Tuotteet > Tuotelistaus

1. Näytä sarakkeet

Valinnasta voidaan valita mitä kenttiä tuodaan näkyville tuotelistaukseen. Mikäli teet muutoksia näkyviin kenttiin, pitää muistaa painaa "Päivitä näkymä" -painiketta.

Ryhmittele valinnasta valitaan minkä perusteella tuotteet tuodaan näkyviin tuotelistaan. Esim. valinta tuoteryhmä ryhmittelee tuotteet tuoteryhmittäin.

Näytä listauksessa: Valinnasta voidaan ottaa kantaa millä ehdoilla tuotteet näkyvät listauksessa. Valinnoilla voidaan rajata pois mm. ei myytävät tuotteet.  Jos tuote ei löydy listauksesta on todennäköisin syy, että jokin rajausehto rajaa kyseisen tuotteen pois.

2. Rajaa hakusanalla

Näkymään voidaan kirjoittaa haettavan tuotteen hakuehto. Tuotteita voidaan hakea seuraavilla ehdoilla: nimi, tuotekoodi, mallinimi, viivakoodi, toimittajan tuotekoodi, tuoteryhmä, ryhmittelyperuste, oletusvarasto tai hyllypaikka.

Hakutuloksiin haetaan täsmällistä osumaa laittamalla syötetty merkkijono lainausmerkkeihin esim. "hakusana" -> Tällöin merkki jono on löydyttävä tuotteesta sellaisenaan tai muuten sitä ei näytetä listalla.

Hakua voidaan laajentaa syöttämällä hakukenttään useampia merkkijonoja, jotka erotellaan välilyönnillä. Tällöin kaikki tuotteet haetaan, joissa välimerkein erotellut merkkijonot esiintyvät tuotteessa esim. haku sana -> Tällöin listataan kaikki, joissa esiintyy sanat haku tai sana.

3. Päivitä näkymä

Mikäli teet hakuehtoihin muutoksia tai haet halutulla hakusanalla, niin Päivitä näkymä -napin avulla halutut tiedot tulevat näkyviin.

4. Palauta oletukset

Mikäli olet tehnyt muutoksia tuotteiden hakuehtoihin tai rajauksiin, voi tämän painikkeen avulla saada järjestelmän oletusasetukset takaisin näkyville.

5. Lisää valitut käsittelykoriin

Valinnasta voidaan viedä valitut tuotteet käsittelykoriin, jossa tuotteille voidaan massana tehdä muutoksia kuten tehdä inventointia.

Napin vierestä olevasta ylöspäin olevasta kolmio -painikkeesta voidaan massana päivittää alla olevia tietoja tai viedä valitut tuotteet tarjouksille, tilauksille tai laskuille. Tuotteiden myyntihintaa voidaan muuttaa kertoimella, esim. kerroin 1.2 nostaa hintaa 20 %. Hintaryhmän avulla voidaan tuotteille määritellä asiakaskohtainen hinta. Tällöin hintaryhmä pitää olla määritelty myös asiakkaiden lisätietojen muokkaus -välilehdellä.

Mikäli halutaan päivittää päätuotteiden tietoja malleille, niin tässä voidaan valita, päivitetäänkö kaikki tiedot, perushinta, nimi tai hintaryhmä.

Hallintalinkit

Sivun yleiset toiminnot löytyvät sivun oikeasta yläreunasta.

1. Luo uusi

Valinnan avulla voidaan luoda uusi tuote tai tuoteryhmä.

2. Asetukset

Valinnasta voidaan määritellä tuotteiden ryhmittelyperusteita, ominaisuuksia, tuoteryhmiä, yksiköitä ja mahdollisia hintaryhmiä.

3. Tuotteiden määrä

Voidaan ottaa kantaa, montako tuotetta näytetään hakusivulla. Mikäli tuotteita on enemmän mitä mahtuu valittuun hakumäärään, näytetään vieressä sivutus ja montako sivua tuotteita tulisi listaan.

