Yritysvalikko > Tililuettelon kopiointi

Tililuettelon kopiointityökalulla voidaan kopioida tililuettelo yritykseltä toiselle. Työkalu löytyy klikkaamalla yrityksen nimeä ja tililuettelon kopiointi -linkkiä. Käyttöä varten vaaditaan kirjanpitäjä -rooli. Työkalu soveltuu tilanteisiin, jossa tarvitaan muokata esim. tilien nimiä ja johonkin yritykseen on rakennettu kyseinen tilikartta. Työkalu ei sovellu tilanteeseen, jossa on yritystä perustaessa valittu väärä tilikartta. Tällöin yritys pitää perustaa uudestaan.

1/3 Valitse kopioitava tililuettelo
 Valittavina ovat omien hallittavien yritysten tililuettelot sekä Netvisorin valmiit oletustililuettelomallit. Kopioitavaksi valittu tililuettelo näytetään sivun yläreunassa kuten kohdeyrityskin. Tililuettelo kopioituu käyttöön aina aktiiviselle yritykselle. Kohdeyrityksen vaihtaminen onnistuu siis vaihtamalla aktiivinen yritys yritysvalikon kautta.

Kun kopioitava tililuettelo ja kohdeyritys ovat kunnossa, voidaan jatkaa toiseen vaiheeseen sivun alareunan vihreällä painikkeella.

2/3 Tilien kohdistus
 Vasemmalla puolella ovat kohdeyrityksen nykyiset tilit sekä ryhmät. Uuden kopioitavan tililuettelon tilit tulee kohdistaa olemassa oleville riveille. Automatiikka on esikohdistanut rivit, joiden numero ja nimi täsmäävät. Täytä tyhjät kohdat ja tarkista ristiriitaiset tiedot.
 Automaattisesti kohdistetut rivit näkyvät vihreällä ja niiden edessä on pieni oikein-merkki.

Ristiriitaiset tiedot näkyvät keltaisella.

Jos tiliä ei haluta kopioida valitaan tili listauksesta "Älä kopioi tiliä lähteestä". Valinta tulee näkyville sellaisten rivien osalta, jota järjestelmä ei ole kohdistanut automaattisesti.

Tallentaminen keskeneräisenä
 Voit tallentaa kohdistetut rivit ja jatkaa kohdistusta myöhemmin jos työ jää kesken.

Peruuttaminen
 Jos haluat peruttaa kopioimistoiminnon voit palata takaisin edelliseen näkymään punaisesta painikkeesta.

Kopiointi
 Kun kaikki rivit ovat kohdistettu, on tililuettelo valmis kopioitavaksi käyttöön kohdeyritykselle (kopiointi-painike aktivoituu).

3/3 Yhteenveto
 Kopioinnin jälkeen näet yhteenvedon tehdystä kopioinnista ja tilien kohdistuksesta. Näkymä näyttää myös mitä jätettiin kopioimatta. Yrityksen tililuettelo löytyy menusta: Taloushallinto > Asetukset > Kirjanpidon asetukset > Tililuettelo.

FAQ

Kuinka kopiointi toimii, jos lähdeluettelossa ei ole jotain kohdeluettelon tiliä. Poistuuko ko. tili kohdeluettelosta kopioinnin myötä?

Vastaus: Jos tilillä ei ole kirjauksia, niin tili poistuu kopioinnin myötä. Jos tilillä oli ennestään kirjaus/kirjauksia, pitää kopioinnissa ottaa kantaa mihin uuteen tiliin tämä tili linkitetään. Tai sitten ennen kopiointia pitää käydä lisäämässä käsin kyseinen tili kohdeyrityksen tililuetteloon.

Voiko kopiointityökalua käyttää, jos yrityksessä on jo tositteita?

Vastaus: Kopiointi onnistuu vaikka olisi jo tositteita.

Olen perustanut yrityksen väärällä yhtiömuodolla/tilikartalla. Voiko tällä työkalulla korjata tilanteen?

Vastaus: Työkalu ei sovellu tilanteeseen, jossa on yritystä perustaessa valittu väärä tilikartta. Tällöin yritys pitää perustaa uudestaan. Mikäli näin käy, pitää olla yhteydessä tukeen, jotta vanha yritys saadaan taustalta pois. Palvelussa ei voi olla kahta yritystä samalla y-tunnuksella.

Osaako kopiointityökalu ottaa huomioon tilien näkyvyyden?

Vastaus: Osaa. Jos kopioitava tili on piilotettu lähdetililuettelossa, se tulee myös piilotettuna kohdetililuetteloon.