Palvelun ottaminen käyttöön

Myyntilaskujen automaattilähetyksen asetukset määritetään laskutuksen asetuksissa (Myynti > Asetukset > Laskutuksen asetukset > Myyntilaskujen Automaattilähetys). Asetuksissa määritellään millä tavalla muodostetut laskut halutaan lähettää automaattisesti, sekä mitkä lähetyskanavat halutaan automaattilähetyksen piiriin. Asetuksissa on tärkeää määritellä myös sähköpostiosoite ja/tai puhelinnumero, joihin voidaan lähettää viesti automaattilähetyksen mahdollisesta epäonnistumisesta. Kun halutut määritykset on tehty, klikataan lopuksi Ota käyttöön -painiketta:

Kun palvelu on otettu käyttöön, palvelun piiriin valitut laskut lähetetään eteenpäin automaattisesti. Automaattilähetys alkaa laskun luontia seuraavan vuorokauden vaihteessa n. klo 00:05 ja jatkuu siitä eteenpäin niin kauan, kunnes kaikki prosessiin lisätyt laskut on saatu lähetettyä ja virheistä ilmoitettua käyttäjälle. Esim. tänään klo 13:00 luotu lasku liitetään mukaan huomisen puolella yöllä käynnistyvään prosessiin.

Automaatiolähetys toimii vain lähettämättömille laskuille, joten jos ohjelmistorajapinnan kautta tuodaan laskut ja tämä kohta on valittuna, pitää laskut tuoda lähettämätön -tilassa.

Automaattilähetyksen ilmoitukset

Avoimissa myyntilaskuissa, myyntilaskuarkistossa ja itse myyntilaskulla näkyvät kaikki automaation tekemät toimenpiteet, sekä tieto tapahtuneista virheistä. Käyttäjän on helppo seurata mitkä laskut ovat lähteneet onnistuneesti automaattilähetyksen kautta, ja mitkä eivät.

Mikäli laskun lähetyskanavaa ei ole valittu automaattilähetyksen asetuksissa mukaan, automaattilähetys ohitetaan järjestelmän toimesta automaattisesti. Käyttäjä näkee tarkemman selvityksen viemällä hiiren "Automaattilähetys ohitettu" ilmoituksen päälle:

Mikäli laskun automaattilähetys päätyy virheeseen, käyttäjä näkee tarkemman virheilmoituksen viemällä hiiren "Automaattilähetys epäonnistui" ilmoituksen päälle:

Mikäli automaattilähetys ohitetaan, tai lähetys epäonnistuu, laskuja ei enää yritetä lähettää uudelleen järjestelmän toimesta, vaan käyttäjän tulee lähettää laskut manuaalisesti mahdollisten korjausten jälkeen.

Automaattilähetyksen poistaminen laskulta

Mikäli automaattilähetys halutaan poistaa laskukohtaisesti, lasku tulee viedä muokkaustilaan ja poistaa ruksi kohdasta "Automaattilaskutus":
Laskua ei tämän jälkeen lähetetä automaattilähetyksen toiminnolla, vaan lähetys tulee tehdä manuaalisesti.

Uudessa myyntilaskunäkymässä muokataan automaattilähetystä myyntilaskun yläreunasta kohdasta "Automaattilaskutus."