Netvisoriin voidaan tuoda muista järjestelmistä laskuaineistoa XML-muotoisena Finvoice-aineistona. Laskuaineiston siirtämiseksi käytetään "Tietojen tuonti" -toimintoa. Toiminto on käytössä kaikilla yrityksillä ja käyttäjällä tulee olla Accounting-osion toimintokohtaisissa oikeuksissa muokkausoikeudet "Perustietojen hallintaan" sekä "Perustietojen tuontiin". Tietojen tuonti -toiminnon löydät Netvisor-käyttöliittymän yritysvalikossa sijaitsevasta näkymästä: Yritysvalikko > Tietojen tuonti ja vienti > Tietojen tuonti

Tuodaksesi laskuaineiston, tarvitset valmiin Finvoice-standardin mukaisen laskuaineiston. Vanhin tuettu versio Finvoicesta on versio 1.2, mutta tätä uudempia Finvoice aineistoversioita on myös mahdollista käyttää.

• Tuonti edellyttää ohjelmistorajapintapalvelun päälle kytkemistä. Kirjoita Rajapintaresurssien oikeudet -sivulla hakukenttään "Netvisor laskutietojen tuonti (Finvoice)", valitse integraatio ja salli integraatio, jolloin tarvittavat resurssit on kytketty päälle.
  • Lisäksi tuonti edellyttää, että rajapintapalvelun veloitus on kytketty päälle. Tämä kytketään Netvisorin Yritysvalikosta löytyvän "Ohjelmistorajapinta ja tunnisteet" -sivun takaa.
  • Aineistoja siirtävän henkilön tulee käydä luomassa itselleen ohjelmistorajapintatunnukset.

Netvisorin laskuaineiston tuonti -toiminnon käyttö kuuluu kaikkiin paketteihin.

Mikäli yrityksellä on käytössä Netvisorin vanha hinnoittelumalli, veloitetaan erikseen ohjelmistorajapintapalvelun käytöstä kuukausiperusteisesti. Ohjelmistorajapintapalvelun kuukausihinnoittelu perustuu käyttäjäyrityksen liikevaihtoluokkaan. Tarkemman hinnoittelun voit tarkastaa tutustumalla ohjelmistorajapintapalvelun hinnoitteluun.

Finvoice-muotoista laskuaineistoa voidaan käyttöliittymästä tehtävän tuonnin lisäksi siirtää myös erillisen Windows-sovelluksen kautta. Tämä työkalu sopii erityisesti asiakkaille, jotka käsittelevät suuria massoja hakuaineistoa ja sillä voi tuoda yksittäisiä laskutiedostoja yhdellä kertaa. Mikäli olet kiinnostunut erillisestä sovelluksesta, ota yhteys Netvisor asiakaspalveluun. Molemmat tuontitavat edellyttävät ohjelmistorajapintapalvelun päälle kytkemisen.

Laskutustietojen tuonti (Finvoice) tarvitsee toimiakseen seuraavat resurssit:

ResurssiKuvaus

Customer.nv

Asiakastietojen tuonti Netvisoriin

Customerlist.nv

Asiakaslistan nouto Netvisorista

Product.nv

Tuotetietojen tuonti Netvisoriin

Productlist.nv

Tuotelistan nouto Netvisorista

Salesinvoice.nv

Myyntilaskun/myyntitilauksen tuonti Netvisoriin

Laskutietojen tuonnissa käytettävät tiedot

Alla olevasta vastaavuustaulukossa on esitelty Finvoice-aineistolta poimittava tieto ja mihin kenttään Netvisorissa tieto kohdistetaan. Toissijaista tietoa käytetään mikäli ensisijaista arvoa ei ole annettu laskuaineistolla.

