Lisälaskelman voi muodostaa palkkajaksolle, jolle on jo aikaisemmin laskettu palkkoja. Lisälaskelman avulla saadaan samalle palkkajaksolle muodostettua useampi palkkalaskelma samalle palkansaajalle. Lisälaskelma toimii samalla tavalla kuin alkuperäinen palkkalaskelma.

OHJEVIDEO: Lisälaskelman muodostaminen

"Valmiit palkkalaskelmat" vaiheessa voidaan myös muodostaa lisälaskelmia valitsemalla halutut valmiit palkkalaskelmat ja painamalla "Muodosta lisälaskelma valituille" -painiketta tai valitsemalla Lisälaskelmat kohdasta "Muodosta".

Ohjelma kysyy haluatko varmasti muodostaa valitusta palkkalaskelmasta uuden lisälaskelman? Valitse OK.

"Tarkista valittujen palkkaperusteet" -vaiheessa tarkista lisälaskelman "Palkanmaksupäivämäärä", jotta se ei ole menneisyydessä ja muokkaa tarvittaessa tositteen päivämäärää.

Communityn tiedote: Viikkopäivitys 7.6.2018 - julkaisutiedote

Teimme parannuksia lisälaskelmaan:

• Lisälaskelman muodostamisessa ei oletuksena enää tule palkkaperusteet mukaan. Ne on kuitenkin mahdollista valita mukaan tarvittaessa.

Palkkalaskelman kiinteät palkkaperusteet (kuukausipalkka, tuntipalkka) löytyvät "Tarkista valittujen palkkaperusteet" -vaiheessa kohdasta "Kiinteät palkkaperusteet" (1). Jotta hyväksytyt työtunnit tulevat maksuun lisälaskelmalla (2), on tuntipalkka valittava käyttöön lisälaskelmalla.

Lisälaskelmaa muodostaessa voidaan valita lisälaskelmalle Muodostettava jakokäyrä

Käsin laskelmalle voi lisätä palkkalajeja "Lisää uusi palkkalajirivi" -valikosta, joka näkyy palkkalaskelman muodostamisen jälkeen "Käsittelemättömät palkkalaskelmat" -vaiheessa.

Ennen lisälaskelman muodostamista

Ennen lisälaskelman muodostamista, tarkista, että palkkajakso on avoinna.

Palkat > Palkanlaskenta > Palkkalaskelmat ja -jaksot > Näytä kaikki palkkajaksot > Valitse palkkajakson päivämäärät > Merkitse palkkajakso avoimeksi

Lisälaskelmaa muodostaessa tulee tarvittaessa ottaa huomioon myös lisälaskelman jakokäyrä. Tarkemmin näistä ohjeistus palkanlaskentaprosessi.

Palkkajakson avaaminen

Mikäli käsitellylle palkkajaksolle täytyy tehdä lisälaskelma, saa palkkajakson avoimeksi porautumalla palkkajakson päivämääriin ja valitsemalla Merkitse palkkajakso avoimeksi.