Palkkalaskelman rivitiedot -näkymässä on käytettävissä Tavoitepalkkalaskuri-toiminto. Sillä voidaan laskea palkkalajirivin arvo (Rahapalkka/Bruttopalkka), kun tiedossa on vain Maksetaan- tai Nettopalkka-palkkalajirivin arvo. Tavoitepalkkalaskuri on käytettävissä palkkalaskelman muodostamisen jälkeen. Lue tarkempi ohjeistus palkkalaskelman muodostamiseen.

Tavoitepalkkalaskurin käyttäminen

Pääset Palkkalaskelman rivitiedot -näkymään Palkat-valikosta, kohdasta Palkanlaskenta > "Palkkalaskelmat ja -jaksot" > klikkaa palkkajaksoa.

1. Klikkaa "Muokkaa"-kuvaketta palkkalaskelmarivillä (katso kuva alla, kohta 1).
  2. Avaa Tavoitepalkkalaskurin kentät klikkaamalla plus-merkkiä (katso kuva alla, kohta 2).
  3. Anna "Lähdepalkkalaji"-kenttään se palkkalaji, jolla haluat palkkatapahtuman kirjata palkkalaskelmalle.
  4. Anna "Vertailupalkkalaji"-kenttään se palkkalaji, jonka määrä on tiedossa. Oletuksena tähän tarjotaan Maksetaan-palkkalaji.
  5. Anna "Tavoitesumma"-kenttään arvo, joka halutaan "Vertailupalkkalaji"-riville muodostuvan.
  6. Paina "Laske"-painiketta. Laskenta kestää hetken aikaa!
  7. Ohjelma muodostaa palkkalaskelmalle tapahtumarivit antamillasi ehdoilla. Voit tarvittaessa muokata palkkalaskelman tietoja.
  8. Vie palkanlaskentaprosessi normaalisti loppuun. Lue lisäohjeistus palkanlaskentaprosessin vaiheista.

Esimerkki

Palkansaajan tilille on maksettu 1.000,00 euroa ja nyt halutaan muodostaa sille palkkalaskelma. Tavoitepalkkalaskuriin asetetaan "Lähdepalkkalaji"-kenttään Palkka-palkkalaji, jolla palkkatapahtuma halutaan kirjata laskelmalle ja mikä ohjaa palkkatapahtuman Rahapalkka-riville. "Vertailupalkkalaji"-kenttään jätetään Maksetaan-palkkalaji, koska summa on maksettu palkansaajan tilille. "Tavoitesumma"-kenttään annetaan rahamäärä, joka halutaan kirjautuvan Maksetaan-palkkalajiriville. Lopuksi klikataan "Laske"-painiketta.

Palkkalaskelmalle muodostuu Maksetaan-palkkalajiriville annettu summa, 1.000,00 euroa ja siihen perustuen Palkka-palkkalajiriville summa 2.653,63 euroa. Tavoitepalkkalaskuri osaa huomioida Palkkaperusteisiin merkityt tiedot. Esimerkkilaskelmalla on huomioitu Palkkaperusteisiin tallennettu Puhelinetu ja Ay-jäsenmaksu sekä Palkansaajan perustiedoissa määritelty Ulosmittaus.