Palkkalaskelman voi toimittaa palkansaajalle lähettämällä palkkalaskelman verkkopalkkapalveluun, tulostamalla palkkalaskelman paikallisesti tai lähettämällä palkkalaskelma tulostuspalveluun riippuen palkansaajan perustiedoissa olevasta palkkalaskelman toimitustapa valinnasta.

Palkat > Henkilöstö > Palkansaajalistaus > Näytä sarakkeet > Palkanlaskennan tiedot > Palkkalaskelman toimitustapa

Palkkalaskelman toimitustapa on oletuksena Verkkopalkka, mikäli yrityksellä on Sähköisissä palvelukanavissa käytössä Verkkopalkka-palvelu ja palkansaajalle on lisäksi tallennettu tilinumero ja BIC-koodi.

Yritysvalikko > Sähköiset palvelukanavat

Ohjelma erittelee palkansaajat verkkopalkkaan, tulostuspalvelun ja paikallisen tulostuksen mukaan.

Paikallinen tulostus onnistuu myös kaikissa vaihtoehdoissa.

1) Lähetä valitut verkkopalkka-palveluun

Käyttöohje: Verkkopalkka

Maventa Verkkopalkka mahdollistaa palkkalaskelman toimittamisen suoraan palkansaajan verkkopankkiin katseltavaksi.

2) Lähetä valitut tulostuspalveluun

Tulostuspalvelu lähettää palkkalaskelmat automaattisesti palkansaajalle. Tulostuspalvelussa voit valita tulostusmuodon ja lähetysluokan palkkalaskelmalle. Kun nämä on valittu, paina "Lähetä ja merkitse tulostetuksi".

Netvisorista ennen klo 00.00 mennessä lähetetyt aineistot käsitellään tulostuspalvelussa saman päivän aikana, josta ne siirretään Postin käsittelyyn, jonka jälkeen kirjeet käsitellään Postin käsittely- ja jakeluaikataululla palkkalaskelman lähetysluokan mukaan.

Jos palkansaaja on valinnut Netposti-palvelussa yrityksen hyväksytyksi lähettäjäksi, siirtyvät palkkalaskelmat Netpostiin. Netposti on Postipalvelun tarjoama palvelu, joka ei luo lisätoimintoja Netvisoriin. Lisää tietoa Netpostista saatte Postin nettisivuilta tai Postin asiakaspalvelusta.

3) Tulosta valitut

Paikallisen tulostuksen osalta tulosta avautuva pdf-tiedosto ja paina "Merkitse tulostetuksi".

Paikallinen tulostus tarkoittaa, että palkkalaskelmaa ei lähetetä sähköisesti eteenpäin. Paikallisen tulostuksen osalta avautuu pdf-tiedosto. Palkkalaskelman voi tulostaa tai tallentaa. Näkymän yläkulmassa on painike "Merkitse tulostetuksi", josta painamalla palkkalaskelmat merkitään tulostetuiksi ja palkanlaskentaprosessissa voidaan siirtyä eteenpäin.

Palkkalaskelmia ei voida lähettää suoraan palkansaajien sähköpostiosoitteisiin Netvisorista. Palkkalaskelmien lähettäminen sähköpostilla suojattuna/salattuna tiedostoa ei onnistu Netvisorista henkilötietolaissa sovellettujen säännöksien mukaan.

Palkkalaskelman uudelleen tulostaminen ja lähettäminen

Käyttöohje: Palkkalaskelman uudelleen tulostaminen ja lähettäminen