(Ostot > Ostotilaukset > Ostotilausarkisto)

Ostotilausarkisto toimii hakukoneena tiettyjä ostotilauksia seurattaessa. Hakuja voi tehdä seuraavilla vaihtoehdoilla:

1. Toimittajan nimi
  2. Ostotilausnumero (haetaan kaikki ostotilaukset, joiden numerosta löytyy syötetty lukusarja)
  3. Ostotilauksen toimitustietoihin syötetyt kommentit (ei hae ostotilausrivien kommenteista)
  4. Ostotilausriveiltä löytyvä toimituspäivämäärä
  5. Ostotilauksen (EUR) summa (ei hae valuuttasummalla)
  6. Ostotilausriveillä olevien tuotteiden tuotekoodi
  7. Ostotilausriveillä olevat tiliöintitilit
  8. Ostotilausriveillä olevat laskentakohteet

Kun halutut hakuehdot on tehty, haetaan ostotilaukset painamalla Hae ostolaskulistaus. Hakuehtojen mukaisten ostotilausten määrä painikkeen vieressä päivittyy aina kun uusi haku tehdään.

Ostotilausluettelon listauksen asetukset

Listausnäkymä voidaan päivittää hakuehtojen mukaisesti.

Näytä sarakkeet -painikkeella (1) valitaan näkymään mukaan halutut sarakevalinnat. Näkymää voidaan rajata vielä erikseen käyttäjän omilla valinnoilla (2). Kun valinnat on saatu halutun laisiksi, täytyy ne vielä päivittää näkymän Päivitä valinnat -painikkeella (3). Ostotilaukset on listattu hakuehtojen perusteella näkymän keskelle (4) ostotilauksen tilan mukaan: Hankintaehdotus, Hyväksytty, Lähetetty toimittajalle, Toimituksen ja laskun kytkentä. Ostotilaus päätyy lopulta tilaan Arkistoitu, joka näkyy ainoastaan ostotilausarkistossa.