Alla oleva ohje on tarkoitettu tilanteeseen, jossa asiakas maksaa laskun suoraan käteisellä ja hänelle annetaan maksusta kuitti.

Laskun varsinaisesta teosta löytyy oma ohjesivu.

Ensimmäiseksi tarkistetaan, onhan yritykseen tehty maksutapa tätä varten. Tämän voi tehdä myynnin perustiedot ja asetukset > maksutapojen hallinta -kohdasta. Tänne tehdään maksutapa, joka ohjataan halutulle kirjanpidon tilille. Maksutavan nimeksi annetaan kuvaava nimi tai voidaan muokata jo olemassa olevaa maksutapaa.

Kun lasku on tehty, voidaan laskulle tehdä manuaalisesti suoritus myyntilaskun toiminnot -painikkeen takaa. Valitaan lisää suoritus.

Valitaan Tilille kohdassa tämä luotu tai jo aiemmin olemassa oleva maksutapa käteismaksulle. Alla olevassa esimerkissä se on nimeltään käteinen. Tarkistetaan, että maksupäivä ja summa ovat oikein ja tallennetaan tiedot. Mikäli asiakas maksaa laskun kokonaisuudessaan on käsittelytapa normaali.

Tämän jälkeen laskulle tulee suoritus tästä maksusta. Lasku viedään normaalisti lähetysprosessiin, jossa se tulostetaan paikallisesti. Tämä muodostaa laskulle tositteen. Tämä voidaan tehdä myös ennen varsinaisen suorituksen tekoa.

Tämän jälkeen avataan lasku ja klikataan myyntilaskun toiminnot -painiketta. Valitaan tulosta kuitti.

Oletuksena avautuu näkymä, josta voidaan vielä tarvittaessa vaihtaa kuitin tulostuskieli tai avata muodostuva pdf -tiedosto uudessa ikkunassa. Tulosta painikkeesta saadaan tulostettua kuitti asiakkaalle.