Mikäli hyvityslaskua vastaava rahasumma on palautettu yrityksen tilille (pano, tilisiirto nimellä tiliotteella), niin silloin hyvityslaskulle kirjataan manuaalinen maksu ja linkitetään maksusta muodostunut OS-tosite tiliotteelle. Osto hyvityslaskun tulee olla hyväksytty ennen tätä käsittelyä.


Mikäli rahasumma on palautettu viitesuorituksena, se tulee kohdistustoiminnon kautta käsitellä kohdistamatta ja tästä syntynyt MS-tosite pitää mitätöidä. Tässä tapauksessa ostohyvityslaskun manuaalisen maksun kirjauksesta syntynyttä OS-tositetta ei voi linkittää tiliotteelle.


  1. Avaa haluttu hyvityslasku ja ostolaskun oikeasta reunasta paina nappia "Ostolaskun toiminnot", valitse sieltä "Näytä maksut"
  2. Paina avautuvalla sivulla nappia "Lisää uusi maksusuoritus"
  3. Valitse ensin Tililtä-valikosta se pankkitili, minne rahat on palautettu, katso kuvan kohta 1.Sitten aseta maksupäiväksi se päivä, jona maksutapahtuma näkyy tiliotteella (2). Summan järjestelmä antaa automaattisesti ja se on hyvityslaskuissa aina negatiivinen. Paina lopuksi nappia "Tallenna ja siirry tositteelle" (3). Ota muistiin OS tositteen numero ja tarkasta että sen päivämäärä on oikein.
  4. Siirry tiliotteelle missä käsiteltävä pankkitapahtuma on ja avaa tiliote muokkaustilaan. Etsi ko. tapahtumarivi ja sen oikeasta reunasta paina auki "Tiliöi"-painikkeen vieressä oleva alasvetovalikko. Avautuvasta valikosta valitse "Tositteen linkittäminen".Tähän avautuu kirjanpidon tositeselailu raportti
  5. Hakuehdot pitäisivät normaalitapauksessa tulla suoraan oikein tähän tositehakuun. Mikäli raportti ei löydä tekemääsi OS-tositetta, tarkasta tästä päivämäärä ja summa, sekä tilinumeroväli (kirjanpitotilit). Paina nappia Hae ja linkitä tekemäsi tosite tiliotteelle. Linkitä-toiminto löytyy Valitse tosite -sarakkeesta.

 



Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.