4. Tallenna Excel-tiedostona.

Voidaan tallettaa tuotelistauksen hakutulokset Exceliin.

Käsittelykori

Tuotteiden viemistä myynti-, osto-, tai varastokäsittelyyn lukuun ottamatta kaikki toiminnot tuotteille tehdään käsittelykorissa.

Korin valikko näyttää tältä, suluissa näkyy valittujen tuotteiden määrä.

Tuote viedään käsittelykoriin valitsemalla tuoterivin edessä olevasta neliöstä mitkä tuotteet viedään käsittelykoriin.

Tuotteet voidaan viedä käsittelykoriin myös rivin perässä olevasta + painikkeesta. Vastaavasti - painikkeesta tuotteen saa pois käsittelykorista.

Käsittelykorin toiminnot

Käsittelykorissa voidaan yläriville antaa haluttuja muutoksia ja rivin perässä olevasta alaspäin olevasta nuolesta voidaan kopioida muutokset kaikkiin käsittelykorissa oleviin tuotteisiin. Tuote voidaan vielä poistaa käsittelykorista rivin perässä olevasta punaisesta - painikkeesta. "Tallenna muutokset"-painike tallettaa tehdyt muutokset.

Päivitä tuotteiden

• Perustietoja.
    • Tämän avulla voidaan muokata massana tuotteiden yksikköä, onko tuote varastoitava, aktiivinen (asetus koskee vain malli -nimikkeitä), voidaan asettaa massana EAN -koodit, vaihtaa tuotteiden tuoteryhmää tai lisätä tuotteille ryhmittelyperusteita.
  • Hintatietoja
    • Tuotteille voidaan massana päivittää hankintahintaa, myyntihintaa, onko tuotteen hinta brutto vai nettohintainen, voidaan vaihtaa alv prosenttia. Lisäksi voidaan määritellä alin myyntihinta, provisioprosentti. Lukitse hinta kohtaan voidaan valita, lukitaanko tuotteen yksikköhinta tai hankintahinta. Tällöin hintoihin ei tule muutoksia taustalaskennan kautta. Hintatiedon lukitus = Käyttäjä haluaa ylikirjoittaa itse mallien hintatiedon. eikä järjestelmä laske automaattisesti hintaa päätuotteelta eikä mallien ominaisuuksien arvoista malleille
    •  Laske hinta alituotteilta tarkoittaa sitä, jos tuote on koostetuote, joka koostuu useammasta alituotteesta. Jos on valittu, että hinta lasketaan alituotteelta, tulee koostetuotteen hinnaksi eri alituotteiden hinta * monta samaa alituotetta menee koostetuotteen valmistukseen.
  • Varastotietoja
    • Tämän avulla tuotteille voidaan päivittää oletusvarasto (huom. tämä ei kuitenkaan muuta jo olemassa olevien tuotteiden varastoa varastonhallinnassa). Voidaan määrittää oletus hyllypaikka, vaihtaa eräkäsittelyä (varaston arvostusmenetelmää), antaa haluttu hälytysraja, antaa tuotteen alkuperämaa ja mahdollinen tullinimike.
  • Paino ja pakkaustietoja
    • Voidaan antaa tuotteille netto ja bruttopaino. Lisäksi voidaan antaa haluttu painoyksikkö, esim. kg. Voidaan antaa tuotteen pituus, leveys ja korkeus. Tilavuus lasketaan näitten tietojen perusteella.
  • Julkaisutila
    • Näkymästä voidaan valita, onko tuote julkaistu. Tästä näkymästä voi myös poistaa tuotteen. Poistosta löytyy tarkempi ohjeistus täältä. (Huom. Tapahtumia sisältävät tuotenimikkeet säilyvät poiston jälkeen olemassa olevilla myynti-, osto- ja varastotapahtumilla).
  • Kirjanpidon tietoja
    • Näkymästä voidaan valita tuotteille kirjanpidon tilit kotimaan, Eu-maiden ja yhteisön ulkopuolisten maiden osalta. Lisäksi voidaan antaa kirjanpidon varastotili ja mahdollinen oletuslaskentakohde tuotteen osalta. Huom. Kirjanpidon tietoja ei päivitetä tuotteille käsittelykorissa yksitellen, vaan tehty muutos päivitetään aina kaikille käsittelykoriin tuoduille tuotteille. Kirjanpidon tietoja hallintaan päätuotetasolla, joten kirjanpidon tiedot päivitetään samalla kaikille tuotteen malleille

