, joka näkyy sähköpostin saajalla sähköpostiviestissä. Ruotsin- ja englanninkieliset saatteet kirjoitetaan niille varattuihin kohtiin.

Factoring-tilit

Syöttämällä rahoitusyhtiösopimuksen tiedot Factoring-tilien hallinnassa, saadaan käyttöön laskutietojen sähköinen siirto rahoitusyhtiölle. Tarkemmat ohjeet factoring asetuksista löytyy omalta ohjesivulta Factoring-laskutus.

Kuluttajaverkkolaskutus

Kuluttajaverkkolaskutus -välilehdeltä löytyy listaus voimassa olevista laskuttajailmoituksista, jotka ilmoittaja (laskuttajana toimiva yritys) on lähettänyt pankkiin.  Kuluttajaverkkolaskujen lähetyksestä ja asetuksista löytyy tarkempi ohjeistus täältä:

Kuluttajaverkkolaskutus - sähköisten laskujen lähettäminen kuluttaja-asiakkaille.

Verkkolaskutuksen verokoodit

Verkkolaskutuksen verokoodit aktivoituu, kun asiakkaan perustiedoissa on tehty valinta "EU-standardin mukainen verkkolasku". Tarkempi ohjeistus verokoodeista löytyy ohjeesta Verkkolaskujen lähettäminen yritysasiakkaille.