Jos asiakkaan kanssa on sovittu haluttu maksusuunnitelma myyntilaskulle, on tämä mahdollista lisätä myyntilaskulle. Tämä onnistuu avaamalla haluttu lasku ja laskun yläreunasta valitaan "Maksusuunnitelma: Aseta". Maksusuunnitelman voi asettaa myös lukitulla kaudella olevalle laskulle. Maksusuunnitelman tulee koskea koko laskun summaa

Avautuvasta näkymästä voit määritellä laskun avoimen summan halutuille eräpäiville.

Kun tämä on talletettu, näkyy tämä laskulla maksusuunnitelma -kohdassa, josta tämän voi avata tai poistaa.

Maksusuunnitelmalla olevat laskut saa näkyviin avoimissa myyntilaskuissa ottamalla näkyviin kentän maksusuunnitelma ja painamalla päivitä näkymä -painiketta.

Näitä voidaan myös hakea laajennetun haun kautta.

Mikäli asiakas ei ole maksanut maksusuunnitelmassa olevaa erää ajoissa, on tämä nähtävissä Myynti > Korko ja perintä > Asiakaskohtainen perintä -näkymässä. 

Näkymä näyttää tiedot asiakkaittain. Alla esimerkki, asiakkaalla on yhteensä 11 904 euroa maksusuunnitelmassa ja näistä 10 000  on erääntynyt, eli maksusuunnitelman eräpäivä on menneisyydessä. Näkymässä voidaan ottaa kantaa miten monta päivää maksusuunnitelma voi olla erääntynyt. 

Jos ensimmäinen maksuerä on rästissä, niin se näkyy Avoimet myyntilaskut -näkymässä jo erääntyneenä, vaikka laskun varsinaista eräpäivää olisi vielä jäljellä.


Kassavirtaennuste huomioi maksuunnitelman ja näyttää laskujen summat maksusuunnitelman mukaisilla summilla näiden eräpäivän perusteella.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.