Ohje varmenteen hakuun

Hakemus tulorekisterin teknisen rajapinnan käyttöönottamiseksi tehdään tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa. Hakemus käynnistää myös varmennetilauksen.

Hakemuksen teknisen rajapinnan käyttöönottamiseksi voi tehdä ainoastaan hakijaorganisaation nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö eli

• toimitusjohtaja
  • toimitusjohtajan sijainen
  • toimihenkilö, jolla on yksinedustamisoikeus
  • Katso-pääkäyttäjä tai – elinkeinonharjoittaja.

Kun hakemuksen tekee tilitoimisto tai muu palkkahallinnon ulkoistuskumppani, sillä pitää olla voimassa oleva toimeksiantosopimus ja valtuudet toimia asiakasyrityksensä puolesta.

Tilitoimisto muodostaa varmenteen ja yhdellä varmenteella hoitaa kaikkien asiakkaiden puolesta ilmoittamisen.

Kirjaudu tulorekisterin sähköiseen asiointipalveluun tekemään hakemus osoitteessa www.vero.fi/tulorekisteri. Mikäli tarvitset apua hakemuksen tekemiseen, voit kysyä apua ja neuvoja suoraan tulorekisteristä.

Muista nämä:

• Netvisoria varten haetaan omat siirtotunnukset
  • Netvisorin kanava on Viivästetty Web Service -rajapinta
  • Kenen puolesta - voi valita myös molemmat, mikäli tilitoimiston omat ilmoitukset lähetetään myös Netvisorista
  • Tekninen yhteyshenkilö tilitoimiston käyttäjä
  • varmenteen tilaus käynnistyy automaattisesti

Tekniseksi yhteyshenkilöksi merkitty henkilö saa tulorekisteristä turvasähköpostin ja tekstiviestinä pin-koodin, jolla turvasähköpostin saa auki.

Turvasähköpostissa saat siirtotunnuksen ja kertakäyttösalasanan. Ne syötetään Netvisorissa Tulorekisteri -widgetin kautta. Jotta käyttäjälle näkyy tuo widget, tulee hänellä olla palkanlaskennan toimintokohtaisissa oikeuksissa vähintään "muokkausoikeus" kohtaan "Palkanlaskenta" sekä hänet tulee olla asetettuna yrityksen Netvisorin pääkäyttäjäksi. Klikkaamalla widgetin tekstiä "Varmenne tietojen toimittamiseen", avautuu alla olevan kuvan mukainen ikkuna.

Klikkaa alla olevan kuvakaappauksen keltaisella korostetusta toiminnosta "Tilitoimistokohtainen varmenne".

Syötä siirtotunnus ja kertakäyttösalasana ja klikkaa "Lähetä varmenteen noutopyyntö".

Tämän jälkeen Netvisor huolehtii varmenteen hakuprosessin valmiiksi.