Pääset luomaan yritykselle pankkitilejä Yritysvalikko > Pankkitilit > Uusi pankkitili kautta.

1. Lisää tilille nimi.
  2. Anna tilinumero IBAN-muodossa ilman välilyöntejä.
  3. Swift-koodi tulee automaattisesti, kun klikkaat ko. kenttää.
  4. Valitse haluamasi kirjanpidon tili "Kirjanpidon tili" -kenttään. Muista perustaa jokaiselle perustetulle pankkitilille oma kirjanpidon tili.
  5. Mikäli tilinumeron tulee näkyä myyntilaskulla, laita täppä kohtaan "Laskulomakkeella".
  6. "Sulje kaikki tiliin kohdistuva pankkiliikenne Netvisorissa" kohtaan laitetaan täppä ainoastaan silloin, jos haluat lopettaa pankkiaineistojen tulemisen Netvisoriin tai olet lisäämässä muun kuin Netvisorin tukeman rahoitusyhtiön tiliä yritykselle. Tiliin liittyvä maksuliikennesopimus tulee katkaista itse pankista.
  7. Verkkolaskun vastaanotto-osoitteeksi valitaan IBAN- tai OVT-muotoinen osoite sen mukaan, kumpi on sovittu maksuliikennesopimuksella.
  8. Jos haluat näyttää verkkolaskun vastaanotto-osoitteen Laskutusosoitteet-näkymässä tulostettavalla laskutusosoitetulosteella, laita täppä kohtaan "Näytä osoite laskutusosoitetulosteella". Jos verkkolaskun vastaanotto tapahtuu vain Maventan kautta, älä valitse tätä näkyviin.

Voit muuttaa pankkitilin asetuksia klikkaamalla pankkitilin nimeä, mikä on linkki. Saldo ja saldon päiväys tulevat viimeisimmän tiliotteen mukaisesti ellei ko. tilin maksuliikennesopimuksella ole sovitti saldo päivityksistä. Jos sopimus saldopäivityksistä on tehty, voit päivittää saldoa "Päivitä saldo" -sarakkeen "xx"-linkistä. "Näytä laskulomakkeella" -sarake kertoo nopeasti, mitkä tilit näkyvät myyntilaskulla.

Pankkitilin ja Netvisorin välisestä pankkiliikenteestä, kuten maksamisesta Netvisorista ja tiliotteiden saapumisesta, sovitaan pankin kanssa tehtävällä maksuliikennesopimuksella. Aiheesta lisää: Maksuliikenteestä sopiminen ja sopimuspohjat

Pankkitilin vaihtaminen

Jos yrityksen pankkitili vaihtuu Netvisorin käytön aikana, lisätään uusi tili ja tehdään sille maksuliikennesopimus yllä mainitulla tavalla. Kun vanhan tilin käyttö lopetetaan, merkitään sen asetuksissa "Sulje kaikki tiliin kohdistuva pankkiliikenne Netvisorissa" ja päätetään maksuliikennesopimus pankissa.

Pankkitilin siirto yrityksestä toiseen

Tiliin kohdistuva liikenne tulee sulkea yrityksessä, josta pankkitili siirretään. Tämän jälkeen tilin voi lisätä toisen yrityksen pankkitileihin. Jos aikaisemman ja uuden yrityksen y-tunnukset ovat eriävät, tulee pankin kanssa tehdä uusi maksuliikennesopimus. Jos uusi yritys on samalla y-tunnuksella, ei tarvitse tehdä muutoksia maksuliikennesopimukseen. Mahdollinen vaihtoehtoinen maksatustunnus on muutettava tuen toimesta. Maksatustunnus on oletuksena 0+yrityksen y-tunnus ilman väliviivaa.

Valuuttatili

Jotta valuuttatilin voi tallentaa Netvisoriin sen on oltava kotimainen FI-alkuinen tili. Kun valuuttamääräinen tili tallennetaan Netvisoriin, valuuttakurssia ei käsitellä automaattisesti. Tilin maksuliikennesopimuksella tulee sitten sopia aineistosiirroista Netvisoriin sekä maksamisesta mikäli valuuttatililtä halutaan esim. maksaa valuuttamääräisiä maksuja. Kirjanpitovaluutta on Netvisorissa aina euro. Valuuttatiliin ei saa saldohaku mahdollisuutta, vaan tilin saldo tulee saapuneen tiliotteen mukaan.