(Ostot > Maksut > Maksulistaus)

Näkymään pääsee, jos on minimissään luku tai muokkausoikeudet maksusuoritusten hallinta -kohtaa toimintokohtaisissa oikeuksissa. Lukuoikeuksilla voi vain katsella tietoja.

Maksujen hakuehdoilla voidaan hakea toimittajakohtaisesti yrityksen maksuja. Hakuehdolla Kohdistamattomat löytyvät ne maksut, joita ei ole vielä kohdistettu mihinkään laskuun. Nämä voidaan kohdistaa laskusarakkeen linkitä-toiminnolla. Jos toiminto ei löydä yhtäkään kyseisen toimittajan laskua johon maksun tiedot täsmäisivät, voidaan tiedot korjata maksuluettelon muokkaa-toiminnolla, tai maksu voidaan tarvittaessa poistaa kokonaan. Netvisor listaa annettujen hakuehtojen perusteella reskontraan kirjatut maksutiedot, joiden perusteella ostoreskontran laskujen avoin saldo lasketaan. Mikäli maksun lähteenä lukee "manuaalinen", on maksu tehty käsin. Jos lähteenä taas on "järjestelmä", on maksu muodostunut tiliotteen perusteella.

Huom! Jos olet poistamassa ostoreskontran maksusuoritusta, johon on linkitetty kirjanpidon tosite, poista tosite ensin. Mikäli poistit maksusuorituksen ensin, tulee sen tosite sen jälkeen mitätöidä.

Mikäli poistetaan hyvityslaskun kohdistuksia, on siellä tapahtumasta kaksi riviä. Summa on sekä positiivisella, että negatiivisella arvolla. Kummatkin rivit poistetaan, mutta tositteita ei poisteta/mitätöidä, koska nämä ovat ristiinlinkitettyjä ostolaskujen tositteita. Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.