Palkkalaskelmien tuontilomake on suunniteltu käytettäväksi tietojen siirtämiseen esimerkiksi ulkoisesta järjestelmästä Netvisoriin silloin, kun ulkoisesta järjestelmästä ei ole rakennettu ohjelmistointegraatiota. Lomakkeella voidaan helpottaa palkkatietojen tallentamista Netvisoriin ja tietojen tuonnin jälkeen Netvisorissa voidaan hyödyntää ohjelmiston automaatioita esimerkiksi maksatuksien ja viranomaisilmoituksien lähettämisessä.

Lomakkeen käyttöperiaate on se, että lomakkeelle joko syötetään tai kopioidaan palkkalaskelmien tiedot, tarkastetaan tiedot ennen lähetystä ja lähetyksen jälkeen tiedot tarkistetaan vielä Netvisorin Palkat -osiosta (Palkat > Palkanlaskenta > Palkkalaskelmat ja -jaksot). Lomakkeella on mahdollista tuoda myös Maraplan-aineistot Netvisoriin lataamalla aineisto "Mara-Plan aineistot" -välilehdelle.

Ennen älykkään lomakkeen käyttämistä tulee käytön valmistelu olla tehtynä. Käythän aluksi läpi yleiset ohjeet älykkäisiin lomakkeisiin liittyen, jotka löytyvät täältä: Älykkäät Excel-lomakkeet.

Palkkalaskelmien tuonnin älykäs lomake tarvitsee toimiakseen resurssin payrollpaycheckbatch.nv, jolla tuodaan palkkalaskelmat Netvisoriin. Muista lisätä lomakkeelle käyttöoikeus. Rajapintaresurssien käyttöoikeuksia voi hallita Rajapintaresurssien käyttöoikeudet -sivulta.

Palkkalaskelmien tuontilomake jakautuu "Palkkalaskelman perustiedot" ja "Palkkalaskelman rivitiedot" -kenttiin. Lomakkeen pakolliset kentät on merkitty punaisella tähdellä.

Alla olevasta taulukosta löytyy "Palkkalaskelman perustiedot" -kentät ja niiden lisätiedot:

Palkkalaskelman perustiedot:

KenttäLisätiedotEsimerkki
* Henkilötunnus / palkansaajanumeroPakollinen tieto. Palkansaaja pitää olla perustettuna Netvisoriin ennen tuontia. Palkansaajalla täytyy olla määritetty palkkamalli120791-123C
Jakson aikaväli:
aloituspäiväPakollinen tieto. Palkkajakso tulee olla perustettuna Netvisoriin1.12.2016
* lopetuspäiväPakollinen tieto31.12.2016

Henkilötunnus

Henkilötunnus/palkansaajan numero voidaan antaa palkansaajan perustiedoissa kohdassa Palkat > Henkilöstö > Palkansaajalistaus > Palkansaajan nimi > Palkansaajan tiedot > Asetukset > Palkanlaskennan tiedot.

Jakson aikaväli

Jakson aikavälin aloitus- ja lopetuspäivämäärät määritellään Palkkalaskelmat ja -jaksot sivulla kohdassa Palkat > Palkanlaskenta > Palkkalaskelmat ja -jaksot.

Perustietojen lisäksi lomakeelle tulee syöttää palkkalaskeman rivitiedot.

Alla kentät ja niiden lisätiedot:

Palkkalaskelman rivitiedot

KenttäLisätiedotEsimerkki
* Palkkalajin numerotunnusPakollinen tieto. Tieto, jolla palkkalaji linkitetään riviin, joten palkkalajit pitää numeroida Netvisorissa100
Tapahtuma:

* KappalemääräPakollinen tieto10
* YksikkösummaPakollinen tieto15
SeliteEi pakollinen tieto. Vapaa riviselitePalkkalaskelmariviin liittyvä seliteteksti
Kohdeotsikko 1-4Ei pakollinen tieto. Laskentakohteita tuodessa määritetään ylimmälle riville sarakkeessa käytettävien laskentakohteiden laskentakohdeotsikko. Tositerivin kohdalle lisätään laskentakohde, johon kyseinen rivi kohdistetaan Projekti 123

Palkkalajin numero

Palkkalajin numero annetaan yrityskohtaisissa palkkalajeissa kohdassa Palkat > Palkanlaskenta > Palkkamallien hallinta > Yrityskohtaiset palkkalajit.

Kohdeotsikko 1 - 4

Laskentakohteita tuotaessa määritetään ylimmälle riville sarakkeessa käytettävien laskentakohteiden laskentakohdeotsikko. Tositerivin kohdalle lisätään laskentakohde, johon kyseinen rivi kohdistetaan. Laskentakohteita hallitaan Netvisorissa kohdassa Taloushallinto > Asetukset > Laskentakohteiden hallinta.

Älykkäseen Exceliin lisätään laskentakohteiden mukaiset otsikot (esimerkkikuva alla) ja otsikon alla oleva kustannuspaikka.

Lähetä palkkalaskelmat

Palkkalaskelmatietojen syöttämisen jälkeen lomakkeen tiedot tuodaan Netvisoriin "Lähetä palkkalaskelmat >>" -painikkeella.

Tietoja tuotaessa lomake ilmoittaa lähetyksen jälkeen onnistuneet tai virheelliset siirrot. Onnistuneet siirrot merkitään lomakkeelle vihreällä värillä ja rivit lukitaan muokkaukselta, jotta näitä rivejä ei vahingossa lähetetä uudelleen.

Epäonnistuneet siirrot merkitään punaisella värillä sekä "Lähetyksen tila" -sarakkeessa ilmoitetaan epäonnistuneen lähetyksen syy. Näiden epäonnistuneiden rivien osalta voidaan korjata virheelliset tiedot ja lähettää tiedot uudelleen. Virhe voi johtua esimerkiksi siitä, että lomakkeelta puuttuu jokin pakollinen tieto, Netvisorista puuttuu palkkalajin numero tai jokin tieto on väärän muotoista. Palkkalaskelman kaikkien rivien tiedot tulee olla oikein, että tietojen lähetys onnistuu Netvisoriin.

Lähetyksen jälkeen käyttäjä voi jatkaa virheellisten siirtojen käsittelyä poistamalla lomakkeelta onnistuneet siirrot "Tyhjennä OK siirrot" -painikkeella tai tarkastella vain onnistuneita siirtoja poistamalla virheelliset siirrot "Tyhjennä virheelliset siirrot" -painikkeella.

Huom! Jos palkkalaskelmalle halutaan tuoda negatiivisia summia, tulee yksikkösumma antaa positiivisena ja kappalemäärä negatiivisena lukuna.

MaraPlan aineisto -välilehti

MaraPlan-aineiston saa tuotua älykkäälle lomakkeelle käyttämällä MaraPlan -välilehteä. Huomioithan tuonnissa, että jos MaraPlan -aineistolla ei ole yksikkösummia, nämä tiedot tulee syöttää aineiston lataamisen jälkeen lomakkeelle manuaalisesti.

Hae tuotava MaraPlan-tiedosto klikkaamalla painiketta "Selaa", valitse tiedosto tiedostoluettelosta ja paina "Avaa" -painiketta. Tuo aineisto lomakkeelle painamalla ">> Muunna aineisto" -painiketta. Aineisto siirtyy älykkään lomakkeen "Palkkalaskelmien tuonti" -välilehdelle. Tarkista aineisto ennen tuontia. Tuonti tapahtuu samalla tavalla kuin muutkin palkkalaskelmat.