Tuotteille voidaan lisätä haluttu määrä tuotekuvia. Kuvien lisääminen vaatii laajennetun tuotehallinnan käyttöön kyseiseen yritykseen. Tuotteen kuvien hallinta löytyy avaamalla halutun tuotteen ja menemällä kuvien hallinta -välilehdelle. Lisätyt kuvat ovat käytettävissä vain kyseisellä tuotteella tai sen malleilla. Jos kuvaa halutaan käyttää toisellakin tuotteella, on kuva lisättävä sille uudelleen. 

Kuva voi olla .png, jpg, jpeg tai tif -tiedosto. Kuva haetaan omalta tietokoneelta.


Kun haluttu määrä tuotteita on lisätty, painetaan "Lisää" -painiketta.


Yllä olevaan esimerkkiin on lisätty kolme kuvaa. Näistä valitaan mikä on tuotteen pääkuva. Pääkuva edustaa tuotetta listauksissa ja tuotenäkymässä. Haluttu kuva voidaan valita pääkuvaksi valitsemalla kohta kuvan nimen alta. Tarvittaessa kuvan voi poistaa tästä näkymästä. Jos poistettava kuva on jo tuotteen pääkuva ja kuva poistetaan, vaihtuu tuotekuvista ensimmäinen oletuspääkuvaksi.

Lopuksi painetaan "Tallenna" -painiketta.

Tuotekuvia käytetään näytettäessä tuotteita kuvataulukkona ja tuotekuvien määrä ilmoitetaan listattaessa tuotteita taulukossa. Kaikki tuotteen kuvat näytetään myös tuotenäkymässä alla olevalla tavalla. Pääkuva näytetään ensin. Kuvasta pääsee klikkaamaan ja kuva näytetään tällöin suurempana.

Muokkaaminen

Kuvasta pääsee klikkaamaan ja kuva näytetään tällöin suurempana, josta sitä voi muokata Muokkaus -välilehdeltä. Tuotteelle voi antaa kuvatekstin tai vaihtaa tätä kautta mikä on pääkuva, jos kuvia on useampia.

Poistaminen

Tuotteen kuvan voi poistaa kuvien hallinta välilehdeltä poista kuva -linkistä. Järjestelmä kysyy varmennuksen. Oletko varma, että haluat poistaa tämän kuvan.

Asettaminen malleille

Jos kyseessä on päätuote, tulee lisätyt kuvat jakaa malleille, eli valitaan mitkä kuvat liittyvät mihinkin malliin. Kuvat tulee siis aina liitää ensin päätuotteelle ja sitten vasta jakaa ne mallien kesken. Mallia tarkasteltaessa näytetään siis vain sille asetetut kuvat. Asettaminen tapahtuu kuva kerrallaan tuotteen Kuvien hallinta -välilehdeltä tai suoraan halutun kuvan hallintaikkunasta.

 Muokkaus-välilehdellä nähdään taulukossa kaikki tuotteen mallit jos sellaisia on luotu. Listasta voidaan valita ne mallit, joilla kuva halutaan olevan käytössä. Valinnat tulee vahvistaa sivun alareunan Tallenna-painikkeella.

Malleille asetetut kuvat näkyvät tuotteen mallin tietojen yhteydessä. Päätuotteella näytetään siis kaikki kuvat ja sen mallilla vain sille valitut.

 Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.