Mikäli rahasumma on palautettu tilille viitesuorituksena, nousee se Netvisorin etusivulle Kohdistumattomat viitesuoritukset -näkymään, josta se tulee kohdistustoiminnon kautta käsitellä kohdistamatta (käsittelytapa "Ei kohdisteta") tämän ohjeen mukaan ja tästä syntynyt MS-tosite pitää mitätöidä. Tässä tapauksessa ostohyvityslaskun manuaalisen maksun kirjauksesta syntynyttä OS-tositetta ei voi linkittää tiliotteelle.

Mikäli hyvityslaskua vastaava rahasumma on palautettu yrityksen tilille (pano, tilisiirto nimellä tiliotteella), niin silloin hyvityslaskulle kirjataan manuaalinen maksu (Ostolaskun toiminnot > Näytä maksut > Lisää uusi maksukirjaus) ja linkitetään maksusta muodostunut OS-tosite tiliotteelle (pl. viitesuorituksena palautettu hyvitys, jonka OS-tositetta ei voi linkittää tiliotteelle). Ostohyvityslaskun tulee olla hyväksytty ennen tätä käsittelyä.

1. Avaa haluttu hyvityslasku ja ostolaskun oikeasta reunasta paina nappia "Ostolaskun toiminnot", valitse sieltä "Näytä maksut"

2. Paina avautuvalla sivulla nappia "Lisää uusi maksukirjaus"

3. Valitse ensin Maksukanava-valikosta se pankkitili, minne rahat on palautettu.

Maksupäiväksi asetetaan se päivä, jona maksutapahtuma näkyy tiliotteella. Summan järjestelmä antaa automaattisesti ja se on hyvityslaskuissa aina negatiivinen. Paina lopuksi nappia "Tallenna". Ota muistiin OS tositteen numero ja tarkasta, että sen päivämäärä on oikein.

4. Siirry tiliotteelle missä käsiteltävä pankkitapahtuma on ja avaa tiliote muokkaustilaan. Etsi ko. tapahtumarivi ja sen oikeasta reunasta paina auki "Tiliöi"-painikkeen vieressä oleva alasvetovalikko. Avautuvasta valikosta valitse "Tositteen linkittäminen".

Tähän avautuu kirjanpidon tositeselailu -raportti

5. Hakuehdot pitäisivät normaalitapauksessa tulla suoraan oikein tähän tositehakuun. Mikäli raportti ei löydä tekemääsi OS-tositetta, tarkasta tästä päivämäärä ja summa, sekä tilinumeroväli (kirjanpitotilit). Paina Hae -painiketta ja linkitä tekemäsi tosite tiliotteelle. Linkitä-toiminto löytyy Valitse tosite -sarakkeesta.