Käyttöoikeuksien kopioinnilla voidaan kopioida halutun käyttäjän oikeudet useampiin yrityksiin tai kopioida oikeuksia yrityksen sisällä. Käyttöoikeuksien kopiointi vaatii käyttäjänhallitsija (KH) ja/tai tilitoimiston pääkäyttäjä (TPK) -oikeudet. 

Työkalulla voidaan kopioida seuraavat oikeudet:

- Accounting-profiili

- HRM-profiili

- CRM-profiili

- Roolit

- Reskontraoikeudet

- Tilikausiarkisto

- Tiedotusnäkymäoikeudet

Oikeuksien kopiointi menee samoin ehdoin kuin muutenkin käyttöoikeuksien suhteen. Jos halutaan kopioida KH tai palkanlaskijan oikeudet pitää kyseisellä henkilöllä olla yrityksiin tilitoimiston pääkäyttäjä -oikeudet (TPK) -oikeudet. TPK -oikeuksia voi kopioida muille, jos kopioijalla on TPK tai KH+Pääkäyttäjä käyttöoikeudet. Itselle ei voi kopioida oikeuksia. 

Ostoreskontran ostolaskujen asiatarkistuksen toimittajarajausta ei pysty kopioimaan eri yrityksien välillä, vaan kopiointi tapahtuu pelkästään saman yrityksen sisällä.

Jos reskontraoikeudet kopioidaan eri yrityksien välillä, niin toimittajarajaus pysyy muuttumattomana

Avautuu alla oleva näkymä. Valitaan yritys ja käyttäjä kyseisestä yrityksestä kenen oikeudet kopioidaan. Sitten valitaan joko mihin yritykseen kopioidaan oikeudet tai kenelle käyttäjälle oikeudet kopioidaan (tällöin tunnukset on jo oltava kyseisessä yrityksessä). Mikäli tunnuksia ei ole on tällöin mahdollista lisätä käyttäjä yritykseen käyttäjälistauksen tai henkilötunnuksen avulla (kyseinen käyttäjä on kuitenkin oltava aiemmin perustettuna johonkin yritykseen tätä ennen).

 

 

Alla esimerkki, jossa kopioidaan oikeudet toiselle käyttäjälle. Tässä voidaan valita mitä oikeuksia kopioidaan. 

Jos henkilöllä on muokatut oikeudet, voidaan käyttöoikeus kohdasta nähdä minkälaiset oikeudet kyseisellä käyttäjällä on. 

 

Alla olevassa kohdassa voidaan valita yritys, johon oikeudet kopioidaan. Samalla kyseinen henkilö voidaan lisätä myöskin muihin yrityksiin, jossa kopiota tekevällä henkilöllä on vähintään KH -oikeudet.

Painetaan näytön alta "Jatka" -painiketta kun tarvittavat yritykset on valittu. Saadaan alla oleva näkymä, josta nähdään minkälaiset oikeudet ollaan lisäämässä. Näkymä näyttää myös kyseisen henkilön nykyiset oikeudet. Oikeuksien kohdalla klikkaamalla näitä nähdään tarkemmin minkälaiset oikeudet on kyseessä. Jokaisesta vaiheesta on mahdollisuus palata aina takaisin edelliseen vaiheeseen, joka säilyttää aiemmin tehdyt valinnat, eikä niitä tarvitse tehdä uudestaan. Siirtymällä esikatseluun päästään hyväksyntänäkymään, joka näyttää pelkästään kopioinnin seurauksena tulevat oikeudet.

Tullaan alla olevaan näkymään, jossa voidaan vielä tarkistaa, onhan kopioitavat oikeudet oikein. Mikäli kaikki on kunnossa, painetaan "Hyväksy ja kopioi" -linkistä. Nappi ei enää pyydä vahvistamaan kopiointia, vaan sitä painamalla oikeudet kopioituu.

Kun kopiointi on valmis, on lopussa linkki, jossa voidaan palata käyttöoikeusien kopiointi näkymään.

 



Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Sorry we couldn't be helpful. Help us improve this article with your feedback.