Perintäkulun määrä
Perintäkulun määrä asetetaan jokaisen yrityksen osalta Myynnin perustiedoissa (Myynti > Asetukset > Perustiedot ja asetukset). Kyseistä summaa käytetään perintäehdotuksen muodostamisessa.

Perintätekstit
Perintätekstejä hallitaan edellisessäkin kohdassa mainituissa Myynnin perustiedoissa, linkistä "Perintätekstit". Tekstejä voi muokata vapaasti, mutta laatikoissa "Maksumuistutus" ja "Maksuhuomautus" on kaksi komentoa, jotka järjestelmän oikean toiminnan vuoksi tulee jättää perintäteksteihin (niitä voi kyllä siirtää halutessaan). Komennot ovat:
[viimeisimmän viiteaineiston päiväys] ja [kehotuspäiväys + 4 arkipäivää]. Näiden osalta mitään ei saa muuttaa, ei edes välilyöntiä, muuten komento menee rikki ja teksti tulostuu sellaisenaan laskulle.
Perintä-laatikon osalta seuraavat tekstit tulee poistaa ja kirjoittaa itse tilalle oikeelliset tiedot (ilman hakasulkuja): [Perintätoimisto],  [Henkilö], [Sähköposti], [Puhelin], [Telefax].

Englannin- ja ruotsinkieliset perintätekstit tulee itse muokata haluamaansa muotoon.

Laskun tilan vaihtaminen manuaalisesti
Laskun tilan voi tarvittaessa vaihtaa manuaalisesti, esimerkiksi tilanteessa, jossa ei olisikaan pitänyt tulostaa maksumuistutusta, vaan lasku laskuna, ilman perintätekstejä. Tila vaihdetaan laskuluettelon kautta: listaa haluamasi laskut, valitse laskun toimintokohtaisesta panikkeesta "Päivitä tila" ja vaihda laskulle haluttu tila.
Huom! Laskun tilaa ei saa vaihtaa tilaan "Maksettu", ellei laskua oikeasti ole maksettu (eli jos laskulle ei ole kirjattu suoritusta). Laskun tila vaihtuu maksetuksi kun laskulle kohdistetaan suoritus, joka kuittaa laskun myyntisaamisen kokonaisuudessaan.

Mikäli erääntynyttä laskua ei haluta käsitellä erääntyneenä, voidaan "Käsittele erääntyneet"- painikkeesta valita "Käsittele laskuina".

Erääntyneen laskun muistuttaminen
Maksumuistutukset muodostetaan erääntyneistä laskuista myyntireskontranäkymän kautta. Kohdasta "Erääntynyt", rastita haluamasi laskut (tai valitse kaikki) ja valitse sivun alalaidasta "Käsittele erääntyneet"- painikkeesta "Käsittele erääntyneet Netvisorissa". Kun erääntynyt lasku on tulostettu/lähetetty, siirtyy se kohtaan "Muistutettu".

Laskun, tai useamman, voi halutessaan siirtää myös Dueton palveluun painikkeesta "Käsittele erääntyneet" ja tästä "Siirrä Dueton palveluun".

Muistutetun laskun huomauttaminen
Maksuhuomautukset muodostetaan maksumuistutetuista laskuista myyntireskontranäkymän kautta. Kohdasta "Muistutettu", rastita haluamasi laskut (tai valitse kaikki) ja valitse sivun alalaidasta "Käsittele erääntyneet"- painikkeesta "Käsittele erääntyneet Netvisorissa". Kun maksumuistutettu lasku on tulostettu/lähetetty, siirtyy se kohtaan "Huomautettu".

Laskun, tai useamman, voi halutessaan siirtää myös Dueton palveluun painikkeesta "Käsittele erääntyneet" ja tästä "Siirrä Dueton palveluun".

Huomautetun laskun periminen
Perintäkirjeet muodostetaan maksuhuomautetuista laskuista myyntireskontranäkymän kautta. Kohdasta "Huomautettu", rastita haluamasi laskut (tai valitse kaikki) ja valitse sivun alalaidasta "Käsittele erääntyneet"- painikkeesta "Käsittele erääntyneet Netvisorissa". Valitut laskut lähetetään joko perintäkirjeenä. Kun maksuhuomautettu lasku on tulostettu/lähetetty, siirtyy se kohtaan "Perinnässä". Tässä tilassa olevat laskut on vielä mahdollista siirtää Dueton palveluun painikkeesta "Käsittele erääntyneet" ja tästä "Siirrä Dueton palveluun".

Korkojen laskutus
Korkolaskut muodostetaan järjestelmässä aina erikseen, korkoja ei saa lisättyä edellä mainittujen tulostuksien yhteydessä laskuille.

Perintäkulun lisääminen laskulle
Perintäkulua ei järjestelmässä lisätä koskaan laskun pääomaan, vaan se ainoastaan tulostetaan perintäehdotuksen kautta laskukohtaista perintää käyttämällä, ja se tulee laskulle tekstinä.

Siirry kohtaan Myynti > Korko ja perintä > Laskujen perintä.

Perintäkuluineen maksetun suorituksen käsitteleminen
Tiedotusnäkymässä, kohdassa "Poikkeukset ja huomiot" on kohta "Saapuneet viitesuoritukset". Avaa kyseinen toiminto. Perintäkuluineen maksettu suoritus näkyy listauksessa punaisella huomautustekstillä varustettuna "Suoritus ylittää laskun xxxx avoimen summan". Paina linkkiä "Käsittele". Mikäli suoritus on maksettu oikealla viitteellä, laskun pitäisi näkyä käsittelyikkunassa. Mikäli lasku ei siellä näy, käytä sivun hakuehtoja ja hae kyseinen lasku.

Suorituksen käsittelyssä on valittava oikea käsittelytapa, koska maksettu summa poikkeaa laskun avoimesta summasta. Oikea tapa on "Perintä". Mikäli järjestelmässä on käytetty perintätoimintoa, laskun pääomaan ei ole lisätty perintäkulua. Netvisorissa perintäkulun kirjaus hoidetaan aina viitteen käsittelyssä. Jos suorituksessa on esimerkiksi viisi euroa perintäkulua, valitaan käsittelytavaksi tämä tapa. Järjestelmä oikaisee sekä reskontran, että kirjanpidon ja kirjaa perintäkulut saatuihin korkotuottoihin kirjanpitoon.

Perinnän siirto kumppanille

Netvisor tarjoaa valmiit kanavat seuraaviin perintäpalveluihin

• Duetto - huomautus ja perintäpalvelu
  • Intrum Justitia Oy - huomautus ja perintäpalvelu