Jos palkansaajalta on virheellisesti peritty palkassa liikaa ennakonpidätystä ja se halutaan palauttaa palkansaajalle, tulee palautus aina käsitellä palkkalaskelmalla, jotta ilmoitukset tulorekisteriin muodostuvat oikein.

Palauttaminen käsitellään lisälaskelmalla, jonka saat muodostettua viimeisimmältä palkkajaksolta.

1. Palkat > Palkanlaskenta > Palkkalaskelmat ja -jaksot > valitse palkkajakso > Muodosta lisälaskelma (katso kuva alla, kohta 1)
  2. Anna "Tarkista valittujen palkkaperusteet" -näkymässä lisälaskelmalle "Palkkalaskelman päivämäärät"
  3. Klikkaa "Tallenna ja muodosta palkkalaskelmat" -painiketta
  4. Klikkaa Muokkaa-painiketta korjataksesi lisälaskelman tietoja
  5. Poista palkkalaskelmalta kaikki ylimääräiset palkkalajirivit, joko poistamalla koko rivi tai nollaamalla saldo Muokkaa-kuvakkeesta
  6. Tallenna palautettavan Ennakonpidätyksen määrä palkkalajiriville miinusmerkkisenä
  7. Lisälaskelmalle jää Ennakonpidätys-palkkalajiriville liikaa perityn ennakonpidätyksen summa miinusmerkkisenä ja Maksetaan-palkkalajiriville sama summa plusmerkkisenä
  8. Kun palkkalaskelman tiedot ovat kunnossa, vie palkkalaskelma normaalisti prosessissa loppuun eli toimita palkkalaskelma palkansaajalle, maksa palkkalaskelma/toimita palkkatietoilmoitus ja muodosta tosite. Katso tarvittaessa tarkempi ohjeistus Palkanlaskentaprosessista.

Palkkatietoilmoituksella näkyy huomautus "Ennakonpidätys ei saa olla suurempi kuin rahapalkan määrä", joka ei estä palkkatietoilmoituksen lähettämistä ja ilmoituksen voi lähettää normaalisti huomautuksesta huolimatta.

Palkkatietoilmoitukselle muodostuu Ennakonpidätyksestä tulolajirivi, missä summa on negatiivinen. Ennakonpidätyksen tulolajille, 402, saa ilmoittaa myös negatiivisen summan.