(Ostot > Maksut > Maksulistaus)

Näkymään pääsee, jos on minimissään luku tai muokkausoikeudet maksusuoritusten hallinta -kohtaa toimintokohtaisissa oikeuksissa. Lukuoikeuksilla voi vain katsella tietoja.

Oletuksena näkymään tulee aktiivisen tilikauden maksut, aikajaksoa voi kuitenkin käsin muokata haluamakseen.  Maksujen hakuehdoilla voidaan hakea toimittajakohtaisesti yrityksen maksuja. Jos et laita mitään toimittaja -kenttään, ohjelma hakee kaikki kyseisen aikajakson maksut.


Oletuksena näytetään kaikki ko. tarkasteluajanjakson maksut, mutta tätä valintaa voi kuitenkin muokata alasvetovalikosta. Muut valinnat rajaavat listaan maksut, jotka ovat kohdistamattomia eli jotka tulee käsitellä ja kohdistaa joko tositteelle tai laskulle.


Näkymän tietoja voi järjestää nuolipainikkeista ja saada listaus esim. maksupäivä järjestykseen.

Lähde:

- "Manuaalinen" tarkoittaa, että lasku on tehty käsin. Tämän suorituksen voi vielä muokata tai poistaa rivin perässä olevasta "kolmesta pisteestä" -kuvakkeesta.

- "Manuaalinen maksupalvelumaksu" tarkoittaa, että lasku on tehty käsin. Käytännössä tämä on sama kuin manuaalinen, ainut ero on, että tällöin manuaalisen maksun teossa oli valittu kohta maksupalvelussa. Tämän suorituksen voi vielä muokata tai poistaa rivin perässä olevasta "kolmesta pisteestä" -kuvakkeesta. 

- "Hyvityslasku" tarkoittaa, että on kohdistettu kaksi laskua keskenään. Toinen veloituslasku ja toinen hyvityslasku. Näiden suoritusta ei voi poistaa, mutta rivin perästä voi purkaa kohdistuksen. Purkaminen pitää tehdä sekä veloituslaskulle, että hyvityslaskulle. Mikäli poistetaan hyvityslaskun kohdistuksia, on siellä tapahtumasta kaksi riviä. Summa on sekä positiivisella, että negatiivisella arvolla. Kummatkin rivit poistetaan, mutta tositteita ei poisteta/mitätöidä, koska nämä ovat ristiinlinkitettyjä ostolaskujen tositteita. 

- "Maksu luotu automaattisesti tiliotteelta" tarkoittaa automaattisesti muodostunutta suoritusta tiliotteen perusteella. 


Tositteen kohdalla on linkitä mahdollisuus, mikäli rivillä ei ole tositetta. Tämä tuo näkymään ne OS tositteet, joilla on sama debet summa mitä laskulla ja on tehty laskun päivällä tai sen jälkeen. 

Huom! Jos olet poistamassa ostoreskontran maksusuoritusta, johon on linkitetty kirjanpidon tosite, poista tosite ensin. Mikäli poistit maksusuorituksen ensin, tulee sen tosite sen jälkeen mitätöidä. Muokkaus tai poisto ei onnistu, mikäli tapahtuma on lukitulla kaudella esim. alvin osalta.

Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.