SISÄLTÖ

Maksatusnäkymään koostuu eri puolilta palkanlaskentaa maksatukseen siirretyt aineistot. Näkymän tarkoituksena on siirtää muodostetut maksatusaineistot pankkiin maksamista varten. Näkymässä on omat osiot eri tyyppisille maksuille. Palkkalaskelmat -osion maksut lähtevät pankkiin toistuvaissuorituksena eli ovat perillä palkansaajan tilillä aineistoon määriteltynä palkanmaksupäivänä. Muiden osioiden maksut lähtevät pankkiin tilisiirtoina eli ovat perillä 1-3 pankkipäivän kuluttua eräpäivästä. 

 

Aineiston lähettäminen pankkiin

Pääset näkymään kahdella tavalla Palkat > Palkanlaskenta > Maksa palkkoja tai Matkat > Maksa matka- ja kululaskuja.  

  1. Valitse aineisto täppäämällä valintaruutu rivin edestä (katso kuva alla, kohta 1)
  2. Tarkasta Palkanmaksupäivän/Eräpäivän oikeellisuus (2). Palkanmaksupäivä määrittelee päivän, jolloin palkka on palkansaajan tilillä. Eräpäivä määrittelee päivän, jolloin maksu lähtee yrityksen tililtä.
  3. Valitse pankkitili, jolta haluat maksun suorittaa (3)
  4. "Jatka vahvistusnäkymään" (4)
  5. Tarkasta tiedot ja "Maksa ja lähetä palkkatietoilmoitukset". Voit myös maksaa palkan siten, ettei palkkatietoilmoitusta lähetetä (5)>>>>>>

Pankkiliikennenäkymä

Pankki- ja laskuliikenteen seurantanäkymässä (Ostot > Maksut > Pankkiliikennenäkymä) on listattuna aina viimeisin onnistunut tapahtuma, sekä kaikki virheelliset ja käsittelyssä olevat aineistot tapahtumatyypeittäin.

Käyttöohje: Pankkiliikennenäkymä

Palkat (toistuvaissuoritukset) ja matkalaskut näytetään aina 0 -summaisena, jotta reskontrakäyttäjä ei pääse näkemään maksettujen palkkojen/matkalaskujen summaa tätä kautta.

Palkkojen maksu- ja eräpäivämäärät

Palkkojen maksu- ja eräpäivämäärien muokkaamisesta löytyvät tarkemmat ohjeet: Palkkojen maksu- ja eräpäivämäärät

 

Käyttöoikeudet

Maksatusnäkymään vaaditaan palkanlaskennan toimintokohtaisista oikeuksista muokkausoikeus kohtaan Palkanlaskenta > Maksatus.

Tämän lisäksi vaaditaan Maksatusoikeudet reskontriin. Maksatusoikeuksilla määritellään minkä tyyppisiä maksuja käyttäjä voi maksaa.

 1. Yritysvalikko > Myynti ja ostoreskontrien oikeudet.
 2. Oikeuksista tulee lisätä "Ostolaskujen ja palkkojen maksaja" ja "Tilisiirtojen maksaja".
 3. Muista tallentaa muutokset.


Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.