Kun haluat ilmoittaa tulorekisteriin ravintoedusta perityn korvauksen, joka on nettopalkkaa vähentävä erä ja josta ei peritä sosiaalivakuutusmaksuja voit antaa palkkalajille tulolajin 334 "Ravintoetu". Asetus tehdään kohdasta Palkat > Palkanlaskenta > Palkkamallien hallinta > Yrityskohtaiset palkkalajit > klikkaa palkkalajin nimestä > Tulolaji. Anna tällöin myös "Ravintoedun lisätieto" -valintaruutuun ruksi, jos ravintoedusta peritty korvaus vastaa verotusarvoa.

Valinta tuo palkkatietoilmoitukselle tulolajin lisätietoihin tiedon "Ravintoedusta peritty korvaus vastaa verotusarvoa" > Kyllä.

Netvisor toimii ohjelmistoteknisesti niin, että kaikki sellaisten palkkalajirivien eurot joiden tulolaji on 334 Ravintoetu ja sen lisäksi ravintoedun lisätietona on annettu tieto "Ravintoedusta peritty korvaus vastaa verotusarvoa" tulevat palkkatietoilmoitukselle nollasummaksi alla olevan kuvan mukaisesti:

Tämä ominaisuus on tehty siksi, että tulorekisterin tiedonkäyttäjät eivät sekoita sellaisia ravintoetuja keskenään, joilla on eri ennakonpidätys- ja sosiaalivakuutuskäsittely.

Palkkalajien tulolajikohdistuksista kerrotaan tarkemmin käyttöohjeessa: Palkkalajien kohdistaminen tulolajeihin

Kun haluat ilmoittaa tulorekisteriin luontoisetuna käsitellyn ravintoedun, josta toimitetaan ennakonpidätys ja maksetaan sosiaalivakuutusmaksut, voit asettaa palkkalajille tulolajin 334 Ravintoetu. 

 

 Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.