Laadun käsittely löytyy alla olevasta kohdasta ostotilausten alta. Yrityksessä on oltava ostotilaus -lisäpalvelu käytössä.

Laadun käsittely on ominaisuus, joka päälle kytkettynä mahdollistaa toimitetun laadun kirjaamisen ostotilauksen vastaanottokirjauksen yhteydessä. Mikäli laatuluokka asetetaan tällä sivulla laatupoikkeamaksi ja kyseinen laatu määritetään toimitukselle vastaanoton yhteydessä, raportoidaan poikkeama Avoimet ostotilaukset -listauksessa.

Oletuksena laadun käsittely ei ole päällä. Tämän saa valittua päälle klikkaamalla Poissa -kohtaa ja muuttamaan sen Päällä -valintaan.

Uuden laatuluokan lisäys

Uuden laatuluokan lisääminen onnistuu "Lisää uusi laatuluokka" -painikkeesta.

Käsitellään laatupoikkeamana: Valitaan "Kyllä" tai "Ei" laatupoikkeamiin. Laatupoikkeama on tilatusta poikkeava laatu toimituksen vastaanotossa. Mikäli laatuluokka asetetaan tällä sivulla laatupoikkeamaksi ja kyseinen laatu määritetään toimitukselle vastaanoton yhteydessä, raportoidaan poikkeama Avoimet ostotilaukset -listauksessa.

Nimi: Annetaan kuvaava nimi uudelle laatuluokalle. Mikäli käytetään englannin tai ruotsinkielistä käyttöliittymää, pitää laatuluokka antaa myös näille kielille.

Laatuluokka tallennetaan "Lisää uusi" -painikkeesta.

Laatuluokan poisto / piilottaminen

Jo luotu laatuluokka voidaan poistaa kyseisen rivin perässä olevasta X -linkistä. Mikäli kyseistä laatuluokkaa ei ole käytetty niin tämä poistuu. Tähän tulee ilmoitus: Haluatko varmasti poistaa laatuluokan? Tämä poistuu "Poista" -painikkeesta.

Mikäli laatuluokkaa on jo käytetty, ei sen poistaminen onnistu. Laatuluokka voidaan piilottaa. Tällöin poistamisessa tulee teksti: Laatuluokka on käytössä ja sitä ei voida poistaa järjestelmästä. Laatuluokka voidaan piilottaa. Piilotettua luokkaa ei voi enää käyttää, mutta se näkyy edelleen raporteilla. Tämä piilottuu "Piilota" -painikkeesta.

Piilotetut laatuluokat löytyvät "Näytä myös piilotetut" -linkin takaa. Tila kohdasta voidaan valita kyseinen laatuluokka takaisin näkyviin.

Käytössä olevista laatuluokat näkymästä voidaan myös valita, käsitelläänkö tämä laatupoikkeamana vai ei. Laatuluokkien paikkaa voi vaihtaa rivin edessä olevasta kohdasta.

Laatuluokan nimeä voi muokata laatuluokka kentän kynä -linkistä.

Laatuluokan näkyminen

Laatuluokka näkyy ostotilaus näkymässä. Näkymään on mahdollista saada näkyviin kenttä "Laatupoikkeamat toimituksessa". Myöskin Toimitettu kentästä voidaan nähdä laatupoikkeamat. Mikäli kenttä on oranssilla, on siinä laatupoikkeamia.

Toimituksen vastaanottaminen Laatu -kentän listauksessa. Mikäli on määritelty laatupoikkeama on tässä alaspäin oleva peukku.