Palvelun avaus

Ennen kuin käyttäjä voi alkaa täyttää tarvittavia tietoja, tulee Konserni- ja ketjuraportointi -lisäpalvelun olla otettu käyttöön. Myöskin tunnusluvut ja johdon raportointi osio on pakollinen. Palvelut saa lisättyä Netvisor palvelut kohdasta.

Käyttäjä voi tehdä tämän itse, mikäli hänellä on yrityksiin kh -oikeudet.

Vaiheistettu käyttöönotto

Mikäli käytetään vain Yritysryhmiä, voidaan käyttöönoton vaiheet kuitata suoraan tehdyiksi.

Kun vaiheet on kuitattu, painetaan "aloita käyttö" -napista.

Yritysryhmät

Näkymä tuo näkyviin olemassa olevat yritysryhmät.

Näkymästä voidaan muokata yritysryhmän nimeä tai poistaa se. Nimeä klikkaamalla voidaan muokata yritysryhmän yrityksiä.

Uusi yritysryhmä

Uuden yritysryhmän voi tehdä "Luo uusi yritysryhmä" -linkistä. Annetaan ryhmälle nimi ja päätasolle nimi.

Tullaan alla olevaan näkymään.

Sivulla rakennetaan luodun yritysryhmän hierarkia ja määritellään siihen kuuluvat yritykset. Hierarkiatasoja voidaan lisätä haluttu määrä ja liitää yrityksiä haluttuihin ryhmiin. Yritykset näkyvät sivulla sinisellä, yritysryhmät mustalla.

Hierarkiaryhmät - Uudella yritysryhmällä on aluksi vain päätaso, ei muuta hierarkiaa, eikä yrityksiä kytkettynä tasoihin. Pelkkä päätaso riittää, mikäli alatasoille ei ole tarvetta. Mikäli alatasoja tarvitaan, eli halutaan rakentaa hierarkia, lisätään alatasoja päätason kohdalta vihreästä + "Lisää aliryhmä" -merkistä.

Myös Aliryhmälle voi perustaa Aliryhmiä, mikäli tarvitaan. Aliryhmän muokkaustila avataan ryhmän kohdalla olevasta kynälehtiöstä. Ryhmän nimi voidaan muuttaa ja sitä voidaan siirtää hierarkiassa toiselle tasolle.

Yritysten liittäminen ryhmiin

Valitaan yrityslistasta yritykset, jotka lisätään yritysryhmiin. Valittavina ovat vain ne yritykset, joihin käyttäjällä on oikeus ja joilla on Controllerin Analyysipalvelu käytössä.
Hakuehtojen mukaiset yritykset saadaan listattua Hakutoiminnon Hae -painikeella. Jo johonkin hierarkiaryhmään kuuluvat yritykset eivät ole valittavissa uudelleen ja valinta laatikko näkyy näiden kohdalla harmaalla.

Valitaan mihin tasoon valitut yritykset lisätään.

Lisätään esimerkissä Koulutusyritykset 1- 3 päätasolle. Muodostuva näkymä näyttää tältä

Laske tunnusluvut

Voidaan valita minkä yritysten tunnusluvut lasketaan. Laske ryhmätunnusluvut laskettaa kaikkien yritysryhmään kuuluvien tunnusluvut. Lisää tunnuslukujen laskennasta ryhmätunnuslukujen ohjeessa. Laskennassa saattaa kestää jonkun aikaa.

Yritysryhmien Näkyminen tunnusluku näkymässä

Kun yritysryhmät ovat valmiit tulevat ne näkyviin Controllerin tulosseuranta näkymään. Näkymässä näkyy päätasolle annettu nimi. Samalla arvoja voidaan myös verrata toiseen yritysryhmään.