Palkanlaskentajärjestelmä käyttää perustietoja palkanlaskennassa sekä yrityksen viranomaisilmoituksissa.

Palkanlaskennan asetukset sisältävät:

SISÄLTÖ

Sivulle pääset Palkat -valikon alaosan linkistä: Palkat > Asetukset > Palkanlaskennan asetukset

Tilityspisteiden automaattilaskenta

Tilityspisteiden automaattilaskenta sisältää palkansaajan tilityspisteiden prosentit, jotka päivitetään ohjelmaan automaattisesti vuosittain.

Päivitämme automaattisesti työeläkevakuutuksissa ja työttömyysvakuutuksissa käytettävät prosentit järjestelmään. Tämän linkin kautta voi tarkastella käytettäviä arvoja.

Työnantajan osuus tai kokonaisprosentti voidaan syöttää aina kyseisellä tilityspisteellä jaksotusten käsittelyä varten tilityspisteiden asetuksissa.

Verotoimiston tietojen hallinta

Tämän linkin taakse voidaan antaa verotoimiston tiedot tilinumeroineen ja viitenumeroineen. Verotoimiston tietoja käytetään verotilille maksettavien tilisiirtojen maksutiedoissa.

Perustiedot

Perustiedot sisältävät järjestelmän antamia vakiokenttiä ja käyttäjän määrittämien palkkalajien arvoja.

Tiedon esiintymistä perustiedoissa ohjataan palkkalajin hallinnassa, jossa palkkalajin lähde kertoo mistä arvo haetaan. Palkkalajin Lähde oltava Palkanlaskennan asetukset, jos perustietojen kentän halutaan vaikuttavan palkkalajiin. Palkkalajien hallinnasta lisää Yrityskohtaiset palkkalajit.

Oletusarvot

Sairausvakuutusmaksu

Tieto päivitetään vuosittain automaattisesti.

Tositelaji palkanlaskennan tositteille

Valitaan tositelaji palkanlaskennan tositteille. Oletuksena valinta Muut. Tositelajeja voi luoda lisää kirjanpidon asetuksista.

Maksujen välitili palkanlaskennan tapahtumille

Kirjanpidon tili, jota käytetään palkanmaksujen välitilinä.

Sosiaaliturvamaksujen kirjanpidon tili

Sosiaaliturvamaksut kirjautuvat tälle tilille.

Sosiaaliturvamaksuvelan kirjanpidon tili

Sosiaaliturvamaksuvelka kirjautuu tälle tilille.

Asetukset

Asetuksista voi valita valinnaisia ominaisuuksia käyttöön palkanlaskentaan, jotka voidaan määritellä yrityskohtaisesti.

Palkanlaskennan lukitus

Lukitsee palkanlaskennan. Lukitus on voimassa lukituskuukaudesta taaksepäin. Tämä estää palkkalaskelmien muodostamisen ja muokkaamisen. Palkanlaskennan tositteita ei voi myöskään muodostaa. Katso tarkemmin ohje: Palkanlaskennan lukitukset

Työajansyötön lukitus

Lukitsee työajan syöttämisen. Lukitus on voimassa lukituskuukaudesta taaksepäin. Tämä estää työajan kirjaamisen ja muokkaamisen.

Poista asiakasrekisteri käytöstä työajankirjauksissa

Tällä valinnalla voidaan piilottaa asiakasrekisteri (oma sarake työaikarivillä) näkyvistä työajankirjausten näkymässä.

Älä jaksota sivukuluja lomavelasta

Vaikuttaa kuukausittaisten velvoitteiden lomapalkkajaksotuksiin, joissa sosiaaliturvamaksua ja tilitysten osuuksia ei lasketa lomavelasta.

Vähennä palkansaajan osuus tilityspisteiden lomavelasta

Tilitysten osuutta laskettaessa lomavelasta lasketaan oletuksena yrityskohtaisella prosentilla.

Tämä valinta mahdollistaa sen, että TyELin ja työttömyysvakuutusmaksun kohdalla prosentista vähennetään palkansaajakohtainen prosentti ennen laskentaa.

Käytä palkkojen hyväksyntää

Pakollinen asetus palkkojen hyväksyntää varten.

Käyttöohje: Palkkojen hyväksyntä -toiminto

Käytä matkalaskujen asiatarkastusta

Tällä valinnalla saadaan kytkettyä päälle matkalaskujen asiatarkastustoiminnallisuus.

Yrityksen työeläkevakuuttaja on Keva

Ruudun "Yrityksen työeläkevakuuttaja on Keva" valintaruudun aktivoiminen tuo alle "Kevan aliorganisaation tunniste" -kentän, johon syötetään numeerinen luku. Maksajan aliorganisaatio on entinen "ilmoittajatunnus". Näiden tietojen tallentamisen jälkeen mahdollistuvat seuraavat toiminnot:

• Tilityspisteelle tulee valittavaksi Kevan vakuutusyhtiöt "Työeläkelaitoksen yhtiötunnusten" pudotusvalikkoon
  • Keva Ammattiluokan pääsee asettamaan palkansaajan työsuhdetietoihin
  • Keva Työsuhteen rekisteröinnin pääsee asettamaan palkansaajan työsuhdetietoihin

Käyttöohje: Keva eläkevakuuttajana

Yrityksellä on käytössä aliorganisaatiotunniste

Maksajan aliorganisaatio on entinen "ilmoittajatunnus"

Yritys on tilapäinen työnantaja

Tilapäinen työnantaja ja sopimustyönantaja ovat työeläkevakuuttajien käyttämiä käsitteitä, joilla ilmoitetaan se, onko suorituksen maksaja tehnyt työeläkevakuutusyhtiön kanssa sopimuksen eläkevakuuttamisesta vai ei. Tilapäinen työnantaja (ei TyEL-vakuutussopimusta) -tieto näkyy palkkatietoilmoituksella kohdassa Aineiston tiedot > Maksajan tiedot.

Yritys toimii sijaismaksajana

Sijaismaksajalla tarkoitetaan maksajaa, joka maksaa palkan tai muun suorituksen omilla varoillaan sen tahon puolesta, jolla on varsinainen maksuvelvollisuus (varsinainen työnantaja).

Henkilötunnus näkyy palkkalaskelmalla

Palkkalaskelman tiedoissa näytetään palkansaajan henkilötunnus. Mikäli henkilötunnusta ei haluta näyttää palkkalaskelmalla, voi tämän tiedon piilottaa kohdasta Palkat > Asetukset > Palkanlaskennan asetukset:

Muutos ei vaikuta takautuvasti jo muodostettuihin pdf-tiedostoihin.