Ohjeessa kerrotaan miten "Sairausvakuutuksen päivärahamaksun %" -palkkalajia tulee muokata siinä tilanteessa, kun tarvitaan kahta eri sairausvakuutuksen päivärahamaksun prosenttia samassa yrityksessä.

Valmiilla, Palkkamallipankistamme kopioitavissa olevilla, palkkamalleilla on kaikissa valmiina palkkalaji "Sairausvakuutuksen päivärahamaksun %".

Kyseisen palkkalajin Lähteenä on oletuksena Yrityksen perustiedot.

Tämä tarkoittaa sitä, että prosentti annetaan Palkanlaskennan asetuksiin kohdasta Palkat > Asetukset > Palkanlaskennan asetukset ja koskee kaikkia palkansaajia:

Jos yrityksessä on sekä yel-vakuutettuja yrittäjiä että työntekijöitä, tarvitaan kahta eri sairausvakuutuksen päivärahanmaksun prosenttia.

Tällöin palkkalajin "Sairausvakuutuksen päivärahamaksun %" Lähteeksi vaihdetaan Palkansaajan perustiedot.

Pääset muokkaamaan palkkalajin asetuksia näin:

Palkat > Palkanlaskenta > Palkkamallien hallinta > Yrityskohtaiset palkkalajit -välilehti > klikkaa "Sairausvakuutuksen päivärahamaksun %" -palkkalajin nimestä > Valitse kohtaan Lähde alasvetovalikosta vaihtoehto Palkansaajan perustiedot > Tallenna.

Tällä asetuksella siirretään prosentin antaminen mahdolliseksi palkansaajakohtaisesti Palkkaperusteisiin kohtaan Palkat > Henkilöstö > Palkkaperusteiden hallinta.

Syötä arvo Palkkaperusteisiin:

VINKKI!  Palkkaperusteen arvon voi päivittää myös massatyökalulla

Klikkaa sarakeotsikon vieressä olevaa nuolta > Syötä saraketietoja:

Valitse käsiteltävät rivit (koskee vain ko. palkkamallin työntekijöitä) ja Uusi arvo:

Päivitä saraketiedot esikatseltaviksi:

Tallenna.