Tieto Finvoice-aineistollaTieto NetvisorissaKuvaus
InvoiceRecipientOrganisationTaxCodeAsiakkaan Y-tunnusAsiakaskorttia luotaessa asiakkaan Y-tunnus. HUOM. Y-tunnuksen tulee olla aineistolla validi suomalainen y-tunnus. Mikäli kenttään halutaan esimerkiksi ulkomaalainen VAT-tunnus, ei sitä lueta aineistolta, vaan se tulee lisätä käsin asiakaskortille jälkikäteen.
BuyerOrganisationTaxCodeAsiakkaan Y-tunnusAsiakaskorttia luotaessa asiakkaan toissijainen Y-tunnus
SellerContactPersonNameMyyjän nimi
InvoiceRecipientPartyIdentifierAsiakkaan asiakasnumeroAsiakaskorttia luotaessa tai asiakaskorttiin kohdistaessa asiakkaan asiakasnumero (suositeltu).
BuyerPartyIdentifierAsiakkaan asiakasnumeroAsiakaskorttia luotaessa tai asiakaskorttiin kohdistaessa asiakkaan toissijainen asiakasnumero. Tämä tieto ei näy käyttöliittymässä mutta on metadatana asiakkaan takana.
InvoiceRecipientOrganisationNameAsiakkaan nimiAsiakkaan nimi
BuyerOrganisationNameAsiakkaan nimiToissijainen asiakkaan nimi (ei nimen jatkotieto)
InvoiceRecipientStreetNameAsiakkaan osoite
InvoiceRecipientTownNameAsiakkaan postitoimipaikka
InvoiceRecipientPostCodeIdentifierAsiakkaan postinumero
CountryCodeAsiakkaan maakoodi
DeliveryOrganisationNameToimituspaikan nimi
DeliveryStreetNameToimituspaikan osoite
DeliveryTownNameToimituspaikan postitoimipaikka
DeliveryPostCodeIdentifierToimituspaikan maakoodi
DeliveryDateToimituspäivämäärä
DeliveryMethodTextToimitustapa
DeliveryTermsTextToimitusehto
InvoiceNumber Laskunumero
InvoiceDate Laskun päivämäärä
SellerReferenceIdentifier Viitteemme
OrderIdentifierViitteenne
InvoiceTotalVatIncludedAmountValuuttakoodiValuuttakoodi luetaan sanoman attribuutista
InvoiceFreeTextTeksti ennen laskurivejä
InvoiceDueDateMaksuehdon päivätMaksuehto muodostetaan vähentämällä eräpäivästä (InvoiceDueDate) laskun päiväys (InvoiceDate)
ArticleIdentifierTuotekoodiTuotekorttia luotaessa tai tuotekorttiin kohdistaessa tuotteen tuotekoodi
ArticleNameTuotenimike
DeliveredQuantityTuotteiden määrä
RowNormalProposedAccountIdentifierTiliöintiehdotus
RowFreeTextRiviselite
RowDiscountPercentAlennusprosentti
RowVatRatePercentALV-prosentti
RowAmountYksikköhinta (verollinen)
EpiRemittanceInfoIdentifierViitenumero
EpiReferenceViitenumeroToissijainen viitenumero

Jotta saat skandinaaviset kirjaimet (å,ä,ö) näkymään oikein, aineiston tulee olla UTF-8 -enkoodatussa muodossa.

Finvoice -muotoisella laskuaineistolla on mahdollista tuoda myös laskentakohdeotsikoita ja laskentakohteita RowDefinitionHeaderText ja RowDefinitionValue -kentistä. Laajennos on käytössä vain rajatulla asiakasjoukolla, eikä sitä voida kytkeä suoraan käyttöliittymästä päälle. Mikäli laajennos halutaan yrityksen käyttöön, ota yhteyttä Netvisorin asiakaspalveluun.

Laskuaineistosta ei toistaiseksi lueta verkkolaskuosoitetietoja tai sähköpostilaskuosoitetta. Verkkolaskutustiedot/sähköpostilaskuosoite on annettava asiakaskortille manuaalisesti tai tuotava asiakaskortistoon Asiakastietojen tuontia käyttäen.

Yksi siirtotiedosto voi sisältää useita laskuja. Tällöin laskuja ei tarvitse tuoda yksi kerrallaan.

Tietojen tuonnin vaiheet

1. Avaa Yritysvalikko ja valitse "Tietojen tuonti"
  2. Valitse tietotyypiksi "Lasku/suoritus XML" (katso kuva alla, kohta 1) ja paina "Selaa" (2)
  3. Etsi laskutiedot sisältävä Finvoice-tiedosto ja paina "Tuo tietoja" -nappia (3). Tämä käynnistää tietojen siirtymisen Netvisoriin.

Mikäli tuonnissa ei esiinny virheitä, tuonnin jälkeen esitetään erittely tuoduista tiedoista ja linkit muodostettuihin aineistoihin.

Laskuaineiston tuonti perustaa siirron aikana myös laskulla käytetyn asiakkaan sekä käytetyt tuotteet automaattisesti Netvisoriin, mikäli näitä ei löydy valmiiksi. Huomioithan, että asiakkaan verkkolaskutustietoja ei tallenneta tässä yhteydessä asiakaskortille. Jos laskulla käytetty asiakas ja tuotteet löytyvät Netvisorista, kohdistetaan tiedot olemassa olevaan asiakkaaseen ja tuotteisiin.

Mikäli tuotavassa aineistossa on virheitä, näytetään virheilmoitus, jossa kerrotaan, miksi aineistoa ei voida tuoda järjestelmään. Virheilmoituksen alla näytetään editori-ikkuna, jonka kautta käyttäjä voi tarvittaessa tehdä muutoksia tuotavaan aineistoon. Korjauksen jälkeen muutetut osiot voidaan lähettää uudelleen käsiteltäväksi. Jos aineisto sisältää useampia laskuja, oikeassa muodossa olevat laskut menevät perille suoraan.