Joskus tulee vastaan tilanne, jossa ostolasku on erehdyksessä maksettu kahteen kertaan ja toimittaja on palauttanut rahat Netvisorissa näkyvälle pankkitilille.

Esimerkki 1

100e lasku on maksettu vahingossa kaksi kertaa. Laskulle on kirjattu 2x100e maksut ja lasku on avoinna -100e. Ylimääräinen maksu on palautettu pankkitilille.

Korjaus 1: Voidaan haluttaessa jättää nämä kaksi maksua laskulle ja kirjata laskulle vielä kolmas maksu, mutta negatiivisena. Valitaan rahan lähteeksi se pankkitili, mihin palautus on tullut ja päiväksi se päivä, jona se näkyy tiliotteella. Laitetaan muistiin OS-tositteen numero, esim. OS 123.

Laskulla on nyt kolme maksua: 1x -100e ja 2x 100e. Lasku on nyt tilassa "maksettu" ja sen avoin summa on nolla.

Avataan tiliote ko. päivältä ja siirrytään sen muokkausnäkymään. Muu tapahtuma -linkin takaa valitaan tositteen linkittäminen ja linkitetään OS 123 tilioteriviin.

Korjaus 2: Voidaan poistaa laskulta ylimääräinen maksu, kohdasta Osto - Maksut. Huom! Käydään mitätöimässä myös maksun OS-tosite. Tämän jälkeen tehdään liikamaksusta oma tosite kirjanpitoon, maksun alkuperäiselle päivälle.

Laskulla on nyt vain yksi maksu, sen avoin summa on nolla ja se on tilassa "maksettu".

Siirrytään tiliotteelle ja tiliöidään palautettu raha suoraan kirjanpitoon.

Esimerkki 2

Sama lasku on tullut tuplana järjestelmään, molemmat on maksettu ja toisesta on palautettu rahat tilille.

Korjaus: Jos palautus ei vielä näy tiliotteella, odotetaan että raha on siirretty ja se näkyy tiliotteella. Tuplalaskuihin ei kosketa millään muotoa.

Tehdään tuplalaskua vastaava hyvityslasku järjestelmään ja käsitellään se normaalisti. Siirrytään ostoreskontranäkymään ja paikallistetaan hyvityslasku. Painetaan linkistä "kohdista" ja seuraavalta sivulta "kirjaa maksu". Kirjataan maksu negatiivisella summalla, valitaan rahan lähteeksi oikea pankkitili, minne palautus on saapunut ja käytetään palautuksen päivämäärää (siis sitä, joka näkyy tiliotteella). Laitetaan muistiin tästä maksusta syntyvä OS-tosite, esim. OS 123.

Siirrytään tiliotteelle muokkausnäkymään ja valitaan muu tapahtuma -> linkitä tosite. Haetaan OS 123 ja linkitetään se tilioteriviin.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.