Mikäli hyvityslaskua vastaava rahasumma on palautettu yrityksen tilille, niin silloin hyvityslaskulle kirjataan manuaalinen maksu ja linkitetään maksusta muodostunut OS-tosite tiliotteelle. Ostolaskun tulee olla hyväksytty ennen tätä käsittelyä.

1. Avaa ostolasku ja ostolaskun oikeasta reunasta paina nappia "Ostolaskun toiminnot", valitse sieltä "Näytä maksut"
  2. Paina avautuvalla sivulla nappia "Lisää uusi maksusuoritus"
  3. Valitse ensin Tililtä-valikosta se pankkitili, minne rahat on palautettu, katso kuvan kohta 1.

Sitten aseta maksupäiväksi se päivä, jona maksutapahtuma näkyy tiliotteella (2). Summan järjestelmä antaa automaattisesti ja se on hyvityslaskuissa aina negatiivinen. Paina lopuksi nappia "Tallenna ja siirry tositteelle" (3). Ota muistiin OS tositteen numero ja tarkasta että sen päivämäärä on oikein.
  4. Siirry tiliotteelle missä käsiteltävä pankkitapahtuma on ja avaa tosite muokkaustilaan. Etsi ko. tapahtumarivi ja sen oikeasta reunasta paina auki "Muu tapahtuma" -linkki. Avautuvasta valikosta valitse "Tositteen linkittäminen".
  5. Hakuehdot pitäisivät normaalitapauksessa tulla suoraan oikein tähän tositehakuun. Mikäli raportti ei löydä tekemääsi OS-tositetta, tarkasta tästä päivämäärä ja summa, sekä tilinumeroväli (kirjanpitotilit).
    Paina nappia Näytä raportti ja linkitä tekemäsi tosite tiliotteelle. Linkitä-toiminto on tulosjoukon vasemmassa reunassa ja kahden rastin xx painaminen muodostaa tiliotelinkityksen tositteelle.