Ryhmittelyperusteet ovat käyttäjän määrittelemää tekstitietoa, joita voidaan valita tuotteille käyttöön. Koska tuote voi kuulua vain yhteen tuoteryhmään, niin ryhmittelyperusteet monipuolistavat tuotteiden jäsentämistä ja hakemista tuotelistauksesta. Eli voit antaa tuotteille ns. hakusanoja ja hakemalla tuotelistauksesta näillä hakusanoilla saat halutut tuotteet näkyviin. Sama hakusana voi olla talletettuna useamman tuotteen taakse. Ryhmittelyperusteet on käytössä vain laajennetussa tuotehallinnassa. 

Ryhmittelyperusteisiin päästään avaamalla haluttu tuote ja painamalla linkkiä Hallinnoi ryhmittelyperusteita.

Hallinnoi ryhmittelyperusteita

Hallinta pitää sisällään uusien ryhmittelyperusteiden luomisen ja olemassa olevien muokkaamisen ja poistamisen.

Luo uusi ryhmittelyperuste

Ryhmittelyperusteelle annetaan haluttu nimi, mikäli tuotetta käytetään englanniksi tai ruotsiksi pitää luotu ryhmittelyperuste kääntää itse. Mikäli jättää englanniksi ja ruotsiksi kentät tyhjiksi, tulee siihen sama tieto, mitä on laitettu suomeksi -kenttään.

Kun halutut ryhmittelyperusteet on luotu, voi niitä vielä muokata kynä ja lehtiö -painikkeesta tai poistaa punaisesta ruksista. Tieto voidaan poistaa, vaikka se olisi jo tuotteilla käytössä. Tieto vain lähtee poistettaessa tuotteilta pois.

Asettaminen tuotteelle

Luotuja ryhmittelyperusteita voidaan valita halutulle tuotteelle tuotteen Perustietojen muokkaus- välilehdellä. Haluttu ryhmittelyperuste valitaan hiirellä kyseisen rivin osalta ja rivi näkyy sinisellä pohjalla. Tuotteelle voi valita halutun määrän ryhmittelyperusteita. Lopuksi pitää muistaa tallentaa tiedot. Alla esimerkkinä on valittu ryhmittelyperusteeksi hakusana. Valikkoon tulee näkyviin ne ryhmittelyperusteet, jotka on aiemmin luotu.

Ryhmittelyperusteen käyttö tuotelistauksessa

Kun tuotteelle on annettu haluttu ryhmittelyperuste, voidaan tuotelistauksessa käyttää tätä ryhmittelyperustetta ja hakea tuote tämän avulla.

Alla esimerkkinä on käytetty hakusanaa hakusana, joka oli laitettu tuotteen Nimike ryhmittelyperusteeksi.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.