Mikäli ostolaskulle on laskun käsittelyssä valittu kassa-alennuksen omaava maksuehto, kassa-alennettua summaa ehdotetaan maksettavaksi, jos maksuehdon mukainen kassa-alennuspäivä ei ole vielä mennyt. Jos maksuehdon mukainen kassa-alennuspäivä sattuu pyhäpäivälle, maksu lähtee kassa-alennetulla summalla seuraavana arkipäivänä ja myös kirjaukset kirjautuvat kassa-alennetulla summalla. Jos kassa-alennuspäivä on jo mennyt, niin järjestelmä ehdottaa laskun avointa summaa maksettavaksi. Maksuehdon mukaisesti käsitelty maksu, jossa kassa-alennus on huomioitu, käsitellään automaattisesti tiliotteelta, kun maksun palauteaineisto on tiliotteella eriteltynä ja alennuksen summa ja päivät pysyvät yrityksen perustiedoissa asetettujen kassa-alennus toleranssien sisällä. Muutoin maksu käsitellään osasuorituksena ja mahdollinen alennus on manuaalisesti kirjattava.

Kassa-alennuksen maksuehto on lisättävä laskulle ennen laskun hyväksyntää, jotta ohjelma osaa tarjota tätä maksatusvaiheessa ja kassa-alennus kuittaantuu automaattisesti, kunhan maksun sisältävä tiliote saapuu yritykseen. 

Alla esimerkki 100 € laskusta, jossa on 2 % kassa-ale. Maksettavaksi tulisi 98 €.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.