Suorita tuotteille

• Inventointi
    • Varastonhallinnan inventaariokirjauksella voidaan korjata tuotteen oikea määrä varastonhallintaan. Inventaariosta löytyy ohje täältä.
  • Valmistuskirjaus.
    • Valmistuskirjauksella tarkoitetaan tuotteen kokoamista/valmistamista. Esimerkiksi tuotteena on pöytä. Tämä valmistetaan neljästä jalasta ja yhdestä pöytälevystä. Kyseiset tuotteet ovat tuoterekisterissä pöytäjalkana ja levynä (nämä ovat ns. alituotteita), mutta valmistuskirjauksen avulla näistä voidaan muodostaa tuote pöytä. (tämä on koostetuote). Valmistuskirjauksesta löytyy ohje täältä.

Vie tuotteet

Valinnan avulla voidaan viedä tuotteet alla oleviin tapahtumiin.

• Myyntitarjoukselle
  • Myyntitilaukselle
  • Myyntilaskulle
  • Ostotilaukselle
  • Varastotapahtumalle

Tulosta

Tuotteille, joille on syötetty joko ensisijainen tai toissijainen viivakoodi, voidaan tulostaa tarratulostustoiminnolla.

Huom. Tarratulostus tulostaa KAIKKIEN tuotteiden viivakoodit, jotka käsittelykoriin on viety, joten tuotevalinnat tulee tehdä jo tuotelistauksessa

1. Valitaan tulostusmuoto
  2. Valitaan tulostuskieli
  3. Valitaan tarrojen kappalemäärä per tuotenimike
  4. Valitaan tulostetaanko ensisijainen vai toissijainen viivakoodi
  5. "Siirry" -nappi tulostaa viivakoodit asetusten mukaisesti PDF-muotoon

==>

Huom. Netvisor tarjoaa vain vakiomuotoiset ja -kokoiset tarrat, jotka ovat valittavissa käsittelykorissa. Käyttäjän tulee huolehtia itse oman tulostimensa asetuksista asemoinnit kohdalleen, mikäli tarroja ei saada suoraan tulostumaan oikein automaattisella tulostuksella.

Viivakoodituki Netvisorissa

Netvisor tukee seuraavia viivakoodeja tarratulostuksessa, ja nämä tulostetaan lineaarisesti 1D-muodossa:

• EAN8
  • EAN13
  • EAN13 + EAN2
  • EAN13 + EAN5
  • Code128

Seuraavat viivakoodit tulostetaan matriisina 2D-muodossa

• QRCode

Huom. Mikäli käytetään yllä olevasta listasta poikkeavia viivakoodistandardeja, eivät ne tulostu tarratulostustoiminnon yhteydessä.

Tallenna käsittelykori

Valinnan avulla voidaan tallettaa käsittelykori talteen. Tämän jälkeen kori on valittavissa "Lataa käsittelykori" -valinnan alta.

Lataa käsittelykori

Valinnan takaa löytyvät ne käsittelykorit, jotka on talletettu.

Poista käsittelykori

Valinnan avulla voidaan poistaa aiemmin talletettu käsittelykori.

Tyhjennä käsittelykori

Valinnan avulla voidaan tyhjentää käsittelykori tuotteista.