Toimipaikkatieto tullaan ilmoittamaan palkkatietoilmoituksella kun tulorekisteri-ilmoittaminen alkaa. Suosittelemme toimipaikkatiedon asettamista palkansaajille, jotta ilmoitus voidaan antaa tulorekisteriin mahdollisimman kattavasti.

Toimipaikan lisääminen yritykselle

Toimipaikat asetetaan yrityskohtaisesti. Pääset lisäämään toimipaikkoja kohdasta: Yritysvalikko > Yrityksen perustiedot. Yrityksen perustietojen sivulle on myös lisätty linkki toimipaikkojen sivulle.

Toimipaikkojen sivulla listataan olemassa olevat toimipaikat ja voit lisätä uuden toimipaikan klikkaamalla "Uusi toimipaikka" -painiketta.

Toimipaikan tietoihin pitää antaa joko toimipaikan osoite tai toimipaikkatunnus. Toimipaikkatunnuksen saa Tilastokeskukselta.

Jos toimipaikka vaihtuu, voit poistaa käytöstä vanhan toimipaikan "Käytettävissä" -valinnalla (katso kuva alla, kohta 1). Käytöstä poistettua toimipaikkaa ei voi enää valita palkansaajalle. Toimipaikan voi poistaa käytöstä, vaikka sille olisi liitetty palkansaajia. Jo liitetyt palkansaajat jäävät ko. toimipaikalle, mutta lisää palkansaajia sille ei voi enää liittää.

Toimipaikan asettaminen palkansaajille

Toimipaikan voit lisätä palkansaajille massatoiminnolla Palkansaajalistauksessa. Pääset näkymään näin: Palkat > Henkilöstö > Palkansaajalistaus. Valitse ensin palkansaajat ja klikkaa sen jälkeen "Käsittele x valittua" -painiketta ja valitse sieltä "Muokkaa perustietoja" ja "Aseta toimipaikka"

Valitse toimipaikka alasvetovalikosta ja klikkaa "Aseta"-painiketta.

Toimipaikan voi asettaa palkansaajalle jo uutta palkansaajaa perustettaessa. Jo olemassa olevalle palkansaajalle voi Toimipaikan asettaa myös "Palkansaajan tiedot" -näkymässä, "Yhteystiedot" -osioon (katso kuva alla, kohta 2).

Toimipaikan raportoiminen

Palkansaajalle valitun Toimipaikan voi raportoida Palkansaajalistauksessa, valitsemalla "Näytä sarakkeet" -alasvetovalikosta "Yhteystiedot" ja "Toimipaikka"