Näkymän toiminnot ja käyttövinkkejä
Palkansaajien massakäsittely
Käyttöoikeudet

Lomaoikeuden hallinta -näkymässä hallinnoidaan ja tarkastellaan palkansaajien lomalaskentaan vaikuttavia asetuksia, kuten työssäoloehtoa, kuukaudessa kertyvien lomapäivien määrää, lomaprosentin suuruutta ja työssäoloehtoa sekä uudistetun lomalaskennan myötä lomalaskentatapaa. Lomaoikeudenhallintaan pääset

Palkat > Asetukset > Lomalaskennan asetukset

Palkansaajan loma-asetukset voidaan määritellä palkansaajakohtaisesti myös palkansaajan perustiedoissa. Muutokset päivittyvät näkymissä molempiin suuntiin.

Näkymän toiminnot ja käyttövinkkejä

Näkymää voidaan rajata käyttötarkoituksen mukaan. Yläpalkista pystyt määrittämään mitkä kaikki sarakkeet taulukossa näytetään, millä perusteella palkansaajat ryhmitellään tai mikä pitää olla työsuhteen tämänhetkinen tila. Lisäksi voit etsiä hakusanalla tietoa taulukosta ja tallentaa sen Excel-tiedostona.

Esimerkiksi:

Vaihtamalla "Ryhmittele" valinnaksi "-ei ryhmittelyä-" saadaan taulukkoon kaikki palkansaajat aakkosjärjestyksessä.

Työsuhteen tilana näytetään joko "Voimassa" tai "Ei voimassa". Viemällä hiiren osoitin tiedon päälle, näytetään palkansaajan kuluvan (tai viimeisimmän) työsuhteen alkupäivä ja mahdollinen loppupäivä. Suluissa näytetään Yhtäjaksoisen työsuhteen alkamispäivä.

Klikkaamalla työsuhteen tilasta, näet listan palkansaajan kaikista työsuhteista.

Tietojen ajantasaisuuden varmistamiseksi näkymässä huomautetaan oranssilla tai punaisella värillä, jos jokin tieto kaipaa päivittämistä tai puuttuu kokonaan. Viemällä hiiren osoittimen ruudun päälle, näet syyn huomautukseen.

Palkansaajien massakäsittely

Palkansaajien tietoja voidaan käsitellä tehokkaasti massakäsittelytoiminnoilla. Massatoiminnoilla voit määrittää kaikkia eri Vuosilomatietoja, asettaa palkkamallin sekä hyväksyä (oranssilla) ehdotettuja muutoksia.

Yksittäisen palkansaajan voit valita täppäämällä rivin alussa olevan valintaruudun (katso kuva alla, kohta 1) tai tuplaklikkaamalla riviä nimen ulkopuolelta (2). Ryhmittelyotsikon valintaruudun täppäämällä saat valittua kaikki ryhmään kuuluvat palkansaajat (3). Sarakeotsikon valintaruudusta saat valittua kaikki näkymän palkansaajat (4).

Rivien valinnat säilyvät massatoiminnon suorittamisen jälkeen, joten voit suorittaa useamman toimenpiteen samoille palkansaajille. Valinnat voidaan poistaa yksitellen täppäämällä valintaruutuja. Kaikki valinnat saat pois "Tyhjennä valinnat" -painikkeesta (5).

"Käsittele x valittua" -painike aktivoituu kun palkansaaja(t) on valittu. Tämän jälkeen voit valita halutun toiminnon ja määrittää halutun asetuksen. Klikkaa lopuksi "Aseta"-painiketta.

Käyttöoikeudet

Lomaoikeudenhallinta-näkymään pääseminen vaatii Palkanlaskija-roolin ja Palkanlaskennan Toimintokohtaisista oikeuksista muokkausoikeuden kohtaan Ajanhallinta > Lomat ja poissaolot. Lukuoikeuksilla tietojen päivittäminen ja massatoiminnot eivät ole käytettävissä. Ilman Palkanlaskija-roolia vastaavat tiedot voi nähdä palkansaajalistauksesta.