Kun haluat ilmoittaa tulorekisteriin ravintoedusta perityn korvauksen, joka on nettopalkkaa vähentävä erä (esimerkiksi Eazybreak lounasetu) ja josta ei peritä sosiaalivakuutusmaksuja voit antaa palkkalajille tulolajin 334 "Ravintoetu". Asetus tehdään kohdasta Palkat > Palkanlaskenta > Palkkamallien hallinta > Yrityskohtaiset palkkalajit > klikkaa palkkalajin nimestä > Tulolaji. Anna tällöin myös "Ravintoedun lisätieto" -valintaruutuun ruksi, jos ravintoedusta peritty korvaus vastaa verotusarvoa.

Valinta tuo palkkatietoilmoitukselle tulolajin lisätietoihin tiedon "Ravintoedusta peritty korvaus vastaa verotusarvoa" > Kyllä.

Netvisor toimii ohjelmistoteknisesti niin, että kaikki sellaisten palkkalajirivien eurot joiden tulolaji on 334 Ravintoetu ja sen lisäksi ravintoedun lisätietona on annettu tieto "Ravintoedusta peritty korvaus vastaa verotusarvoa" tulevat palkkatietoilmoitukselle nollasummaksi alla olevan kuvan mukaisesti:

Tämä ominaisuus on tehty siksi, että tulorekisterin tiedonkäyttäjät eivät sekoita sellaisia ravintoetuja keskenään, joilla on eri ennakonpidätys- ja sosiaalivakuutuskäsittely.

Menetelmä vastaa tulorekisterin ohjeistusta. Voit lukea aiheesta enemmän tulorekisterin sivuilta.

Palkkalajien tulolajikohdistuksista kerrotaan tarkemmin käyttöohjeissa: Palkkalajien kohdistaminen tulolajeihin

Tarkemman kuvauksen kunkin tulolajin käyttötarkoituksesta löydät Tulorekisterin verkkosivuilta, dokumentista: Tulolajien ja tuloista vähennettävien erien selitteet.

Kun haluat ilmoittaa tulorekisteriin luontoisetuna käsitellyn ravintoedun, josta toimitetaan ennakonpidätys ja maksetaan sosiaalivakuutusmaksut voit asettaa palkkalajille tulolajin 334 Ravintoetu. 

 

 Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Sorry we couldn't be helpful. Help us improve this article with your feedback.